person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4311 times

Podoljnjak razmontirao Kolindu i Krstičevića, a Pernar i Bunjac održali predavanje iz geopolitike i povijesti.

Kad-tad će nam se slanje naših vojnika u porobljivačke NATO misije obiti o glavu, upravo zahvaljujući Klisovićima, Stazićima, Đakićima, Kovačima i sličnim HDZSDP zastupnicima koji su intenzivno od 2000-te godine izglasavali sve zakone protivno interesima hrvatskog naroda.

Nakon što je Vijeće za obranu u raspravi na temu budućih aktivnosti Oružanih snaga RH u inozemstvu dalo potporu prijedlogu sudjelovanja OS RH u sklopu koncepta ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Litvi i Republici Poljskoj, održane su i potrebne konzultacije sa svim relevantnim strukturama te je tako na poziv Republike Poljske, Republika Hrvatska izrazila spremnost sudjelovati i u borbenoj skupini predvođenoj SAD-om u Poljskoj, a konačnu odluku o sudjelovanju donijet će Hrvatski sabor", priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Na samitu NATO-a u Varšavi, održanom u srpnju 2016., donesen je niz odluka o jačanju obrambenih sposobnosti Saveza, jedna od kojih je usmjerena i na podizanje sigurnosti građana Saveza na istoku. Konkretna implementacija koncepta ojačane prednje prisutnosti provodi se kroz razmještanje ukupno četiri borbene skupine savezničkih snaga u zemljama u istočnom dijelu Saveza – Republici Litvi, Republici Latviji, Republici Estoniji i Republici Poljskoj. Navedene četiri borbene skupine bit će sastavljene od multinacionalnih savezničkih snaga pod vodstvom četiri vodeće države – Kanade, Savezne Republike Njemačke, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske te Sjedinjenih Američkih Država, raspisali su se mediji.

''Kao izraz solidarnosti, Republika Hrvatska podupire sve odluke i napore Saveza usmjerene na jačanje kolektivne sigurnosti i obrane, te će u skladu s navedenim, Ministarstvo obrane pokrenuti proceduru donošenja potrebnih odluka Hrvatskog sabora o sudjelovanju u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi i Republici Poljskoj. Sve mjere u sklopu aktivnosti ojačane prednje prisutnosti su transparentne, isključivo obrambenog karaktera i u skladu s međunarodnim sporazumima.

20170621 004906

Ministar Ugroza (HDZ), masonski položaj ruku

Vlada predlaže sudjelovanje do 90 pripadnika OSRH u aktivnosti prednje ojačane prisutnosti NATO-a u Republici Poljskoj, sudjelovanje do 200 pripadnika u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Litvi, sudjelovanje do tri pripadnika u operaciji EU Sophia u južnom središnjem Mediteranu, te sudjelovanje do tri pripadnika u operaciji Inherent Resolve'', pročitao je malobrojnim zastupnicima jučer u saboru ministar Krstičević, u društvu dvije mračne nepoznate face, a kojeg mi od milja zovemo Kolindina pudlica ili ministar Ugroza.

Posebno je naglasio da se tim sudjelovanjem promiče interoperabilnost, omogućava sudjelovanje u obuci i vježbama s drugim saveznicima, te jača međunarodna suradnja.

''S ovim dokazujemo da smo vjerodostojna članica NATO saveza jer je i Republika Hrvatska podržala tu odluku. To može imati i važnu odluku u slučaju neposredne ugroze naše zemlje. Predanost partnerima i saveznicima ima važnu ulogu u biletarnom ili multilateralnoj obrambenoj suradnji. Naš stateški partner SAD iznimno cijeni svaki naš doprinos. Dostupnost i dijeljenje obavještajnih podataka s obzirom na prirodu današnjih sigurnosnih ugroza, prvenstveno kad je u pitanju terorizam, u preventivi i djelovanju protiv mreža imaju presudnu ulogu.

Sudjelovanjem u ovim misijama izgrađujemo status i stjećemo utjecaj. Republika Hrvatska se primarno rukovodila perecepcijom ugroženosti naših saveznika na istočnom krilu NATO-a. Našim saveznicima želimo pokazati našu privrženost u zajedničkoj obrani i sigurnosti!!?? Raspoređivanje snaga ograničene veličine poput borbenih skupina u tri baltičke zemlje ne može prestavljati prijetnju nikome. Naglašavamo kako je ovo mirnodopska aktivnost gdje će se naše snage uvježbavati s ostalim partnerskim i savezničkim snagama.

Sudjelovanje u operaciji Inherent Resolve kao jedne od 68 članica globalne koalicije protiv ISIS-a. Republika Hrvatska kao članica EU i NATO-a ne može ignorirati terorističke napade na naše prijatelje i saveznike s kojima dijelimo vrijednosti i demokratska načela. Hrvatska se tako solidarizirala sa saveznicima u Europi i partnerima na Bliskom istoku koji su izravno suočeni sa terorističkim napadima. Financijska sredstva su osigurana u proračunu Republike Hrvatske. Predlažem da poduprijete donošenje ovih odluka'', pročitao je ministra Ugroza ono što su mu šefovi napisali.

Zastupničko pitanje prvi je postavio Branimir Bunjac koji je rekao da Hrvatska ima vrlo slabi izvoz gospodarskih aktivnosti ali zato ima pojačan izvoz hrvatskih vojnika i u tome smo nadmašili sve članice europske unije. Upitao je ministra Ugrozu temeljem kojih pokazatelja smatra Rusiju za nacionalnu opasnost Hrvatskoj s obzirom na činjenicu da Rusija nigdje ne gradi vojne baze, da je ove godine smanjila vojni proračun, a mi po tko zna koji put šaljemo naše vojnike prema Rusiji.

''Zar nismo naučili kroz povijest da ta politika nije Hrvatskoj nikada donijela dobrobit''. Naravno, što je jedino i ispravno, ''Živi zid neće poduprijeti već donesenu predsjedničinu odluku jer hrvatski vojnici nemaju što raditi izvan Hrvatske u ovakvoj operaciji koja nema nikakva opravdanja po svim statističkim pokazatelljima. Jer samo Amerika širi vojne baze, povećava izdvajanja za proračun i podržava terorističke skupine'' rekao je zastupnik Bunjac.

Krstičević mu je odgovorio da je Hrvatska brend. ''Osim toga imamo i odgovornost, jer smo članica NATO-a i EU. Mi želimo doprinositi miru i stabilnosti, želimo se solidarizirati. To nije usmjereno protiv nikoga jer je i Rusija naša prijateljska zemlja i ne vidim razloga da tako i ne ostane ubuduće''.

Nakon Branimira Bunjca zastupnik Ivan Pernar održao je geopolitičko predavanje ministru Ugrozi, o tome tko je stvorio teroriste, tko ih financira, tko ih obućava objasnivši mu da ih NATO koristi kao korisne idiote za svrgavanje režima koji im ne odgovaraju. ''Znači Amerika nije protiv terorizma nego ga podržava onda kada odgovora njihovim geopolitičkim interesima. A mi umjesto da kažemo da ne želimo sudjelovati u tim prljavim igrama, šaljemo svoju vojsku tamo.''

Naravno, ministar Ugroza Pernaru nije imao što odgovoriti na jedinu istinu, samo je prešutio, a presjedavajuća u saboru Milanka Opačić, neugodnu šutnju prekinula je dajući riječ trećem prijavljenom iz SDP-ovih redova Saši Đujiću koji će podržati slanje vojnika. Naravno, on mora glasovati po stranačkim uputama jer ne smije vidjeti šumu od stabla, što je zajednička 27-godišnja HDZSDP-ova konstanta ponašanja korumpiranih zastupnika u hrvatskom saboru, pa nećemo ni prenijeti njegov komentar.

Ines Strenja Linić, iz Mosta postavila je dobro pitanje ministru Ugrozi:
''Jedan od zapovijednika, a vi ste rekli da se radi o mirnodopskim aktivnostima, pukovnik Steve Gventer je izjavio ''Naša je zadaća angažirati se kao borbeno spremna bojna, to nije ciklus obuke, cilj je spriječiti agresiju na Baltiku ili u Poljskoj i mi smo u potpunosti spremni da budemo smrtonosni''?

Krstičević joj je odgovorio u svom stilu: ''Sve je rizik, Slovenija je išla, idemo i mi?

Komentiar SDP-ovca Joška Klisovića, kojeg je Bunjac nazvao HDZ-ovim odvjetnikom, također  nećemo prenositi jer nije vrijedan da mu se posveti ni jedna rečenica.

20170621 091443

HDZ-ov odvjetnik Joško Klisović (SDP), masonski položaj ruku 

Zastupnik Mosta, Ivan Podoljnjak u pojedinačnoj raspravi potpuno je demontirao NATO kaubojku Kolindu, ministra Ugrozu kao i sve one koji su odlučili slati našu vojsku izvan Hrvatske. Što je između ostalog rekao a važno je za građane:

''U stvaranju četiri borbene skupine ne sudjeluju države članice Portugal, Island, Danska, Češka, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Grčka i Turska! 9.članica NATO saveza neće sudjelovati sa svojim vojnim snagama u ovim emisijama NATO saveza na Baltiku i u Poljskoj. A zanimljivo je i nelogično da u tome ne sudjeluju države višegradske skupine, Slovačka, Češka i Mađarska koje zajedno s Poljskom čine tu grupaciju!?

Države koje sudjeluju sa različitim brojem vojnih jedinica, prema javno dostupnim podacima, sa 300 vojnika će sudjelovati Francuska i Španjolska; sa 400 vojnika Njemačka i Kanada; Italija sa 160, Rumunjska sa 120, Belgija sa 100, Slovenija sa 50... Prema broju sudionika dalo bi se zaključiti da je Hrvatska prava vojna velesila što se vidi u srazmjeru slanja vojnika s obzirom na broj stanovnika drugih NATO članica. Što je neprihvatljivo za nas iz Mosta.

Mi o svemu ovome nismo raspravljali i samo bi formalno trebali ratificirati ovaj dogovor koji je dogovoren tko zna gdje od naše predsjednice i vlade. Ove emisije Rusija smatra prijetnjom svojoj nacionalnoj sigurnosti. Sabor ne smije biti puka mašinerija u donošenju najvažnijih odluka po pitanjima nacionalnih sigurnosti, stoga ćemo, kao klub zastupnika Mosta, biti suzdržani pri glasovanju o navedenim odlukama'', rekao je Podoljnjak.

Naravno ponovno su se javili za pametovati SDP-ovci Klisović, a nakon njega Stazić koji je optužio Most da je bio član vlade kada je bivši ministar Buljević išao na dogovore. Podoljnjak mu je odgovorio da nije točno jer je sve dogovoreno u studenome prošle godine, a tada je Krstičević bio ministar. Isto tako Most nije bio upoznat s tom odlukom.

I vrapci na grani danas znaju da sve strateške odluke za svoje gazde-gremije, dogovorno donose HDZ i SDP.

Mukotrpno i loše čitanje napisanog teksta kojeg je čitao Josip Đakić kao i sufliranje-komentiranje kolege iz HDZ-a Mira Kovača nećemo citirati jer su previše prozračni i mučni. Naravno, oni snažno podupiru NATO zločince ma gdje bombardirali, zbog 'ugroze', svoje neprijatelje.

20170621 082121

Miro Kovač (HDZ), masonski položaj ruku

Još je važno spomenuti Bunjčevo predavanje nepismenima, a ima ih puno u saboru i vladi, iz hrvatske vojne povijesti: 

''Duga je povijest slanja hrvatskih vojnika... za vrijeme Napoleona...protiv Rusije u Prvom svjetskom ratu gdje je izginulo desetine i desetine tisuća hrvatskih vojnika. Što je Hrvatska dobila u Drugom svjetskom radu kada se ponovno šalje hrvatske vojnike u Rusiju...Pavelić je isto slao naše vojnike u Rusiju i sada ih se ponovno šalje na rusku granicu! Samo smo ginuli za strane interese jer Rusija nikada nije objavila rat Hrvatskoj.

Ako postoji koja zemlja koje se ne bi trebali bojati to je Rusija. Nikakav interes nije da se po četvrti puta šalje naše vojnike na rusku granicu, a šalje ih se sada i na bliski istok. Znate li što se događa u Jemenu. Prodali smo Saudijskoj Arapiji oružja u vrijednosti 600 milijuna kuna da ubijaju nedužno jemensko stanovništvo. Neslužbeno, preko 12 tisuća mrtvih. Što siješ to ćeš žnjati, kaže poslavica... zastupnici je li imate uopće savjest... mi sudjelujemo u zločinu... možemo li ponekad biti i ljudi, a ne samo stranačka mašinerija.

Najpametnije je da sve emisije otkažemo i proglasimo stanje trajne neutralnosti jer smo premalena zemlja da sudjelujemo u geopolitičkim zbivanjima. Trebamo se oduprijeti ovom podaničkom ponašanju i gdje je tome kraj. Neće ni jedan od vas koji će dići ruku poslati svoje dijete ili nekg iz svoje rodbine. Bunjac je citirao i jedan zapis na grobu vojnika ''Kad biste znali kako je umrijeti odmah biste zaustavili sve ratove'', rekao je zastupnik Bunjac.

Ponovno se javio SDP-ovac Klisović da Bunjcu objasni kako se ne ide u rat (nije govno nego se Klisović posrao) na što mu je Bunjac odgovorio:

''Gospodine Klisoviću, ja sam već naučio da kad treba braniti i podržavati HDZ vezano za NATO da ste im vi najbolji odvjetnik.... ja želim da se vaše riječi obistine, da nijedan hrvatski vojnik ne pogine, samo znajte, upozoravam, da ukoliko ne završi dobro da tada vi snosite odgovornost. Nemojte reći za godinu, dvije ili pet godina da vam ja danas nisam rekao da je opasnost velika, da su rizici veliki i da Hrvatskoj nije mjesto u tim vojnim operacijama, a budućnost će pokazati tko je bio u pravu.''

I to je to. Još je važno citirati Ivana Pernara koji je prigovorio Mostu da je suzdržanost isto kao i prihvačanje i tu ga u potpunosti podržavamo. Ovo su preozbiljne stvari koje mogu implicirati mnoge neugodne posljedice jer su hrvatski vojnici raspoređeni na svim 'bojnim ili porobljivačkim NATO poljima'. Mora se imati rezolutan stav.

Kad-tad će nam se slanje naših vojnika u porobljivačke NATO misije obiti o glavu, upravo zahvaljujući Klisovićima, Stazićima, Đakićima, Kovačima i sličnim HDZSDP-ovim zastupnicima koji intenzivno, od 2000-te godine, izglasavaju sve zakone protivno interesima hrvatskog naroda.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cjelosti!
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: