person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 6737 times

Nevladina Soroseva udruga 'Autonomni ženski centar' educira i daje upute Centru za socijalni rad, policiji i sucima kako se ponašati nakon (bez sudske odluke) oduzimanja (otimanja) djece od roditelja!

Oduzimanje djece, bez ikavog sudskog rješenja biološkim, zdravim i zaposlenim roditeljima je sumanito. Kada se tome doda da je glavni 'pravni arhitekt' Zakona o spriječavanju nasilja u obitelji radikalna feministkinja dr. Zorica Mršević, onda sve sliježe na svoje mjesto

uvodne su riječi voditelja Jovana Honde na tribini koju je organizirao ''Savez udruženja Porodični sabor'' povodom nezakonitog oduzimanja male Marije Trkulja (6) biološkim roditeljima. Na tribinu su pozvani svi glavni mediji, odvjetnici, Centar za socijalni rad Zvezdara (nisu imali hrabrosti doći) i drugi. Govorili su odvjetnik obitelji Trkulja Dragoslav Ljubičanović i istaživački novinar i urednik GLOBAL MEDIA Duško Velkovski koji je i pokrenuo cijelu lavinu oko otimanja male Marije.

''Vlast može svakog od nas prozvati da nismo dobri roditelji i nakon toga oduzeti dijete. Korumpirani socijalni radnici oduzimaju djecu bez sudske odluke socijalno naugroženijim slojevima stanovništva. Uvedene su i novčane kazne roditeljima za djecu koja ne opravdaju izostanak djeteta u školi. Ukoliko dijete ne dođe u školu roditelj u roku od 48 sati mora učitelju prijaviti izostanak, a najkasnije 8 dana u pismenoj formi.

Zorica Mršević

Soroseva arhitektica zakona dr. Zorica Mršević

Također su uvedene novčane kazne roditeljima za izostanke djece od 5 tisuća dinara pa do čak 300 tisuća dinara, nakon čega oduzimaju djecu ako roditelji ne plate kaznu. 'E' dnevnici povezani su sa centrom za socijalni rad, zdravstvenim ustanovama koju prijavljuju roditelje koji odbiju cjepiti djecu, policijom i tužilaštvom. Ovo se naziva totalitarni nadzor nad roditeljima,'' završio je uvodni govor Honda najavivši  odvjetnika obitelji Trkulja Dragoslava Ljubičanovića.

Slučaj otimanja i trajnog oduzimanja male Marije (6) bez ikakve sudske odluke o kojem je prvi pisao GLOBAL MEDIA, a prenijeli strani, a ne srpski glavni mediji i naš portal IPL, izazvao je zgražanje javnosti.

Što je rekao odvjetnik Dragoslav Ljubičanović vezano za slučaj oduzimanja (otimanja) male Marije od svojih bioloških roditelja?

''Dragi prijatelji mene je zapao taj težak zadatak da se uključim u ovaj postupak. Pokušao sam izbjeći ovaj predmet nakon susreta sa ocem male Marije, jer je prestresan. No, problem je takav da traži cijele ljude koji će se boriti s ovim. Protiv oca male Marije (Ivana Trkuljeje) vođen je i kazneni postupak, lišen je slobode i u pritvoru je proveo tri dana. Besmislena prijava je odbačena, ali on je bio u zatvoru!

20171205 185150

Duško Velkovski, Dragoslav Ljubičanović i Ivan Trkulja

Od prvog lipnja kada je stupio Zakon o spriječavanju nasilja u obitelji broj prijava je enormno porastao. Podnijeto jeoko 17 tisuća kaznenih prijava po ovom zakonu ( op.a. lažna prijava se kažnjava do tri godine zatvora pa su se ''arhitekti'' dosjetili da se priznaju i anonimne prijave). Od 17 tisuća prijava postupljeno je već po 10 tisuća prijava, ali nema podataka gdje je postupljeno po njima i tko ih je prijavio.

Sreo sam se sa nekoliko prijava gdje nije bilo nikakvog nasilja. Odbačene su kaznene prijava, no ono što je zabrinjavajuće je što su mjere oduzimanja djece određivane jer je odmah nakon prijava prontno reagirao - slučaj preuzeo Centar za socijalni rad.

On je sproveo neki ''svoj postupak'' i u tom postupku faktički oduzimaju djecu od roditelja. Ja sam se, prije nego sam preuzeo predmet, raspitao o obitelji Trkulja nakon čega sam stekao uvjerenje da nije bilo nikakve osnove za oduzimanje male Marije. No, ovdje je sporno što se ''nije uvjerio Centar za socijalni rad''. Oni znaju ili trebaju znati da se ne može primjeniti mjera oduzimanja djeteta ili smještanje u ustanovu, ili bilo kakav prekid odnosa između djeteta i roditelja, bez sudske odluke. To je ono što je ovdje najzabrinjavajuće. Ovo nije ni najmanje slučajno. 

Nakon što sam pregledao predmet podnijeli smo tužbu protiv Centra za socijalni rad jer su ovakvim postupanjem prekršena prava djeteta. Predložili smo privremenu mjeru hitnog vraćanja djeteta u obitelj. Nažalost, Centar za socijalni rad i sud, koji se proklamiraju kao ustanove koje rade isključivo i sve u interesu djeteta, ni nakon mjesec dana nisu zakazali ročišta po pitanju odlučivanja za privremenu mjeru vraćanja djeteta.

centar za socijalni rad 2017

Sud se izvlači i ograđuje da nema sve podatke i da mu ''treba vremena sagledati cijeli predmet '', iako u ovakvim slučajevima normalni sudac postupa u roku od nekoliko dana zbog interesa djeteta na koje se svi pozivaju. 

Nitko nema pravo prekidati odnos djeteta i roditelja bez odluke suda. Centar za socijalni rad. ''Zvjezdara'' može!! Potpuno je jasno da je došlo do povrijede prava djeteta i povrijede prava roditelja. Također smo ustanovili i mnoge druge povrijede procedure i postupka u radu Centra za socijalni rad. Zato smo podnijeli i prekršajnu prijavu protiv Centra i pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora. Također ćemo podnijeti i kaznene prijave protiv lica koji su odgovorni za nezakonito oduzimanje maloljetnog djeteta. No, to nije sve. 

Roditeljima, kada smo došli u Centar za socijalni rad, uručena je tužba koju je Centar podnio sudu protiv njih za lišavanje roditeljskog prava na dijete. Ova tužba je jedno veliko ništa i svojim imenom i prezimenom stojim iza toga. Naravno, odmah su i meni počeli sa prijetnjama i prijavom odvjetničkoj komori . Nemam nikakav strah kada je u pitanju nešto ovako fragmantno i prestavlja tešku zloupotrebu.

Obrazloženje u tužbi: Stan je bio neuredan, egzistencijalna ugroženost, dugotrajno psihičko maltretiranje, dijete zapušteno, grablje na putu u ulazu u kuću….

Osnovno pitanje je imaju li pravo roditelji koji se bore za egzistenciju kao i mnogi drugi koji su ostali bez posla pa se moraju snalaziti na sve moguće načine, odgajati i podizati svoje dijete bez straha da će im netko pokucati na vrata i oduzeti dijete. Ovo je ispit svih nas da li se možemo i hoćemo li se suprotstaviti ovom divljem neoliberalizmu.

Sve kordinacije koje trebaju raditi u interesu i zaštiti dijeteta Zakona o spriječavanju nasilja u obitelji sprovodi jedna nevladina organizacija. Zove se ''Autonomni ženski centar'' koji ima 5 djelatnika, a godišnji promet u milijunima!? Oni su se na okruglom stolu, na kojem sam i sam prisustvovao, hvalili da se njima institucije koje postupaju po Zakonu o spriječavanju nasilja u obitelji njima obračaju za tumačenje kako da se postupa u ovakvim situacijama i kako da se neka odredba zakona primijeni!? Nevjerojatno!

Dakle, dijeca su u ''milosti'' nekih nepoznatih osoba-tko zna koje nevladione organizacije koja nema ni znanje, ni stručne osobe. To je matrica koja treba da se nametne kao društveno prihvaćena. Ovdje se radi o napadu na obitelj koja je posljednja prepreka globalističkoj pošasti. Dva mjeseca roditelji nisu vidjeli svoje dijete. Obrazloženje je da ga ne mogu vidjeti jer su ga snimali u prostoriji gdje je smješteno, što je notorna laž'', završio je odvjetnik obitelji Trkulja Dragoslav Ljubičanović.

Intervju sa urednikom GLOBAL MEDIA Duškom Velkovski, koji je medijski pokrenuo ovaj slučaj, dogovorili smo za ovaj petak, kada ćemo ga i objaviti!

Što reći za kraj?

U Srbiji su registrirane organizacije iz više zemalja koje rade na tome da usvajaju djecu koju kasnije prodaju istospolnim parovima, pedofilima, oduzimaju organe ili ih žrtvuju u okulističkim seansama. Te organzacije su iz Švedske, Kanade, Britanije, posebice iz Izraela čiji su predstavnici imali sastanak izravno sa vladom Srbije (Anom Brnabić). Čak je i predstavnik Svjetske vlade više puta bio u posjeti Centru za socijalni rad Srbije. 

Što on ima raditi u Centru za socijalni rad?

Isti arhitekti donose zakone u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Naravno, u vremenskim razmacima. Čeka li i nas uskoro ''slučaj Marija Trkulja''?

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(13 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: