person_outline
search
hrendeitpt

Trump se ljuti na Moskvu zbog olakog shvaćanja sjevernokorejskog testiranja rakete koja je pala biže Rusiji nego Japanu

"Raketno lansiranje nije predstavljalo nikakvu prijetnju Ruskoj Federaciji, stoji u prioćenju ministarstva iz Moskve.

Ruski sustavi proturaketne obrane pratili su najnovije testiranje rakete na Sjevernoj Koreji, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, dodajući kako je sletjela oko 500 kilometara od Rusije i nije predstavljala prijetnju.

Ruski raketni sustav ranog upozorenja (SPRN) u subotu je otkrio Sjevernu Koreju u oko 08:30 sati, priopćilo je ministarstvo.
"SPRN je tijekom leta pratio zrakoplovni cilj 23 minute prije no što je pao u središnji dio Japanskog mora, oko 500 kilometara od Rusije", navodi se u priopćenju ministarstva. 

 

Dodao je da je raketna putanja bila daleko od Rusije na znatnoj udaljenosti od granice. "Raketno lansiranje nije predstavljalo nikakvu prijetnju Ruskoj Federaciji. Ruski ratni upozoravajuci radari i snage protuzračne obrane sada su na redovitoj dužnosti ",kazala je ministarstvo.

Ranije je Bijela kuća osudila je testiranje raketa Sjeverne Koreje rekavši u priočenju kako američki predsjednik Donald Trump "ne može zamisliti da je Rusija zadovoljna ", s obzirom na to da se raketa više približila Rusiji nego Japanu.

Last modified on Wednesday, 31 May 2017 19:53
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: