person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2082 times

VINKO PULJIĆ: DA IM DRUGI RODI DIJETE, A ONI BI GA TOBOŽE ODGAJALI?

Najveći katolički blagdan posvećen Djevici Mariji okupio je stotinu tisuća vjernika na misnim slavljima od Aljmaša na istoku do Sinja na jugu. Kroz kamene ulice, pretijesne za najveću procesiju u Sinju, ponosni Akari predvodili su procesiju noseći sliku svoje zaštitnice čudotvorne Sinjske Gospe. Svatko je danas stigao sa svojim razlogom, netko iz zahvalnosti netko zbog pokore.

S porukama i molitvama i krunicom u ruci stiglo se i Gospi od Trsata kao i u najvećem nacionalnom marijanskom svetište Mariji Bistrici. U najvećem slavonskom svetištu Gospi od Utočišta u Aljmašu slijevale su se rijeke hodočasnika koje su stizale štujući stoljetnu tradiciju.

Gospa je danas okupila i Škabrnjane. No, svećenici i biskupi su ponovno iskoristili priliku kako bi poslali razne poruke. Od poruka kako trebamo širiti ljubav i pomagati bližnjemu do političkih poruka za koga glasati na nadolazećim izvanrednim izborima. Nažalost, bilo je i neprimjerenih poruka, a najgoru je uputio kardinal Bozanić. Ona nije dolazila iz srca jer ju je čitao ( naravno da će za to biti bogato honoriran od HDZSDP partije) i u njoj poziva da ne smijemo dozvoliti da se udbašima sudi u stranim državama nego u Hrvatskoj. Što je rekao kardinal Bozanić u Marija Bistrici:

'Ovaj narod kojeg je uvijek krasila miroljubivost i osjećaj za pravednost umoran je od toga da istinu o svojoj povijesti mora tražiti na sudovima izvan svojih granica. Stoga želim da se u Domovini stvore uvjeti za pravni i zakonodavni sustav u koje se može pouzdati'.17.godina je poglavar katoličke crkve u Hrvatskoj i nikada mu nije palo na pamet tražiti da se sudi udbašima. Sada se sjetio kada ih je druga država osudila.

Na svetoj misi u Aljmašu, za razliku od Bozanića, nadbiskup vrh bosanski kardinal Vinko Puljić održao je pravi narodni govor i između ostalog rekao: 'Znate nisam ja potegnuo tako izdaleka za par riječi…. rađane djece je suradnja spola jer kad majka nosi dijete nosi dva života. Narod je lijepo rekao da je ona u blagoslovljenom stanju. Blagoslov je nositi i dobiti dijete.... Aaoni se petljaju u Božje zakone, donose neke nove zakone o istospolnim zajednicama, prave nas budalama sa tim zakonima. Oni bi da im drugi rodi a oni bi ga tobože odgajali.

I to se zove demokracija, što bi rekla baka demonkracija'.

(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: