person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 1753 times

Ruski lovci Su-27 nad Baltikom otjerali američke lovce RC-135 i F-16!

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres upozorio je da bi incidenti u Siriji mogli biti „vrlo opasni” i izazvati eskalaciju rata. Bolje bi mu bilo da osudi SAD koji je nezakonito u Siriji! Naravno da neće jer je UN pokriće za sve porobljivačke ratove u svijetu koje provode Amerika, Britanija i Izrael.

Ruski Su-27 navodno je otjerao i NATO-ov avion koji se pokušavao približiti zrakoplovu u kojem je bio ruski ministar obrane Sergej Shoigu. NATO F-16 lovac pokušavao se približiti zrakoplovu ruskog ministra obrane Sergeja Shoigua, ali ga je ruski Su-27 otjerao, izvijestila je novinska agencija TASS. Nije bilo jasno zašto se avion NATO-a je približavao avion u kojem je bio ruski ministar obrane Shoigu.

U odvojenom incidentu, ruski i američki zrakoplovi bili su angažirani u opasnom susretu preko Baltičkog mora. Rusko Ministarstvo obrane je priopćio kako su borbeni zrakoplovi presreli dva američka špijunska aviona u odvojenim incidentima u jednom danu. Ministarstvo, navodi se u priopćenju, u utorak je iz Baltičke flote podiglo ratni zrakoplov Su-27 kako bi presreli SAD-ov RC-135, špijunski avion koji je letio prema ruskoj granici.

RC-135 se pokušao pomaknuti bliže ruskom presretaču, što je bio provokativan zaokret prema Su-27”, stoji u priopćenju. Pilot ruskog lovca „reagirao na RC-135 manevar” i potjerao ga od ruske granice. Događaj se zbio 40 kilometara od ruske enklave u Kalinjingradu.

Pentagon je u utorak optužio Rusiju da je provela presretanje jednog američkog jeta preko Baltičkog mora. Glasnogovornik Pentagona kapetan Jeff Davis optužio je ruskog pilota da je letio prebrzo i da je imao „slabu kontrolu” nad svojim mlaznjakom. To je tvrdio i pilot američkog zrakoplova koji „nije ništa učinio da izazove takvo ponašanje.”

Ranije u utorak, Fox Novi je izvijestio da se ruski Su-27 zrakoplov, koji je imao zrak-zrak rakete pod krilima, približio američkom avion „preblizu”, 1,5 metara od njega. Američki dužnosnici su tvrdili da je američki mlaznjak bio na „rutinskoj” misiji preko Baltičkog mora u međunarodnom zračnom prostoru.

Rusko Ministarstvo obrane je izjavilo: „Svi letovi ruskih presretača preko međunarodnih voda Baltičkog mora strogo se provode u skladu s međunarodnim pravilima.”

Bilo je više od 30 interakcije između SAD-a i ruskih zrakoplova i brodova u Baltičkom moru od početka ovog mjeseca, izvijestio je CNN. Nedavni susret dogodio se samo dan nakon što je američki ratni avion oborio sirijskog lovca nad sirijskom pokrajinom Raqqah. Američke snage u Siriji su prisutne bez dopuštenja sirijske vlade ili odluke UN-a. Pentagon je odgovorio: „Nećemo oklijevati braniti sebe ili naše partnere, ako im se prijeti.”

Rusija je optužila SAD-koaliciju za „suučesništvo s terorizmom” nakon što je oboren sirijski avion u južnoj Siriji. U međuvremenu, glavni tajnik UN-a Antonio Guterres upozorio je da bi incidenti u Siriji mogli biti „vrlo opasni” i izazvati eskalaciju rata. Bolje bi mu bilo da osudi SAD koji je nezakonito u Siriji!

Naravno da neće, jer je UN pokriće za sve porobljivačke ratove u svijetu koje provode jedini pravi teroristi, Amerika, Britanija i Izrael.

Izvor: Press TV - 21. lipanj 2017

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: