person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3225 times

Megalomanski projekt Aleksandra Vučića 'Beograd na vodi' zaustavila CIA i FBI

Sumanuti megalomanski projekat Aleksandra Vučića “Beograd na vodi” konačno je propao. Zamišljen je kao velika praonica novca Vučićevog kartela, uz pomoć šeika iz Ujedinjenih arapskih emirata.

Istražni timovi američke obaveštajne službe CIA i kontraobaveštajne FBI-a, u okviru globalne borbe protiv kriminala, nakon sprovedene istrage u lipnju mjesecu, zabranila je šeicima i njihovim kompanijama dalje financiranje i pranje novca preko projekta “Beograd na vodi”.

Vučić pokušava lažima opravdati prekid radova i propast ove megalomanije, koja bi u crno zavila glavni grad Srbije, da je realizirana. Urednik Magazina Tabloid Predrag Popović je o tome dobio ekskluzivne informacije, koje krije Vučićeva Velika propaganda laži. Što je napisao:

''Projekt „Beograd na vodi” je zaustavljen odlukom američkih vlasti. U okviru globalne borbe protiv kriminala, CIA je sprovela istragu poslovnih aktivnosti nekoliko kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za koje se sumnjalo da se bave pranjem novca. Utvrđeno je da su to krivično djelo vršili i određeni arapski biznismeni preko čijih firmi su i srpski tajkuni i političari nelegalno stečeni novac ulagali u „Beograd na vodi”.

Istraga, u kojoj je učestvovalo šest timova s više od sto agenata CIA i FBI, završena je u lipnju. Iako su Amerikanci akciju sproveli kako bi zaustavili mahinacije na svetskom tržištu novca, koje nanose veliku štetu dolaru, prekinuli su tokove prljavog novca iz UAE prema Cipru, Crnoj Gori i Srbiji. Pod pritiskom su se našli i tzv. investitori projekta „Beograd na vodi”. Poslije zabrane CIA-e, Arapi su prestali slati novce na račun „Belgrade Waterfront”, što je izazvalo zastoj u izgradnji megalomanskog kompleksa u srpskom glavnom gradu.''

CIA i FBI istražuju ulogu Aleksandra Vučića u ovim kriminalnim radnjama

''Aleksandar Vučić, glavni kreator prijevare zvane „Beograd na vodi”, obavješten je o razlozima za prekid dotoka novca, ali ih ne smije objaviti, pošto CIA i FBI istražuju i njegovu ulogu u tim kriminalnim poslovima. Kad više nije mogao prikrivati zastoj u radovima, Vučić je preko svojih medija plasirao dezinformaciju da je do toga došlo jer su arapski investitori otkrili da ih potkradaju srpski partneri.

Navodno, kontrolom dosadašnjih poslova Arapi su otkrili da Srbi prave lažne fakture u kojima su prikazani znatno uvećani troškovi.Arapska kompanija „Eagle Hills”, većinski vlasnik „Belgrade Waterfronta”, nije vršila nikakvu provjeru poslovanja i cijene dosad izvršenih radova. Investitori iz Dubaija su korektno ispunjavali sve svoje obveze, za solidnu proviziju na račune „Beograda na vodi” prebacivali su onoliko novca koliko su im prosleđivali Vučićevi poslovni partneri.''

Radnici pobjegli sa radilišta ''Beograd na vodi''!

''Prekid toka novca predstavlja početak kraja fantomskog projekta, kojim je aktuelna vlast namjeravala oteti sto hektara najljepšeg i najskupljeg dijela Beograda. Radnici su napustili radilište Beograd na vodi jer nisu primali plaće! Ostali su bez novca, dužni prenoćištima gdje su bili smešteni, ostavivši svoje laptope i stvari doslovno su pobegli!

Na Beogradu na vodi nema radova

Zastoj u izgradnji najbolje se vidi na dvokrilnoj zgradi „Eagle Hillsa”. Do lipnja je na njoj radilo više od 500 radnika i stotinjak raznih strojeva. Od tada ima više konobara u nelegalnom restoranu „Savanova” nego radnika na gradilištu. Prema nekim informacijama, samo se ispumpava voda koja svakodnevno puni niže nivoe zgrade.

Pored toga, početkom rujna između mosta Gazela i Starog savskog mosta otvorila se rupa duboka dvadesetak metara, koja je izazvala urušavanje i tridesetak metara nasipa ispod „Savske promenade”. Pravni tim inicijative „Ne da(vi)mo Beograd” podneli su kaznenu prijavu protiv Nikole Nedeljkovića, direktora tvrtke „Beograd na vodi” i drugih odgovornih osoba zbog kaznenog djela izazivanja opće opasnosti do koje je došlo uslijed oštećenja tog dijela na Savi.

Iako je suočen s neslavnim krajem svog „životnog projekta”, Vučić nastavlja obmanjivati građane. Prošle godine, pripremajući se za predsjedničku kampanju, obećao je da će se u zgrade u „Beogradu na vodi” prvi stanari useliti u travnju 2017. Sada je to ''odgodio'' za proljeće slijedeće godine, kad namjerava uz beogradske izbore održati i referendum za promjenu Ustava.

Možda će uspjeti prevariti glasače, ali teško će svojim poslovnim partnerima, koje je uvukao u nezakonitu avanturu s „Beogradom na vodi”, objasniti da za njihov financijski gubitak nije kriv on, nego CIA i FBI'', napisao je Predrag Popović.

Izvor: List protiv Mafije – Magazin Tabloid

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: