Print this page
Monsantov Glifosat uzrokuje rak! Tužite EU koja ga je odobrila  i hrvatske zastupnike koji su legalizirali rad Monsanta u Hrvatskoj!
  • Posted
  • Read 10473 times

Monsantov Glifosat uzrokuje rak! Tužite EU koja ga je odobrila i hrvatske zastupnike koji su legalizirali rad Monsanta u Hrvatskoj!

Glyphosate, herbicid i aktivni sastojak u Monsantovom popularnom proizvodu Roundup, kontaminira globalni ekosustav i uzrokuje rak!  

 Monsanto je stalno u sukobu za Međunarodnim organizacijama za istraživanje raka.

pesticides roundup 735 350

U 2015. godini Svjetska zdravstvena organizacija IARC (Međunarodna agencija za istraživanje raka) klasificira glifosat kao kancerogen u "grupu 2A", navodeći da je kancerogen i za ljude. Godinu dana kasnije, druga organizacija, PAN, međunarodna tvrtka 'Pesticide Action Network', objavila je izvješće od 96 stranica koje navodi da glifosat kontaminira globalni ekosustav. Iste je godine FDA, nevladina organizacija, koja štiti prirodno okruženje, suspendirala testiranje ostataka glifosata u hrani. I Detox Project uključio se u testiranje mnogih najpopularnijih američkih jela, uključujući kolačiće, krekere, popularne hladne žitarice i čips. Glifosat je također pronađen u nekoliko vina, uključujući organska vina, dječju hranu, majčino mlijeko, čak i u tamponima.

Glyphosate se izravno raspršuje na mnoge vrste konvencionalnih usjeva prije žetve, uključujući pšenicu, zob i ječam. Sveukupno, glifosat se na neki način koristi u proizvodnji najmanje 70 usjeva, uključujući niz voća, orašastih plodova i povrća. Druga studija koju su proveli stručnjaci (koji rade za Monsanto) u organizaciji Food and Agriculture (FAO), sukobljava se izvješću IARC-a i tvrdi da "glifosat ne uzrokuje rak i ne predstavlja rizik za ljude".

Europska komisija koja je produžena ruka svjetske masonske zločinačke organizacije prihvatila je FAO sudiju koja navodi da je glifosat "siguran" i produžila mu ''život'' na štetu zdravlja europljana i onih koji su umrli od raka izazvanog glifosatom. U međuvremenu, znanstvenici su otkrili da izlaganje štakora u ultra-niskim dozama Roundupa uzrokuje oštećenje jetre i bubrega. Čak je i Dr. Oz rekao da Monsantovi proizvodi mogu uzrokovati kancerozne učinke.

Dr. Rosemary Mason napisala je Otvoreno pismo u svezi štetnosti uzrokovanih pesticidima regulatornim tijelima Velikoj Britaniji i SAD. Tijekom posljednjih nekoliko godina, u njezinim brojnim dokumentima Mason opisuje razorne učinke agrokemikalija. Ona je pružila i čvrste dokaze naglasivši kako nas agrokemikalija ubija i kako su javne ustanove i vlade sklopile tajni dogovor s industrijom u okviru zakonodavstva i politike

Mason je pisala mnogo o glifosatu opisavši goleme ekološke i zdravstvene probleme vezane uz njegovu upotrebu. Sukob interesa u tijelima javne i znanstvene prijevare, rezultirali su glifosatov ulazak i zadržavanje na tržištu. Korporativno-korumptivni profit je prije ljudskog zdravlja i okoliša, „business as usual”. U svom pismu, Mason je citirala Katherinu Pavel iz Udruge Organskih potrošača: „Monsanto ne snabdijeva svijet, on ubija našu djecu”!

single 652x435 1415797597Fotolia 60327742 XS

Nažalost, Monsanto i glifosat su već dugo godina prisutni i u Hrvatskoj. U Dalmaciji i Hercegovini se prodaje glifosat u vinogradarstvu i voćarstvu. Zabilježeno je mnogo iznenadnih smrtnih slučajeva! Glifosat se koristi najviše na žitaricama poput kukuruza ili soje koje su genetski modificirane da bi preživjele njegovu upotrebu s kojom nas kasnije masovno ubijaju i truju. Zato ne čudi što je Hrvatska na prvom mjestu u  Europi po smrtnosti od ''nepoznatih'' karcogenim oboljenja. 

Vrijeme je da se svjetska javnost upita, kakva je sprega između američke EPA-e, EU-a i Monsantovog glifosata, sutra Monsanto-Bayer-ove GMO-hrane. 

Vrijeme je da se i mi, hrvatski građani, upitamo koja je sprega između hrvatske vlade i hrvatskih zastupnika sa Monsantom i zašto je Monsanto još uvijek u Hrvatskoj kada nijedna županija ne želi GMO proizvode! Tužite ''hrvatske'' zastupnike,'' hrvatske'' europarlamentarce i Europsku uniju! Zbog neznanja (gluposti) ili mita, svejedno!

/Podsjetimo: Bojan Glavašević i Ivica Mišić su sa svoja dva (presudna) glasa legalizirali dugogodišnji Monsantov nelegalni rad u Hrvatskoj/

Izvor: Aaron Kesel, 30. lipnja 2017 Edmondo Burr Health

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

(6 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved