person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4434 times

Njemačka vlada prisiljava tehnološke tvrtke da instaliraju skrivene digitalne 'špijunske uređaje' (spyware) u automobile, računala, telefone i druge uređaje!

Spyware je softver koji ima za cilj skupljati informacije o osobi ili organizaciji bez njihova znanja, a koji mogu slati takve informacije drugoj osobi bez pristanka potrošača ili koji kontroliraju uređaj bez znanja potrošača.

RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) izvještava da je Thomas de Maizière, savezni ministar unutarnjih poslova, napisao nacrt zakona koji naglašava "pravnu obvezu trećih strana da dopuste tajni nadzor". Thelocal.de izvještava: Prema RND-u, prijedlog će "dramatično proširiti" državne ovlasti za špijuniranje svojih građana.

Ministar unutarnjih poslova motiviran je da predloži novi zakon, jer je obavještajnim agencijama sve teže probiti sigurnosni sustav koji štite privatnost na digitalnim uređajima. Na primjer, moderni sustavi zaključavanja automobila su toliko inteligentni da čak upozoravaju vozača da je njihov automobil ''malo protresen''.

De Maizière želi da novi zakon osigura da se ta upozorenja ne šalju vlasniku automobila. No, parametri predloženog zakona mnogo su širi. De Maizière želi da sigurnosne službe imaju sposobnost da špijuniraju bilo koji uređaj povezan s internetom. Tehnološke tvrtke morale bi dati pristup privatnim tabletima i računalima, pa čak i pametnim televizorima i digitalnim kuhinjskim sustavima.

Nacrt zakona "frontalni je napad na digitalnu i fizičku sigurnost svih građana", rekao je Frank Rieger, glasnogovornik Chaos Computer Cluba (CCC). "Pristup IT sustavu automobila znači opasnost za život i tijelo - to je doslovni prekidač za ubojstvo."

"Planovi ministra unutarnjih poslova zvuče poput orvelovske noćne more. Uskoro će svi stanovi u Njemačkoj biti opremljeni uređajima koji su potencijalni za prisluškivanje. Moramo stvarno razmišljati o činjenici da smo zemlja s dva diktatora u svojoj nedavnoj povijesti. Želimo li živjeti u zemlji gdje nema privatnosti i gdje se država može miješati gdje god je to tehnološki moguće?", upitao je zastupnike Spiegel Konstantin von Notz, zamjenik voditelja frakcije Zelene stranke.

Angela Merkel, Židovka, istaknuti je član zločinačke organizacije tzv.Novog svjetskog poretka i najgore je što se moglo dogoditi njemačkom narodu. Potpuno ga je uništila ekonomski, moralno i sigurnosno.
Njen pad, odlazak i zatvor, jedini su spas za njemački narod i Europu.

2. prosinca 2017. Sean Adl-Tabatabai vijesti, svijet

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: