person_outline
search
hrendeitpt
Nakon Hrasta i HSP Podstrana traži zabranu Frljićeve predstave ‘Naše nasilje i Vaše nasilje'.
Gordana Božiković, predsjednica HSP-a Podstrana
  • Posted
  • Read 1827 times

Nakon Hrasta i HSP Podstrana traži zabranu Frljićeve predstave ‘Naše nasilje i Vaše nasilje'.

Tražimo da se ovo 'umjetničko djelo' skine sa repertoara splitskog HNK! Također tražimo neopozivu ostavku organizatora ‘Marulićevih dana’ Igora Ružića i ostavku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST:

„U sklopu 27. Marulićevih dana predviđeno je dana 24 travnja održavanje predstave 'Naše nasilje i Vaše nasilje', autora Olivera Frljića. Kako se radi o predstavi prepunoj eksplicitnih prizora golotinje, pokazivanje spolnih organa, pucanja, klanja..., u kojoj se vrijeđaju na najgrublji način vjerski i moralni osjećaji kršćana, muslimana i ostalih građana Republike Hrvatske, tražimo da se zabrani izvođenje jer ne možemo dozvoliti predstavu u kojoj gola žena s hidžabom na glavi iz spolnog organa vadi nacionalnu zastavu i slične perverzije iz predstave prepoznatljive za lik i djelo Olivera Frljića.

Posebno nas pogađa što se u predstavi na najgrublji način vrijeđaju i osjećaji hrvatskih branitelja ovoga grada i Splitsko-dalmatinske županije čiji je bio pripadnik i moj pokojni suprug Mario koji je krunicom na vratu išao braniti svoju domovinu Hrvatsku.

HNK Split nije ničija privatna prćija na kojoj se može orgijati, vrijeđati, vikati, psovati i pljuvati po vjerskim vrijednostima kršćanskim i hrvatskim braniteljima. Potpuno je jasno tko stoji iza ove sramotne i blastfemijske predstave kao i da je to dio plana i programa Novog svjetskog poretka i Agende 21 koju su potpisale HDZ-ova i SDP-ova vlada.

Tražimo da se ovo 'umjetničko djelo' skine sa repertoara splitskog HNK!

Tražimo neopozivu ostavku glavnog organizatora ‘Marulićevih dana’ Igora Ružića, kao i ostavku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Također obavještavamo javnost da su podnesene kaznene prijave protiv ove predstave prošle godine u Poljskoj i u Bosni i Hercegovini, a prijave je podnio uzoriti kardinal Vinko Puljić" napisala je Gordana Božiković. .

HSP Podstrana
Predsjednica Gordana Božiković

NAPOMENA: Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena.
Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

 

 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: