person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 12695 times

Kaznena prijava za prijevaru na Izborima za EU parlament! Najmanje 4. Mandata APIS je ukrao Kolakušiću, Živom zidu, Mostu… i bratski ih podijelio HDZ-u i SDP-u!

Gradovi i općine koje imaju više birača od stanovnika: Novalja iz Ličko senjske; Crikvenica, Malinska, Dubašnica i Novi Vinodolski iz Primorsko goranske; Makarska, Okrug, Supetar i Vodice iz Splitsko dalmatinske; Benkovac, Obrovac, Preko i Vir iz Zadarske te Medulin iz Istarske županije

Slobodarska Stranka Hrvatske, zastupana po predsjedniku Odbora za pravosuđe Radovanu Smokvini i predsjedniku stranke Miru Matijeviću, podnijela je kaznenu prijavu za počinjenje slijedećih katznenih djela na izborima za EU parlament tražeći žurno postupanje, na koje DORH, po običaju, nije reagirao!

n/r glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću
Zagreb Gajeva 30
Datum: 06. ožujka 2019.

PREDMET:

Kaznena prijava zbog pripreme na počinjenje slijedećih kaznenih
djela na Izborima za Europski parlament od 23. do 26. svibnja 2019.

- Krivotvorenje službene ili poslovne isprave kažnjivo prema članku: 279. st.1 KZ
- Zločinačko udruženje kažnjivo prema članku: 328.KZ
- Zlouporaba biračkog prava kažnjivo prema članku: 335.KZ
- Uništenje i krivotvorenje izbornih isprava kažnjivo prema članku članka: 337. KZ
- Izborna prijevara kažnjivo prema članku: 338. KZ
- Netransparentnost valoriziranja rezultata izbora u izbornom računarskom centru APIS, odnosno onemogućena kontrola.

PRIJAVLJENICI:
1. Ministar Lovro Kušćević, Ministarstvo uprave RH, Zagreb, Maksimirska 63
2. Đuro Sessa, Predsjednik Vrhovnog suda i DIP-a Zagreb, TrgNikole Š. Zrinjskog 3
3. i drugi

Prijavitelji podižu protiv prijavljenih kaznenu prijavu zbog pripreme na počinjenje navedenih kaznenih djela na Izborima za Europski parlament od 23. do 26. svibnja 2019.

OBRAZLOŽENJE:

1. Sukladno Zakonu o pristupu informacijama zatražili smo od Ustavnog suda, Hrvatskog sabora i Ministarstva uprave ispravu s tabličnim podacima o broju birača po županijama, gradovima i općinama na dan 21. rujna 2018. godine u 00,00 sati.
Do dana pisanja ove prijave nismo dobili traženu ispravu što jasno ukazuje da se već radi na pripremi navedenih kaznenih djela.

2. Apsurdno je da nijedan birač ne može dokazati da je pristupio glasanju odnosno izborima. Prilikom preuzimanja glasačkih listića glasač ne potpisuje primitak glasačkog listića nego se samo zaokružuje osoba koja je pristupila glasanju.

Do sada nisu postojale uredne registracije birača na biračkim mjestima tokom izbora, pa nakon takvog takozvanog procesa „virtualnog glasanja“ ni jedan birač ne može dokazati da je pristupio glasanju, odnosno izborima. Prilikom preuzimanja glasačkim listića, glasač ne potpisuje primitak glasačkog listića nego se samo zaokružuje broj ispred osobe koja je pristupila glasanju. Zbog toga se naknadno mogu zaokruživati osobe koje nisu pristupile glasanju. Događa se i to da birač pristupi izborima i da je već unaprijed zaokružen. S obzirom da osumnjičeni nisu ništa promijenili na tom planu, razvidno je da će Izbori biti krivotvoreni i nelegalni za što su najodgovorniji osumnjičeni.

3. Glasači BiH nisu iseljenici, pa ni dijaspora, nego autohtoni građani BiH, a većina ima dvije adrese pa mogu glasati na dva mjesta. Ukoliko se do Izbora to ne regulira Izbori će biti krivotvoreni i nezakoniti za što prijavljujemo najodgovornije.

4. Kontinuirano, od 90-tih godina do danas onemogućava glasanje hrvatskih iseljenika u inozemstvu za koje je namjerno osiguran premali broj glasačkih mjesta. Kako osumnjičeni ništa nisu promijenili, to ukazuje da su spremili novo lažiranje Izbora.

5. Ne postoji nezavisna kontrola koja bi pratila unos i obradu podataka sa birališta u APIS-u (računski centar). Ukoliko osumnjičeni ne osiguraju neovisnu kontrolu ne može se pristupiti izborima s obzirom da je to dokaz da su krivotvoreni, a da su osumnjičeni odgovorni za to.

6. Institucija koja je nadležna za provedbu izbora Državno izborno povjerenstvo DIP, ne dozvoljava kontrolu glasanja, prebrojavanja i obradu podataka. Ukoliko se do početka Izbora ne osigura kontrola glasanja, Izbori će biti krivotvoreni kao i svi do sada za što će ovoga puta najodgovorniji biti upravo osumnjičeni pa ukoliko ne odustanu od počinjenja kaznenog djela prije nego li je započeto, treba ih u tome zaustaviti DORH i Policija.

7. Nepostojanje kontrole kod APIS-a (računarski centar), pa čak nije dostupna arhitektura software (državna tajna, software je kupljen u Srbiji). Postoji velika vjerojatnost da se rezultate izbore planira unaprijed. Sve dok osumnjičeni ne omoguće kontrolu APIS-a oni na najgrublji način krivotvore volju birača i čine kaznena djela za koja su osumnjičeni.

8. Dokaz da se već manipulira i već čine prijavljena kaznena djela je da se broj birača od 12. svibnja 2017. do 13. svibnja 2018. godine povećao za 28.252 birača s prebivalištem u Hrvatskoj. Prikazane skokovite promjene broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj prikazane u I. tablici dokazuju grubu manipulaciju popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj.

Ukoliko se ponovo oduzme mogućnost evidencije birača koji su pristupili na izborna mjesta biti će to konkretan krunski dokaz da je u tijeku prijevara i tražit ćemo od policije i Državnog odvjetništva da se ti krivotvoreni izbori trenutno prekinu i proglase nevažećim s obzirom da se radi o teškom kaznenom djelu koje već poprima i oblike veleizdaje.

9. Slijedeći gradovi i općine s više od tri tisuće stanovnika imaju više birača od stanovnika: Novalja iz Ličko senjske; Crikvenica, Malinska, Dubašnica i Novi Vinodolski iz Primorsko goranske; Makarska, Okrug, Supetar i Vodice iz Splitsko dalmatinske; Benkovac, Obrovac, Preko i Vir iz Zadarske te Medulin iz Istarske županije.

Sve dok se to ne uskladi ne može se pristupiti organizaciji izbora.

10. Samo je Gradu Zagrebu i Istarskoj županiji porastao broj stanovnika zbog unutarnjih migracija, a ostalim županijama je pao prema procjeni DZS-u sredinom 2017. godine u odnosu na popis stanovnika 2011. godine. Najveći pad izražen u postotcima od broja stanovnika popisanih 2011. godine imaju Sisačko-moslavačka i Vukovarsko-srijemska županija. Broj maloljetnika je smanjen za 69.303 ili 8,69 posto, a punoljetnika za 91.055 odnosno 2,61 posto. Broj birača se morao smanjivati od 2007. godine, a prema podatcima Ministarstva uprave grubo odstupa od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva.

Prema podatcima DIP-a na lokalnim izborima 21. svibnja prošle godine bilo je registrirano 3.719.556 birača s prebivalištem u Hrvatskoj odnosno 323.577 više od broja punoljetnika. Prema dobivenim podacima od Ministarstva uprave 13. svibnja 2018. godine u 00 sati bilo je prema Registru birača 3.747.409 odnosno 351.430 više od punoljetnika prema procjeni DZS-u sredinom prošle godine.

Razvidno je da su već počele pripreme za počinjenje navedenih kaznenih djela planiranih za predstojeće Izbore i da osumnjičeni čine navedena kaznena djela u produljenju.

11. Osam od 10 sadašnjih izbornih jedinica odstupa po broju birača više od zakonski dopuštenih granica od 2007. godine. Od naputka Ustavnog suda prosinca 2010. godine sve vlade Republike Hrvatske imale su dovoljno vremena promijeniti Zakon o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Ustavni sud je trebao ukinuti Zakon o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor kako bi prisilio vladajuću većinu da uskladi odstupanja broja birača sa Zakonom.
Ukoliko se ne ispoštuje naputak Ustavnog suda do početka predstojećih Izbora, Izbori se ne mogu održati jer su protuustavni i nezakoniti.

DOKAZNI PRIJEDLOZI
1. Nezakonito odstupanje broja birača pojavilo se u tri izborne jedinice na izborima za Zastupnički dom 3. siječnja 2000. godine, a od izbora održanih 2007. godine nezakonito je odstupanje u osam izbornih jedinica.
Smatramo da će ukoliko se dokaže i jedno odstupanje Izbori biti nelegalni i krivotvoreni.

2. Apsurdno je da birači koji biraju stranku koja nije prošla granicu od 5% da onda njihov glas ide upravo suprotnoj strani za koju birač nije glasovao. To se naziva ne poštivanje volje birača (zastarjela d-Hondt-ova metoda).

3. Iz analize prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva od 2010. do 2018. godine može se zaključiti da građanske referendumske inicijative imaju dovoljno potpisa s potpisima koje je povjerenstvo u nadležnosti ministra Lovre Kuščevića nije priznalo valjanim.
Razvidno je da ministar Kuščević čini ovo kazneno djelo u produljenju.

4. Ministar Lovre Kuščević nastavlja grubo manipulirati brojem birača i uskraćuje pravo građanskim inicijativama da nadziru prebrojavanje i kontrolu valjanosti dostavljenih potpisa potpore birača za održavanje referenduma. Isti je time neprimjereno kontaminirao proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama.
Treba se to provjeriti s obzirom da će taj model koristiti i na predstojećim izborima.

5. Građanska inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom" je od 21. rujna 5. listopada 2014. godine skupila 380 649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć ustavnih sudaca prekršila I. članak Ustava Republike Hrvatske.
Smatramo da se time samo pripremao model po kojemu će se počiniti navedena kaznena djela.

6. S više od 95, a manje od 100 birača na 100 popisanih stanovnika 2011. godine imaju: Dugo Selo iz Zagrebačke; Mali Lošinj i Viškovo iz Primorsko goranske; Hvar, Trogir, Gradac, Jelsa, Marina i Podstrana iz Splitsko dalmatinske; Biograd na Moru, Pakoštane i Poličnik iz Zadarske te Poreč, Rovinj, Umag i Fažana iz Istarske županije.S više od 90, a manje od 95 birača na 100 popisanih stanovnika 2011. godine imaju: Brdovec i Rugvica iz Zagrebačke; Ludbreg iz Varaždinske; Čabar, Opatija, Rab i Kostrena iz Primorsko goranske; Senj iz Ličko senjske; Bukovlje iz Brodsko posavske; Gračac, Sukošan i Sveti Filip i Jakov iz Zadarske; Županja iz Vukovarsko srijemske; Kaštela, Omiš, Dugi Rat, Dugopolje, Hrvace i Seget iz Splitsko dalmatinske; Buje, Novigrad, Ližnjan i Marčana iz Istarske; Dubrovnik, Korčula, Blato, Orebić i Župa Dubrovačka iz Dubrovačko neretvanske te Podturen iz Međimurske županije.Mnogim gradovima i općinama se sigurno smanjio broj stanovnika pa je broj gradova i općina s više od 90 birača na 100 procijenjenih stanovnika sigurno veći od 58.
Ukoliko se to ne provjeri i ne uvede točno stanje, dokaz je da su Izbori nelegalni.

7. Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema registru od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine smanjio za 295.113 sa 4.042.522 na 3.747.409? Neka to hrvatskim biračima dokažu: ministar Kuščević, pomoćnik ministra Nakić i bivši ministar uprave Arsen Bauk. Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi koju je potpisao Arsen Bauk. Za takvo smanjenje broja birača treba godišnje više od 78 tisuća birača umrijeti nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo.

Prema procjeni tijekom razdoblja od 2014. do uključivo 2017.godine umrlo je 212.293 stanovnika ( uglavnom birača ), a biračko pravo je punoljetnošću steklo 197.174. Analizom podataka prirodnog kretanja stanovništva razlika nije mogla biti veća od 15.119 birača. Birača s prebivalištem u Hrvatskoj je 13. svibnja 2018. godine bilo 351.430 više od punoljetnih stanovnika prema procjeni Državnog zavoda za statistiku sredinom 2017. godine.

Ovo je dokaz da vlade Republike Hrvatske grubo manipuliraju registrom birača što ukazuje da će se ta praksa nastaviti i na slijedećim izborima.za Europski parlament koji će se održati od 23. do 26. svibnja 2019.

ZAKLJUČAK
Slijedom navedenog, podnositelji ove prijave smatraju da su ispunjene sve pretpostavke iz članaka KZ RH za koje smo osumnjičenike prijavili

Ljubazno vas molimo za žurno postupanje.

Komentar IPL-a: Najmanje 4. Mandata APIS je ukrao Kolakušiću, Živom zidu, Mostu… i bratski ih podijelio HDZ-u i SDP-u, upisujući njihovim kandidatima glasove odbjeglih Jugoslavena koji se i nakon 28 godina vode kao hrvatski birači. I imaju pravo glasovati za EU izbore. Nevjerojatna prijevara!

Jer, tko bi normalan dao glas soroševcima Biljani Borzan, Piculi, Flegi, Željani Zovko, Romani Jerković, Matiću, Šuici, Resleru i Sokolu!

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, a DORH je dao nalog za obradu novinara koji pišu za Ipl!
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: