person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3311 times

Nakon 11 godina/ Sudsko vijeće haškog tribunala: 'Slobodan Milošević nije odgovoran za ratne zločine počinjene u BiH'!

Jedanaest godina nakon njegove smrti, drugo sudsko vijeće tribunala UN-a za ratne zločine u Haagu zaključilo je kako Slobodan Milošević nije odgovoran za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

Više od jedanaest godina nakon njegove smrti, drugo sudsko vijeće tribunala UN-a za ratne zločine u Haagu zaključilo je kako bivši srbijanski predsjednik Slobodan Milošević nije odgovoran za ratne zločine počinjene u Bosni gdje su se dogodili najgori zločini povezani s raspadom Jugoslavije.

Suci u presudi protiv generala bosanskih Srba Ratka Mladića jednoglasno su zaključuju da "dokazi koje je zaprimio sud nisu pokazali da su Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Franko Simatović, Željko Raznatović ili Vojislav Seselj sudjelovali u realizaciji zajedničkog zločinačkog cilja "utemeljiti etnički homogeni entitet bosanskih Srba kroz počinjenje zločine koji se navode u optužnici. 

''Ovo je važan dokument jer cijeli zapadni tisak i praktički svaki politički vođa u svakoj zapadnoj zemlji proteklih 25 godina je smatrao da je Slobodan Milošević bio genocidno čudovište. Rečeno nam je da je on "Mesar Balkana", ali nikada nije bilo dokaza koji bi podržali te optužbe. Mi smo lagali da bismo opravdali ekonomske sankcije i NATO vojnu agresiju protiv naroda Srbije - baš kao što su nam lagali da opravdamo rat u Iraku'', napisali su.

Ovo je druga sukcesivna komora Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) koja je zaključila da Slobodan Milošević nije kriv za najteže zločine za koje je optužen.

Prošle je godine tribunal na suđenju Radovanu Karadžiću također zaključio da "Vijeće nije zaključilo da je bilo dovoljno dokaza koji bi utvrdili da se Slobodan Milošević složio s zajedničkim planom" trajnim uklanjanjem bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata od bosanskih Srba.

Tribunal nije učinio ništa kako bi objavio ove nalaze, unatoč činjenici da je Slobodan Milošević optužen za 66 točaka genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti od strane Međunarodnog suda. Milošević je umro u pritvoru Tribunala prije suđenja. Pronađen je mrtav u svojoj ćeliji nakon srčanog udara u pritvorskoj jedinici UN dva tjedna nakon što je Tribunal odbio njegov zahtjev za privremeno puštanje na slobodu kako bi mogao ići na operaciju srca koje bi mu spasilo život.

Dr. Leo Bokeria, koronarni stručnjak koji bi nadgledao Miloševićevo liječenje u Bakulevskom medicinskom centru, rekao je: "Ako bi Milošević bio prebačen u bilo koju specijaliziranu rusku bolnicu, sa napravljena dva stenta, mogao bi živjeti i živjeti dugi niz godina.No, oni su učinili ono što su htjeli''.

Suđenje Miloševiću bilo je loše za tužiteljstvo. Bilo je očigledno običnom promatraču da je nedužan za zločine za koje je optužen. James Bissett, bivši kanadski veleposlanik u Jugoslaviji, izjavio je kako je suđenje Miloševiću "preuzelo sva obilježja suđenja na staljinističkom showu". George Kenny, koji je bio zapovjednik američkog State Departmenta u Jugoslaviji, također je osudio proces suđenja Miloševiću kao "inherentno nepravedan''.

London Times objavio je izjavu žene Slobodana Miloševića koja je rekla: "Jedno od ironija Slobodanovog suđenja jest da pojačava njegovu popularnost. Sati emitiranja, zahvaljujući televizijskom suđenju, učinili su da se mnogi Srbi ponovo 'zaljube' u njega''.

Dok je suđenje pojačalo Milosevićevu naklonost, uništio je vjerodostojnost Tribunala srbijanskoj javnosti. Srpska javnost promatrala je suđenje na televiziji, a kada je srbijansko Ministarstvo za ljudska prava proveo ispitivanje javnog mnijenja, utvrdilo je da "tri četvrtine građana Srbije vjeruje da je Haaški sud politička, a ne pravna institucija.

Tim Juda, poznati srpski novinar, bio je 'zadivljen' dok je gledao kako se suđenje odvijalo. Napisao je da "suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću u Haagu ide užasno pogrešno, pretvarajući ga u očima javnosti od zločinca optuženog za ratne zločine u srpskog junaka".

Tribunalovo priznanje da nema dokaza protiv Slobodana Miloševića, istog Suda koji ga je ubio prije jedanaest godina, mala je utjehu za narod Srbije. Srbijanski narod podnosio je godina ekonomske sankcije i NATO bombardiranje zbog neutemeljenih optužbi protiv svog predsjednika.

Izvor: https://off-guardian.org/2017/12/09/hague-tribunal-exonerates-slobodan-milosevic-again/

I što sad? Za sve su krivi Franjo Tuđman i genocidni Hrvati koji su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ubijali Hrvate, Srbe i Muslimane! 45-ta se ponavlja!

20171213 093635

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: