person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 715
  • Posted
  • Read 2805 times

Uznemirili se politički miševi zbog Orepićevog uređivanja popisa birača u Vukovaru i drugim gradovima!

Prošlotjedni događaji na relaciji Beograd-Zagreb ukazuju na eskalaciju velikosrpske politike koja se vodi na više frontova, kako na službenoj tako i na medijskoj razini, što ukazuje da se radi o dobroj smišljenoj kampanji s ciljem diskreditiranja ne samo službene politike Republike Hrvatske nego dovođenja u pitanje njezinog političkog karaktera.

Na događaje u Hrvatskoj srbijanska politika reagirala je nizom prosvjednih nota koje je Hrvatska uredno primala sve dok to nije prevršilo svaku mjeru. U svim tim notama zajedničko je bilo grubo miješanje u unutarnje stvari Republike Hrvatske, što po diplomatskim standardima znači pogoršanje odnosa s drugom državom.Po ustaljenom modelu srbijanske politike balkanskog tipa prvo se prema susjednoj državi prikaže lijepo lice, kako se može tumačiti susret i potpisana deklaracija između Kolinde Grabar Kitarović i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. A onda je iz Beograda uslijedila paljba prema Zagrebu počevši s odbijanjem da se u skladu s uvjetima za pregovore Srbije s Europskom unijom ukine sporni zakon o regionalnoj jurisdikciji za hrvatske branitelje po kojemu Srbija smatra da još uvijek postoji komunistička Jugoslavija. Svaki događaj u Hrvatskoj, kao što je sudska rehabilitacija blaženog Alojzija Stepinca, obnavljanje procesa protiv nepravomoćno osuđenog Branimira Glavaša, podizanje spomenika Miru Barešiću u njegovom rodnom mjestu, uporaba povika „Za dom spremni“ izazvali su grube miješanje srbijanske diplomacije u unutarnje stvari Republike Hrvatske s najgrubljim uvredama koje su izrekli vodeći čelnici srbijanske Vlade, uključujući premijera Vučića i ministra vanjskih poslova Dačića.

Na sve to Hrvatska je odgovarala mlako, ostavljajući to u nadležnost isključivo ministru vanjskih poslova, premda se radi o kampanji koja grubo ugrožava integritet i dostojanstvo Republike Hrvatske. Najčudnije je i zabrinjavajuće u svemu tome je da se na tu sustavnu agresivnu kampanju uopće nije oglasila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja je po Ustavu zajedno s Vladom zadužena za vođenje vanjske politike. I to naravno nije sve, jer se u tu propagandnu ofenzivu Beograda zdušno uključila velikosrpska „peta kolona“ u Hrvatskoj predvođena već notornim čelnikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

Pri tome treba podsjetiti da je Milorad Pupovac predstavnik tek manjeg dijela zajednice srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, jer je na posljednjim saborskim izborima dobio sam oko 12 posto glasova u toj manjinskoj skupini, ali ima proporcionalno obrnuti tretman u tzv. hrvatskim medijima koje bolje nazvati mediji u Hrvatskoj, jer su sva vodeća sredstva priopćavanja uključena u tu velikosrpsku propagandnu ofenzivu uključujući i glavni javni servis HRT-a kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici.

Milorad Puipovac je tako sebi uzeo za pravo da sudjeluje u antihrvatskoj manifestaciji u Srbiji uoči proslave „Oluje“, što graniči s činom nacionalne izdaje i ne samo to nego je u povodu kninske proslave doslovno izjavio: "Tamo ne bi trebao biti nitko kome je stalo do ove zemlje, nitko pristojan, nitko kome je stalo do Ustava Republike Hrvatske i do zakona i do čestitih ljudi i njihovoga doprinosa borbi, miru i slobodi u Hrvatskoj". On proziva sve sudionike veličanstvene proslave obljetnice Vojnoredarstvene operacije „Oluja“, a sam je dan prije sudjelovao u Srbiji na manifestaciji na kojoj su izrečene brojne uvrede na račun „Oluje“ i Republike Hrvatske u kojoj je zastupnik u Saboru.

Spomenutom izjavom Milorad Pupovac se ruga hrvatskim braniteljima, ruga se Ustavu Republike Hrvatske i ruga se državnim organima koji bi ga trebali progoniti, kao što su to trebali nakon njegovih istupa nebrojeno puta dosad, ali se od ovakvog DORH-a to jednostavno ne može očekivati. U čl. 349. Kaznenog zakona jasno stoji „Tko javno izvrgne ruglu.... Republiku Hrvatsku.... kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine“.

Tko je uopće Milorad Pupovac da ocijenjuje s pozicije vodećeg velikosrbina u Hrvatskoj karakter proslave „Oluje“. Još je gora stvar da se njegovim izjavama daje veliki prostor u vodećim medijima koji sinkrono sudjeluju u najnovijoj velikosrpskoj propagandnoj kampanji. Pupovčevim provokativnim izjavama pridružuje se još jedan velikosrbin Rade Šerbeđija, također jedan od onih koji sišu sredstva iz Državnog proračuna njegovim ekskluzivnim fesivalom na Brijunima. On je u posljednjem broju „Nacionala“ optužio da se u Hrvatskoj kroz Hasanbegovića promoviraju nacističke ideje, što je naravno notorna laž izrečena iz ustiju umjetnika koji je svojim djelovanjem na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku stao iza fašističke politike Slobodana Miloševića.

I kao šlag na tortu u ovoj kampanji bivši predsjednik Republike Ivo Josipović dao je u intervju beogradskom pročetničkom dnevniku „Kurir“ u kojemu se i dalje zalaže za popustljivost prema istočnom susjedu, kakvu je provodio zajedno s bivšim srbijanskim predsjedniko Borisom Tadićem.
Ne treba imati iluzija o tome da će sadašnja propagandna velikosrpska ofenziva stati. Štoviše može se očekivati njezina eskalacija, jer je očito da je to samo dio nove agresivne politike Beograda u kojemu su bivše komuniste na čelu sa Slobodanom Miloševićem zamijenili deklarirani četnici Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, zaduženi za provedbu Memoranduma 2 SANU kako bi se sa Srbije otklonila odgovornost proizašla iz svih ratova koja je ona povela na prostoru bivše Jugoslavije. Valja imati u vidu da će ta kampanja imati odraza i na predizbornu kampanju koja će se idućih mjesec i po dana voditi u Hrvatskoj.

Pupovćevo prozivanje ministra Orepića koji je bez ispaljenog metka uveo 'red' u Vukovaru jednostavnom provjerom stvarnog broja stanovništva što je mogao i prethodnik Ostojić da je htio, znak je da je ministar pogodio u 'sridu' jer su se politički miševi…Milorad Pupovac, Arsen Bauk... i dežurne presstitutke vidno uznemirile pa pucaju po ministru Orepiću i Mostu iz svih oružja.

Autor: Vjekoslav Krsnik

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: