person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 1409 times

Trump i Izrael otvoreno štite i financiraju ISIS!

Trumpova administracija otvoreno podupire ISIS i bombardira vojnike Asada u Siriji, u ime Izraela. Ovo je ono što šokantno tvrdi novi izvještaj PressTV. Ako je Trump jedan od dobrih ljudi, zašto povećava napetosti u Siriji i poziva na velike sukobe s Rusijom?

"Sve što Trump sada radi u Siriji predstavlja dijametralno suprotno od onoga što je zagovarao prije izbora. Trump je izdao milijune koji su za njega glasovali! Isto tako, s druge strane, Izrael potajno pomaže sirijske militante'', piše u izvještaju PressTV-a: S druge strane, Wall Street Journal teško optužuje Izrael.

Wall Street Journal: ''Izrael pomaže Takfiri teroriste u sirijskoj Golanskoj visoravi. Militanti ne bi preživjeli bez Izraelove financijske pomoći''!.

Izraelski vojnici sudjeluju u vojnoj obuci u izraelskim okupiranim Golanskim visoravima i pomažu Takfiri teroriste u Sirijskoj Golanskoj visoravni, uz stalni dotok sredstava i medicinskih potrepština, kao dio sudjelovanja Tel Aviva u krvavom sukobu protiv Sirije, izvještava Wall Street Journal. Izraelov "tajni angažman" u ratu ima za cilj postaviti tampon zonu na sirijsku granicu sa partnerima - elementima prijateljskim Tel Avivu.

80 1

U izvješću istaknutog izraelskog novinara i analitičara Ehud Ya'aria stoji kako je izraelska operacija na okupiranim Golanskim visinama započela pod rukovodstvom bivšeg ministra vojnih poslova Moshe Ya'alona. Izrael, objavio je časopis, uspostavio je posebnu vojnu jedinicu 2016. godine kako bi nadgledao i koordinirao prijenos sredstava militanata. Prema izvješću, pomaže u isplati plaća teroristima i kupnji oružja i streljiva.

"Izrael je stajao na strani heroja," rekao je glasnogovornik militantne skupine Fursan al-Joulan, Moatasem al-Golani, dodajući kako "ne bi preživjeli bez pomoći Izraela". Zapovjednik kojeg je odredio de guerre Abu Suhayb, koji vodi terorističku skupinu, izjavio je za časopis da prima oko 5.000 dolara mjesečno od Izraela.

Fursan al-Joulan, koji ima oko 400 militanata u pokrajini Quneitra smještena u Golanskoj visoravni, ima najmanje četiri savezničke militantne skupine također primaju izraelsku pomoć, izjavio je Suhayb.

2 2yk1zb57n0h0nk5r697zeo

Izrael je zauzeo Golansku visoravan nakon šestodnevnog rata 1967., što nikada nije osudila međunarodna zajednica. Sirijska vlada kaže da režim Tel Aviva i njezini zapadni i regionalni saveznici pomažu militantnim grupama Takfiri koje napadaju Siriju.

U travnju prošle godine, sirijski dužnosnici i lokalni stanovnici zaplijenili su vozilo napunjeno izraelskim oružjem za teroriste Daesh u Južnoj pokrajini Suwayda. Vozilo je krenulo prema istočnoj pustinji Badiya iz provincije Dara'a.

Izrael također liječi ranjene militante iz Sirije u svojim medicinskim centrima i bolnicama od izbijanja sukoba u ožujku 2011. godine,a nakon liječenja u izraelskim bolnicama, militanti su se vraćali na bojište kako bi nastavili s djelovanjem protiv Sirije.

Izrael je potrošio milijune dolara za liječenje militanata ranjenih u borbi sa sirijskim snagama, pokazuju dokumenti iz izraelske bolnice. Izraelski režim je izvršio višestruke napade na položaj vlade Sirije od 2011. To radi i dalje samo njhovi mainstream mediji (kontroliraju preko 90 % glavnih medija) skrivaju i ne prenose.

Potpuno je jasno da Amerika i Izrael rade usklađeno, jedno za svijet govore, a drugo na terenu provode.

Trump je samo nova židocionistička igračka, što je i Putin prije par dana javno rekao. 

Izvor: Wall Street Journal
20. ožujka 2017. godine. (Fotografija AFP)

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: