person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3086 times

Hrvatska i građani će izgubiti spor zbog konverzije švicarca?

Lijeva korporativno-fašistička organizacija SDP napravi problem, a desna korporativno-fašistička organizacija HDZ ga 'rješava' i obratno. I tako godinama!


Sve inozemne banke koje posluju kod nas zbog konverzije švicaraca spremaju se podnijeti tužbu protiv Hrvatske, a ukupno potraživanje iznosi 8 milijardi kuna. Prva obavijest o tužbi je već stigla Ministarstvo vanjskih poslova. Poslao ju je Unicredit, a slično se očekuje i od ostalih banaka.
Tri hrvatska ministarstva, financija, pravosuđa i vanjskih poslova, 'aktivno' su se uključile u rješavanje ovog krupnog problema, čiji bi negativni ishod mogao imati nesagledive posljedice za proračun, piše režimski Jutarnji list.

'Pokušavamo na sve moguće načine uspostaviti dijalog s bankama i vidjeti mogu li se izbjeći tužbe. U kontaktu smo i s austrijskom i talijanskom stranom i nadamo se da će se postići dogovor barem o dijalogu koji bi vodio rješavanju problem', kaže 'desna' opcija HDZ koja će pokušati 'ispraviti' ono što je zakuhala 'lijeva' opcija SDP.

Inače, Državno odvjetništvo je zaduženo za samu proceduru, uz svesrdnu podršku 'velikih stručnjaka' iz ministarstava pravosuđa i financija. Da je problem urgentan pokazuje i to da su ministri u odlasku 'itekako angažirani' i da se pokušavaju naći putovi za razgovor s bankama. Hoće li htjeti prvo razgovarati, a onda ili odustati od tužbe ili se odlučiti na tužbu, teško je reći u ovom trenutku.
'Iskreno, mi samo pokušavamo sanirati ono što je bivša Vlada Zorana Milanovića napravila, ne razmislivši o mogućim posljedicama', tješi nas 'desna ' lopovska opcija.

Priča o konverziji odvijala se tijekom izborne kampanje i naravno da je naišla na odobravanje građana i štediša koji su uzeli kredite u švicarcima. Ali, kao i svaka priča, ima svoje naličje i sada će netko sve to morati platiti', 'doznaje' Jutarnji list preko podataka koje mu 'uredno dostavljaju' ove dvije lopovske opcije, u ovisnosti koja je na vlasti.

Oni tako 'doznaju' da su se i diplomati uključili u cijeli postupak te da postoje kontakti i sa zemljama iz kojih su domicilne banke koje posluju u Hrvatskoj. Međutim, u ovom trenutku ni diplomacija nema konkretne odgovore iz Austrije i Italije može li se cijeli problem 'podići' i na državnu razinu, barem u poticanju dijaloga između hrvatske strane i banaka kako bi se izbjegao sud.

Tko se mogao nadati da ni Europska komisija nije sklona načinu na koji je Hrvatska riješila konverziju švicaraca u druge valute, pa je pokrenut i postupak protiv hrvatske Vlade zbog povrede pravne stečevine!?

To su cijelo vrijeme tvrdile i banke koje su u Bruxellesu i lobirale da se pokrene postupak protiv Hrvatske. U slučaju sudskih sporova sama činjenica da ni EU ne odobrava način kako je izvršena konverzija daje naslutiti da bi konačni sudski ishod mogao biti negativan za Hrvatsku, što bi koštalo više od milijardu eura.

Pomoć građanima od onih koji su ih i uvalili u ovo

Jutarnji list tako prenosi da ostaje činjenica da su se i lijeva i desna politička opcija u Hrvatskoj 'složile' da treba pomoći građanima u konverziji švicaraca.
One se 'složile', a ovo su dogovorno i namjestile jer rade sve usklađeno, jedna vlada napravi problem a druga vlada ga 'rješava''. A kako rade ove dvije 'hrvatske 'opcije najbolji primjer je uvođenje ćirilice u Vukovaru.

'Desna' opcija je ozakonila uvođenje ćirilice, a 'lijeva' opcija ga provela iako su jedni i drugi znali da nema potrebne trećine stanovništva pravoslavne ispovijesti da bi se ćirilica uvela što je i dokazao ministar Orepić. Zanimljivo, nitko više ne spominje ćirilicu u Vukovaru!?

To će netko morati platiti, piše dalje režimski Jutarnji. Platiti će naravno hrvatski građani kroz nove poreze, platiti će i nova vlada kroz prodaju strateških preostalih tvrtki što je po planu i programu ovih dviju opcija i Šeksovih gremija kojima služe.

Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač potvrdio je da je stigla prva tužba protiv Hrvatske zbog konverzije kredita u 'švicarcima' te je kazao da će hrvatska strana pokušati iznaći rješenje s bankama koje bi što manje opteretilo državni proračun, ali i zaštitilo građane koji su podigli te kredite.
'Mi ćemo pokušati iznaći rješenje koje bi što manje opteretilo hrvatski državni proračun i same hrvatske građane. Učinit ćemo sve kako bi zaštitili one koji su uzeli kredite u 'švicarcima'. Znači interes nam je zaštititi hrvatske građane koji su se zadužili, ali želimo i jasno poručiti da je način na koji je to sve skupa prošle godine izvedeno bio populistički i nedovoljno promišljeno i sada imamo te prve tužbe i morat ćemo se dobro potruditi kako bismo umanjili štetu za hrvatski državni proračun.

Ali na prvom mjestu su interesi hrvatskih građana', k'o papagaj ponavlja Kovač kako će zaštiti hrvatske građane.

Banke su hrvatsku Vladu obavijestile o sporu kao pripremu za arbitražni postupak protiv Republike Hrvatske pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova (eng. International Center for the Settlement of Investment Disputes) u Washingtonu, DC", zaključuje se u odgovoru Raiffeisena.

Dakle, spor će rješavati gangsteri sa Wall Streeta. Sve bolje od boljega!

Izmjene u Zakonu o potrošačkom kreditiranju koje su omogućile konverziju kredita u 'švicarcima' na snagu su stupile 30. rujna prošle godine, a nedavno je tehnički ministar financija Zdravko Marić kazao da je konverziju provelo oko 94 posto dužnika u 'švicarcima'.

Nažalost, građani Hrvatske neće da shvate da ih planski uništavaju ove dvije opcije ( jedna napravi problem, a druga ga 'rješava' i obratno) u dogovoru sa svjetskim bankarima-mafijašima sa Wall Streeta. Spor ćemo naravno izgubiti kako bi zbog duga, kojeg su lijeva i desna opcija u dogovoru sa Šeksovim gremijima napravile, morali privatizirati Vode, Šume, Putne koridore....

Pljački Hrvatske i hrvatskih građana ne vidi se kraja!

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: