person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 5565 times

'LIPA' ne radi u interesu građana! Ne potpisujte peticiju!

Licemjerno pozivanje građana da svojim potpisom prisile vladu da odustanu od nepravednog poreza kojeg su već donijeli je isto kao da divljoj zvijeri pokušate oteti plijen.

Predsjednik i suosnivač Udruge 'Lipa' Davor Huić, bivši je novinar, posljednjih 15-tak godina vlasnik i direktor agencije Briefing komunikacije, kolumnist Večernjeg lista, član izbornog stožera Ive Josipovića u njegovoj prvoj predsjedničkoj kampanji, a u timu Tihomira Oreškovića radio je na kvalitetnoj komunikaciji i prezentaciji reformskih programa Vlade. Tom prilikom je izjavio:

“Prihvatio sam poziv premijera Oreškovića da se priključim njegovom timu u ulozi posebnog savjetnika za unutarnju politiku. Ovo je prilika da svojim znanjem i iskustvom izravno doprinesem promjenama koje su nužne Hrvatskoj, a za koje sam se godinama javno zalagao, pa i na ovom zidu. Istovremeno, povukao sam se s mjesta izvršnog direktora Lipe… kojoj, naravno, želim puno uspjeha u daljnjem radu”, napisao je Huić na Facebooku.

Dakle, Huić će u timu Tihomira Oreškovića raditi na kvalitetnoj komunikaciji i prezentaciji reformskih programa Vlade, a programske reforme, vidjeli smo, bile su telefonska rasprodaja hrvatskih strateških tvrtki! Dobar savjetnik taj Huić!

Trebamo li vjerovati ovom čovjeku i udruzi 'Lipa' čiji je on predsjednik? Trebamo li vjerovati udrugama koje imaju otvoren medijski prostor? 17-godišnje iskustvo (ako zaboravimo prošlo stoljeće) uči nas da ovakvim udrugama i njihovim predsjednicima ne vjerujemo. Ili barem budimo jako oprezni. Kada nešto potpisujemo uvijek je dobro razmijeniti mišljenje da se ne dogodi kao i sa potpisivanjem ZA ulazak u EU jer u protivnom, kako je Vesna Pusić prijetila, umirovljenici neće dobiti mirovine.

Udruga Lipa je pod kontrolom države ili UDBA-e. I to nije upitno. Tko je UDBA svi znamo.

Dragi prijatelji,
Hvala Vam na sudjelovanju u najuspješnijoj online političkoj kampanji u Hrvatskoj. Vaš potpis protiv poreza na nekretnine, kao i više od 50.000 drugih, jasna su poruka Vladi da porezni obveznici ne žele uvođenje novog nameta. Nećemo stati dok ne skupimo 100.000 potpisa, koje ćemo predati Vladi RH i zatražiti odustajanje od ovog štetnog i nepravednog poreza….
….pomozite nam da i ova akcija bude jednako uspješna i da hrvatske porezne obveznike zaštitimo od daljnjeg povećanja poreznog opterećenja. Proslijedite ovaj e-mail Vašoj obitelji i prijateljima, te ih zamolite da svojim potpisom pomognu u ostvarenju zajedničkog cilja, poruka je udruge 'Lipa'.

Licemjerno pozivanje građana da svojim potpisom prisile vladu da odustanu od nepravednog poreza kojeg su već donijeli je isto kao da divljoj zvijeri pokušate oteti plijen.

U Statutu udruge 'Lipa' piše da su ciljevi i djelatnost udruge Članak 1:
1. Niži porezi
2. Manji državni aparat
3. Transparentnost trošenja novca poreznih obveznika
4. Efikasnije trošenje novca poreznih obveznika
5. Poticanje transparentnosti u domeni javnih financija
6. Poticanje racionalizacije prihoda i rashoda državnog proračuna
7. Zastupanje interesa i prava poreznih obveznika općenito….itd

Pa što su do sada radili i napravili? Veći su porezi, veći je državni aparat, novac se bez kontrole troši na sve strane, porezni obveznici su mahom propali ili u blokadi zbog visokih poreznih nameta, državni rashodi su sve veći zbog ćega smo među vodećim zemlajma u svijetu po siromaštvu i bijedi… itd. Treba li nabrajati p dalje?

NAŠ SAVJET: Nemojte potpisivati peticiju na koju vas pozivaju!

Potpišite peticiju NARODNI REFERENDUM! Jer, UDBA se samo referenduma boji!
https://www.facebook.com/narodnireferendum/

To je rješenje za sve nas opljačkane i ponižene hrvatske građane!

Opća deklaracija o ljudskim pravima u Članku 19. kaže: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: