person_outline
search
hrendeitpt
Mate Knezović Mate Knezović
  • Posted
  • Read 9675 times

Odvjetnik Mate Knezović veleposlaniku SAD u Hrvatskoj: 'Tko je Vas postavio kao suca u našim razmiricama, svađama i sukobima? Jeste li vi došli baviti se razvojem odnosa između SAD-a i RH ili presuđivati među nama? Za dom spremni!

 Otvoreno pismo Robertu Kohorstu, Veleposlaniku Sjedinjenih američkih država (SAD) u Republici Hrvatskoj (RH)

Odvjetnik Mate Knezović Zagreb
za Roberta Kohorsta, Veleposlanika SAD-a

Poštovani gospodine Kohorst!

Uvaženi Veleposlaniče SAD-a u RH!
Vaša ekselencijo!

Upravo sam pročitao vašu izjavu objavljenu na vašem twiteru, a kako su prenijeli brojni mediji u RH. Ta izjava glasi: “Iako sve zemlje trebaju štititi slobodu govora i političkog izražavanja, postoje neki izrazi kojima nema mjesta u modernom društvu. Pozdravljamo nedavnu izjavu predsjednice Grabar-Kitarović oko korištenja govora koji unosi razdor u Hrvatskoj”, a zbog poveznice na izjavu vezanu uz pozdrav „Za dom spremni” jasno je da ste proskribirali upravo taj pozdrav.

Poštovani gospodine Veleposlaniče!

Mi Hrvati teško smo patili i rijeke krvi, naših najboljih sinova i kćeri, su prolivene upravo za ono o čemu ste i vi pisali u svojoj izjavi, a to je sloboda govora i političkog izražavanja. Dobrodošli ste u našu zemlju ako ste voljni poštovati slobodu govora i političkog izražavanja za koje su tekle rijeke krvi naših predaka, naših prijatelja, naših sinova i kćeri, naših roditelja, djedova te nebrojenog mnoštva znanih i neznanih Hrvata. Svu našu patnju vi ne poznajete, niti ju možete poznavati. Ona je duboko skrivena u nama te će te na našim licima vidjeti ponos. Zato me čudi kako ste olako zaklučili što to kod nas izaziva razdor.

Gospodine Veleposlaniče!

U hrvatskom društvu i državi ne izaziva razdor poklič Za dom – spremni, nego oni koji su udarali na one koji su umirali s tim pokličom u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu. Upravo oni koji su htjeli Hrvatsku bez ponosa, bez narodne svijesti, bez povijesti, koji su htjeli održati, za nas prokletu, tvorevinu Jugoslaviju, te za nas prokleti projekt Velike Srbije, te za nas prokleti komunizam, neprestano izazivaju razdor.

Moje pitanje vama glasi: Tko je Vas postavio kao suca u našim razmiricama, svađama i sukobima? Jeste li vi došli baviti se razvojem odnosa između SAD-a i RH ili presuđivati među nama? Upali ste u zamku. Znajte da se Hrvati nikada ne će odreći tog pozdrava. Možda bi taj pozdrav već odavno bio marginaliziran da nije tako grubo napadnut, a time i oni koji su pod tim, ili sličnim pozdravima, ginuli za Hrvatsku u našoj povijesti.

U Hrvatskoj ste dobrodošli ako će te poštivati hrvatski narod, njegovu slobodu govora i političkog djelovanja, naše pale junake i našu povijest. Ovakvim istupom ste pokazali da nas ne razumijete i da ste protiv naše slobode. Time ste stali na stranu preživjelih, neporaženih, komunističkih propagatora i gušitelja slobode hrvatskog naroda.

Stoga ste nam dužni ispriku!

Ispričajte se nama, potomcima hrabrih ljudi, neustrašivih vojnika, potomcima naših kraljeva, knezova, Zrinskih i Frankopana, Jelačića i Zadre. Oprostit ćemo vam od srca. Ako li se ne ispričate bit će te poželjni među raskolnicima, komunistima, velikosrbima, lažnim antifašistima, pljačkašima ovog naroda i sličnim bezdušnim naizgled ljudima, a u biti ruinama bez vjere i domovine. Odluka je na vama!

Na kraju vas pozdravljam jednim od hrvatskih pozdrava: ZA DOM – SPREMNI!

Pozdravljam vas s još jednom inačicom tog pozdrava: ZA DOM - SPREMNI UMRIJETI!

Pozdravljam vas s još jednim hrvatskim pozdravom: BOG I HRVATI!

Ta, mi smo narod bogat pozdravima i rabit ćemo onaj koji mi to želimo! Isto pravo i slobodu priznajemo i Amerikancima!

Srdačan pozdrav i više se ne mješajte u naše odnose na strani komunista i njihovih mentalnih i fizičkih nasljednika!

U Zagrebu 19. veljače 2019.
Mate Knezović

Naravno da je Google odmah blokirao ovu našu objavu

lomScreshot 20

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: