Print this page
Mladen Bartulović, HDZ-ov načelnik bogate Podstrane, diplomirani kriminalist ili diplomirani kriminalac!?
  • Posted
  • Read 5031 times

Mladen Bartulović, HDZ-ov načelnik bogate Podstrane, diplomirani kriminalist ili diplomirani kriminalac!?

Ne padaju HDZ-ove jabuke daleko od stabla

Da je politika najbolji domaći proizvod na vrijeme je shvatio sadašnji načelnik Podstrane, HDZ-ov kandidat za još jedan mandat, diplomirani kriminalist Mladen Bartulović. Povoda za ovaj tekst je više pa počnimo redom.

U Slobodnoj Dalmaciji nam je rečeno da ne znaju razlog zašto su sve općine u Splitskoj-dalmatinskoj županiji danas izašle sa oglasom na kojem su sve liste i imena kandidata za načelnika i vijećnika za nadolazeće izbore, osim liste općine Podstrana. Pročelnik općine Podstrana dao je objašnjenje da je načelnik Bartulović odlučio ne objaviti javno liste sa kandidatima i tako 'ušparati' općini 14 tisuća kuna!

Ova populistička i sramotna odluka u maniri ponašanja manje-više svih HDZ-ovih bahatih političara, ne može se opravdati ničim jer općina Podstrana, za razliku od drugih općina, ima novaca, bogata je, investira i financira, a između ostalog financira projekte Udruga i izvan općine! Naravno, kako kome! Potpuno je jasno da se Bartulović plaši konkurencije jer, barem po razgovoru sa mještanima, Gordana Božiković, predsjednica HSP-a Podstrana, trebala bi ga zamijeniti u fotelji koja mu se, kao i manje-više svim HDZ-ovim načelnicima, nikako ne napušta.

Bartulović, diplomirani kriminalista veoma je zanimljiv načelnik. Osim invalidnine od 4.630 kuna, prima godišnju plaću kao načelnik u iznosu od 151.870 kuna. Ne živi se samo od jedne plaće zato i ima 330 tisuća ovršenih građana i tko zna koliko bez posla i redovitih primanja. Mladen Bartulović spominje se i u aferi Plovput d.d. Split o kojoj je pisao Jutarnji list. Prema prijavi, sporna je bila poslovna suradnja Plovputa s Penulom, nekadašnjom Plovputovom tvrtkom kćeri koju je 2002. kupio Mladen Bartulović.

Za tom privatizacijom su se vukli repovi, jer je Penul kupljen za 500.000 kuna a na lageru je imao različite opreme u vrijednosti više milijuna kuna koje se Plovput navodno odrekao. Prema kaznenoj prijavi, prijavljeni bivši čelnici pogodovali su Penulu nefakturiranjem zakupa i drugih troškova poslovnih prostora, čime je ta tvrtka priskrbila gotovo 2,5 milijuna kuna, a državni proračun je propuštanjem fakturiranja oštećen za nešto više od 590.000 kuna. Uz sva nastojanja nismo uspjeli utvrditi radi li o Mladenu Bartuloviću načelniku Podstrane ili nekom drugom Bartuloviću!

Ime Mladena Bartulovića spominje se i kada je žestoko izvrijeđao novinarsku ekipu koja je pokušala pratiti tijek sjednice Općinskog vijeća Podstrana. Reporterki Mreže TV zabranio je pristup i snimanje sjednice, a potom je glavnoj urednici televizije telefonski prostački poručio da je 'nabije na ku*ac. Razlog takvog Bartulovićeva ponašanja nije bio jasan jer novinari u Podstrani nisu istraživali nikakav skandal, nego tek navratili po redovitu dozu lokalnih vijesti. Načelnika nakon toga mjesecima 'zbog službenog puta' nisu uspijevali uhvatiti za izjavu, a njegovi suradnici i ostali vijećnici telefonski su se iskoordinirali i odlučili ne pripustiti novinare i kamere u općinsku vijećnicu. Pokušali su se opravdati statutom, no u njemu ne stoji ni riječi o navodnom akreditiranju i prethodnoj najavi dolaska, a kasnije su spomenuli i da 'nisu umiveni i počešljani za snimanje.

Treća afera vezana za HDZ i ovu bogatu općinu koja dijeli novce kako kome, je upad USKOK-a i uhićenje više osoba na osnovu kaznene prijave koju je podnijela bivša vlast načelnika Mirana Tomasovića a odnosila se na brojne nepravilnosti i višemilijunsku štetu nanijetu Općini. Policija je tada privela bivšeg HDZ-ovog načelnika Marija Tomasovića i još neke osobe. No, na upit novinara ni HDZ-ova aktualna vlast, a ni ona prethodna, ništa nisu znali, kao što ništa nije ni ministar Marić. Zvalo se i tadašnjeg šefa Splitsko-dalmatinskog HDZ-a Antu Sanadera. Ni on nije ništa znao. HDZ-ovci nikada ništa ne znaju i zadnji doznaju kako je izjavio jedan od HDZ-ovih kapitalaca Nadan Vidošević.

Načelnik Mladen Bartulović ima svoje prioritete a najvažniji mu je namještanje građevinskih poslova (građevinari iz Podstrane, koji plaćaju poreze i prireze su na čekanju) svome kumu građevinskom poduzetniku iz Splita, tako da novci od povrata poreza ne završavaju u blagajni Podstrana nego u splitskoj blagajni. Na taj način općina je ostala uskraćena za znatna sredstva. Uz to njegovi građevinari kasne (svi radovi su trebali biti gotovi do 10. travnja) i dalje rade i ne zna se kada će radovi biti gotovi, a ova prometnica je izuzetno frekventna.

Ako se radovi plaćaju i unaprijed, kako tvrde neki vijećnici, onda je potpuno razumljivo zašto se Mladen Bartulović panično boji i bori za fotelju a koliko su fotelje HDZ-ovcima drage vidjeli smo po Željku Reineru koji je uletio u Božinu fotelju prije nego se ohladila kada ju je Petrov napustio i svima omraženom Jandrokoviću. Isto tako Postrana portal potpuno je u službi HDZ-a i načelnika Bartulovića jer brišu sve komentare u kojima mještani komentiraju objave, a ne idu u prilog i na mlin aktualnom načelniku.

Potpuno je jasno da je načelniku Podstrane Mladenu Bartuloviću čekić jedini alat s kojim raspolaže, a svi problemi njemu izgledaju kao čavli.

Pravičnost je osnov vladavine, a zakonitost temelj države. U općini Podstrana odavno nema ni pravičnosti ni zakonitosti, kao ni u cijeloj Hrvatskoj. Ako se ne počnemo što prije mijenjati neće biti dobro za nikoga. Svaki dan gledamo cirkus u u hrvatskom saboru  kojeg su prije 26 godina zapišale dvije stranke na vlasti i pri vlasti, HDZ i SDP. Samo slijepci to ne vide.

Ponašanje Mladena Bartulovića diplomiranog kriminalista manirima diplomiranog kriminalca, ne treba nikog čuditi, jer HDZ-ove jabuke ne padaju daleko od stabla!

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti!
komentirajte na Facebook stranicama:
https://www.facebook.com/IPLPodstrana/ i https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/

(3 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved