person_outline
search
hrendeitpt
Karino Hromin Sturm Karino Hromin Sturm
  • Posted
  • Read 1236 times

CROEXIT = NAPREDAK

Važno pitanje koje se nameće je plašenje cijele Europe od strane Angele Merkel, Francoisa Hollande, Jean Claude Junkera i svih drugih dužnosnika EK, kao i naših vrlih političara koji zagovaraju ovu tvorevinu koja nam je donijela katastrofalne ekonomske rezultate. Od obećanog tržišta od 500 milijuna stanovnika EU, dobili smo troškove plaćanja članarine od 1 milijarde eura, a iz fondova povlačimo oko 300 milijuna eura - tako da smo samo na članarini na gubitku 700 milijuna eura godišnje. Koliko bismo radnih mjesta otvorili sa 1 milijardom eura? Od meda i mlijeka iz EU nema niti ambalaže.

Svi ti dužnosnici EK koji primaju plaću od 25 - 30.000 eura, (a naši EU parlamentarci po 15.000 eura plus još 5.000 u privilegijama) plaše narod sa katastrofalnim posljedicama izlaska Britanije iz EU članstva, takozvanog Brexita, padom funte i gubitka i maltene bankrota Britanije, koja je na demokratski provedenom referendumu izglasala izlazak iz EU. Kao i moralan čin premijera Davida Camerona, koji je zbog svog stava da nije bio za izlazak iz EU odmah podnio ostavku, dok naši političari i kada ih se uhvati u krađi bore se do zadnje kapi znoja (a jedino tada se i oznoje), sve dok ih se ne uhapsi i strpa u zatvor Remetinec.

Plašenje sa padom svjetske burze i padom standarda u Britaniji, je velika smijurija i od toga neće biti ništa. Obrnuto, Britanija će vrlo brzo odskočiti od Europe, zahvaljujući prije svega provedbi „Macinderove doktrine“ i doktrine „Splendid isolation“ koju su provodili 300 godina i bili najjača imperija na svijetu. Sve se odvija po tim doktrinama, po točno zacrtanom planu. Kada je Europska Centralna Banka dobila apetit i prešla dozvoljene granice i oduzela financijski suverenitet svim Centralnim Bankama EU članica.

To se dogodilo i Hrvatskoj Narodnoj Banci, zato se guverner Boris Vujčić ne boji smjene jer mu šef sjedi u Bruxellesu, a ne u Zagrebu na Markovom trgu, a još više onima koji su u Europskoj Monetarnoj Uniji i imaju platežno sredstvo euro. Bitanija je pokrenula ove dvije doktrine, provela referendum te jednostavno izašla iz sustava EU EK i ECB. Kada će Britanija aktivirati članak 50? To nije ni bitno jer im se više ne žuri. Sada više ne moraju slušati nikakve sumnjive financijske centralističke direktive EK i ECB-a.

Razlog je vrlo jednostavan, Britanija ima Londonski City i američki FED (koji rade u timu), to su dva svjetska centra financijske moći preko kojih ide cjelokupno financiranje i kreditiranje u svijetu, koje su gradili 700 godina. Oni su bili i ostali financijski vladari svijeta tijekom svih tih godina, a ovo je bilo malo popuštanja radi njihovih interesa, ostvarenja planova Novus Ordo Seclorum. Sada je bilo dosta i opet preuzimaju upravljačku palicu.

Da im neka ECB pokvari posao, ma nema šanse. Tako da se Britanija uopće ne zabrinjava o pisanju i lupetanju raznih financijskih stručnjaka o velikom gubitku i financijskom krahu zbog izlaska iz EU. Osim toga mnogi zaboravljaju da je ulaskom u EU Britanija morala uvesti zemljama članicama svog Commonwealtha carinske, financijske i druge barijere što ih je koštalo prema analizama britanskih stručnjaka Christopera Bookera i Richarda Northa preko 30% BDP-a kada su ušli u EU.

E, sada će to sve lijepo vratiti i još više zarađivati. Kao i Norveška koja nije član EU a ima najviši standard u Europi i dijeli temeljni dohodak svojim građanima, što je u svijetu bilo jedino u socijalizmu Republike Hrvatske i naših susjeda, kada smo dobivali besplatne stanove, kredite za vikendice i druge povlastice, ali ovo u Norveškoj se ipak dešava u kapitalizmu. Niska funta pogoduje Britanskom izvozu tako da je pitanje kada će ojačati funtu, jer im to trenutno odgovara, to su u povijesti radili mnogo puta.Tako da predviđam financijsko olakšanje Britanije i još brži oporavak.

Što se tiče svjetskog financijskog sustava, Britanija će preko svojeg Kraljevskog instituta za međunarodne odnose i američkog Vijeća za inozemne poslove, i dalje provoditi svjetsku monetarnu politiku i neće dozvoliti nikome da se previše raširi na njihovo svjetsko tržište kapitala.

P.S. Poštovani, za izvjesno vrijeme vidjet ćemo tko je u pravu Paul Craig Roberts ili Karino Hromin Sturm.

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: