person_outline
search
hrendeitpt

Kos i Rodos stradali u jutrošnjem snažnom potresu magnitude 6,7 stupnjeva po Richteru.

Najmanje dvije osobe su poginule, a više od stotinu ih je ranjeno nakon snažnog potresa magnitude 6,7 stupnjeva koji je danas, u petak ujutro, pogodio Sredozemno more.

Potresa čiji je epicentar bio izvan obalnog grada Bodruma u jugozapadnoj Turskoj i blizu grčkog otoka Kos, potaknuo je mini tsunami koji je izazvao poplave u nekim područjima. Val tsunamija bio je dovoljno velik da dođe do nekih hotela smještenih uz obalu Egejskog mora, a najviše su pogođeni Bodrum i Marmaris. Deseci tisuća turista koji su bili prisiljeni spavati na otvorenom upozoreni da bi se potres mogao ponoviti.

Turisti su pobjegli iz hotela, a neki su skakali s balkona, jer ih je potres pogodio prije nego što su krenuli na noćni izlazak. Tsunami valovi potekli su kroz naselja na plaži a nekoliko trenutaka kasnije, preplavili su barove i restorane, odvlačili automobile i izbacivali brodice na gradske ulice.

Na otoku Kosu, gdje je proglašeno izvanredno stanje, dvoje turista je poginulo nakon što ih je poklopio urušenim strop bara. Treći muškarac iz Švedske izgubio je obje noge. Dijelovi povijesne džamije u gradu Kosu također su se srušili a spasitelji otkopavaju ruševine u potrazi za preživjelim zarobljenim osobama . Vjeruje se da oko 8.000 Britanaca boravi na otoku.

21. srpnja 2017. Carol Adl vijesti, Svijet

 

 

Last modified on Friday, 21 July 2017 12:59
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: