Print this page
Zastupnici, znaju li vaše žene i djeca tko je Monsanto? Supruge, jeste li svjesne da će sutra i vaša djeca jesti Monsantove proizvode, da će i vaše kćeri rađati deformiranu djecu!?
  • Posted
  • Read 24244 times

Zastupnici, znaju li vaše žene i djeca tko je Monsanto? Supruge, jeste li svjesne da će sutra i vaša djeca jesti Monsantove proizvode, da će i vaše kćeri rađati deformiranu djecu!?

Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja hrvatske privrede na GMO

Među prvima cijenu je platila ''restrukturirana'' Argentina. Njihova vlada u želji da izvuče zemlju iz duboke ekonomske recesije, 1990. restrukturirala je svoju privredu na genetički modificiranoj (GM) soji, namijenjenoj izvozu. Jedini znanstveni oslonac u prilog takvoj odluci bili su znanstvenici podaci vlasnika GM soje-korporacije Monsanto. A način rada Monsanta prepoznatljiv je u svijetu. Potkupi i vladaj, tipičan način rada gangstera sa Wall Streeta po uzoru na američke gangstere iz vremena Al Caponea, Lucky Luciana i drugim mafijaških obitelji.

Danas, 17 godina nakon početka sjetve soje, preko 60 % (oko 20 milijuna hektara) argentinskih oranica zasijano je GM RoudupReady (RR) sojom-tolerantnom na Monsantov herbicid Roundup. Zahvaljujući velikim poljoprivrednim poduzetnicima i transnacionalnim korporacijama i korumpiranim političarima, posebice medijima, taj proizvodni program ''prihvaćen'' je kao ekonomski uspjeh. Istovremeno 200 tisuća malih poljoprivrednika iseljeno je sa zemlje (obrađivali su 8 milijuna hektara).

Isto se događa i u Hrvatskoj. Slavonija, žitnica Europe, gotovo je prazna. Sije se samo GMO sjeme I to zahvaljujući dvojici zastupnika, Bojanu Glavaševiću i Ivici Mišiću čiji su glasovi legalizirali dugogodišnji nelegalni rad Monsanta. Zbog njih i njima sličnih zastupnika, koji su godinama lagali da je Hrvatska GMO Free, već dugo vremena prvi smo u Europi po broju umrlih od malignih bolesti. 

EU uvozi godišnje oko 38 milijuna tona RR soje bez uvoznih carina. Zbog otpora nekih zemalja Europe prema RR-soji, ova jeftina soja završava kao stočna hrana na velikim industrijskim farmama, a rezultat je niska cijena mesa, jaja i mlijeka, kojoj mali farmeri EU-a ne mogu konkurirati, a o 'kvaliteti' ovih proizvoda sve znamo! Ti proizvodi stižu i u Hrvatsku.

Što je Roundup?

Roundup je smjesa aktivne tvari glifosata, te aditiva AMPA, POEA i drugih koji su poslovna tajna proizvođača. U prometu su četiri različite formulacije Roundupa( Express, Bioforce,Travaux i Travaux Plus.) Sve četiri formulacije testirane su u laboratoriju na tri kulture humanih stanica. 24 sata nakon testiranja, sa mnogo manjom koncentracijom od one koja se preporuča u poljoprivredi, sve su stanice uginule.
Otrovnost Roundupa nije proporcionalna koncentraciji glifosata. Povećava se s koncentracijom, vremenom i prisutnošću aditiva.

Koje su posljedice?

U regijama uzgoja već nekoliko godina liječnici registriraju ozbiljne zdravstvene poremećaje uzrokovane prskanjem.

1.Akutni učinak: Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože

2.Kronični učinci: nakon dužeg vremena 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi.

3.Glifosat se ne razgrađuje, već se nakuplja u stanicama. Izvješća za 10 godina pokazuju do pet puta uvećanu učestalost mana kod novorođenčadi. Učestalost pobačaja stalno raste, pa ima žena koje su imale i do pet uzastopnih pobačaja.

4.Glifosati se akumuliraju u vodama i tlu, te tu ostaju godinama. Istovremeno Monsanto širi neistinite tvrdnje o biorazgradivosti glifosata u tlu.

5.Kako bi se osigurale nove proizvodne površine masovno se sijeku šume. Na starim i novim površinama RR soja se više godina uzastopno sije kao monokultura, stvarajući tako dodatne ekološke probleme i smanjenje biološke različitosti.

6.Europljani odbijaju konzumirati hranu od GM soje te meso, mlijeko i jaja od životinja hranjenih GM sojom. No političari ne misle tako. ''Naš'' bivši premijer Milanović koji se želi kandidirati za predsjednika RH (propao u biznisu) ukinuo je Uredbu o obveznom označavanju GMO na prodajnim policama.

Osnovna metoda 'uspješnosti' Monsanta u osvajanju novih zemalja je korupcija odnosno kupovanje političara na vlasti ili iskorištavanje njihove gluposti.

 klio02625 861106164001521 3394853753355838975 n

Mnogi farmeri koji su podigli kredite za GM sjeme i mineralna gnojiva nakon propasti nisu mogli vratiti kredit. Posljedica su masovna samoubojstva farmera dužnika.

To je Monsanto kojeg je doveo Stjepan Mesić, to je Monsanto zbog kojeg slavonski farmeri propadaju, to je Monsanto koji je svoj dugogodišnji nelegalni rad (zastupnici u saboru su nas godinama lagali da je Hrvatska GMO free) legalizirao uz pomoć Bojana Glavaševića i Ivice Mišića, dva presudna glasa zbog kojih nije prošao amandman Mira Bulja koji bi Monsanta otpremio iz Hrvatske.

''Naši'' političari, na vlasti (HDZ) i lažnoj oporbi (SDP), samo su pijuni koji moraju odraditi ono za što su dobili novce. To je hrvatska zbilja, to je žalosna istina. Narod im to nije dozvolio i oni se nemaju pravo tako ponašati.

Supruge političara, jeste li svjesne da će sutra i vaša djeca jesti Monsantove proizvode, da će i vaše kćeri sutra rađati deformiranu djecu?

Još jednom podsjećamo zastupnike na datu prisegu,

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske”.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ni ovu objavu nam Google-smeće ne dozvoljava podijeliti! 

lkScreenshot 24

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(7 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved