person_outline
search
hrendeitpt

Najmanje 153 mrtva Palestinca nakon eksplozije prevrnute autocisterne iz koje su punili kante gorivom

Je li ova strašna nesreća samo splet okolnosti ili lukavo osmišljena akcija daljne depopulacije palestinskog stanovnišva

BAHAWALPUR, Pakistan (AP) – Nakon objavljene najave preko zvučnika iz džamije da se prevrnula cisterna goriva i da curi, brojni seljani krenuli su sa kantama za gorivo u nedjelju kako bi ih napunili naftom. Onda je cisterna eksplodirala i ubila najmanje 153 ljudi, žena i djece sa desecima koji u kritičnom stanju, rekli su dužnosnici bolnice.

"Nikada u životu nisam vidio ništa slično. Žrtve zarobljene u vatrenoj stihiji vrištali su za pomoć ", rekao je Abdul Malik, policijski službenik koji je bio među prvima koji je stigao na mjesto užasa u Pakistanskoj pokrajini Punjab.

20170628 113643

Oko 30 motocikla s kojima su seljaci nahrlili na mjesto nesreće, ležali su pobacani po cesti, crni dim prekrio je oblake na nebu zajedno sa vojnim helikopterima koji su preuzimali ozlijeđene.

Mnogi od mrtvih potpuno su izgorjeli pa se nisu mogli prepoznati , rekao je dr. Mohammad Baqar, viši službeni spasitelj u tom području. Morat će se identificirati preko DNK.

Katastrofa je dogodila uoči muslimanskog blagdana Eid al-Fitr, koji označava kraj mjeseca posta Ramazana. Kamion s gorivom putovao je iz južnog grada Karachi u Lahore, pokrajinski glavni grad Punjab, kada je vozač izgubio kontrolu i prevrnuo se na autocesti izvan Bahawalpura.

20170628 113805 1

Preko zvučnika iz džamije upozoreni su mještani da curi gorivo nakon čega su mnogi požurili na mjesto događaja s posudama za gorivo, rekla je Rana Mohammad Salim, zamjenica povjerenika Bahawalpura.

Dr. Javed Iqbal u Bahawalpurovoj bolnici Victoria kazao je kako je većina pacijenata dobila opekline i do 80 posto tijela. Mnogi su evakuirani avionom ili helikopterom u bolnice u gradovima Punjaba Lahore i Multan.

Je li ovo samo splet okolnosti ili lukavo osmišljena akcija daljne depopulacije palestinskog stanovnišva?

Izvor: Fazel Hawramy

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

Last modified on Wednesday, 28 June 2017 20:12
(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: