person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4158 times

Milijuni francuskih građana ustali protiv Rothschildove lutke, Emmanuela Macrona

Ovo je prvi put da su svi sindikati, koji zastupaju više od 5 milijuna javnih radnika, okupili na prosvjedu.

Milijuni francuskih građana izašli su na ulice Pariza u utorak u znak prosvjeda protiv predsjednika Emmanuela Macrona ili kako ga popularno zovu Rothschildova lutka.

U jednoj od najvećih iskaza nezadovoljstva u novijoj povijesti, građani svih životnih slojeva krenuli su na ulice da odbace Macronove nepopularne reforme.

Express.co.uk izvještava: Ovo je prvi put da su svi sindikati, koji zastupaju više od 5 milijuna javnih radnika, okupili na prosvjedu.

"Želimo da se naši glasovi čuju nakon mjeseci i mjeseci napada na javni sektor i njegove radnike", izjavila je Mylene Jacquot, šefica federalnog saveza u umjerenom CFDT-u, najvećem francuskom sindikatu.

U školama, bolnicama, zračnim lukama i vladinim ministarstvima stigla je obavijest o štrajku zbog najave ukidanja 120.000 radnih mjesta, zamrzavanja plaća i smanjenja naknade za bolovanje.

30 posto letova u zračnim lukama diljem zemlje je otkazano, ali nije došlo do poremećaja na željezničkoj mreži. Ministarstvo obrazovanja reklo je da je jedan od pet učitelja bio u štrajku.

Prosvjednii su nosili plakat s portretima Macrona, premijera i ministra financija na kojem mje pisalo: "Oni koji su pokrenuli krvavi nered"

Policija je priopćila da je uhićeno osam osoba.

10. listopada 2017. Sean Adl-Tabatabai vijesti, Svijet

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: