person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2980 times

Podgorica: Majke probile policijski kordon i došle do vrata Ustavnog suda koji je preslika hrvatskog: korupcija, jad i bijeda! /video/

Nakon što je Ustavni sud Crne Gore ocijenio neustavnim odredbe Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kojima je predviđena naknada za majke sa troje i više djece, majke, koje su do skoro bile korisnice naknade, okupile su se danas ispred zgrade te pravosudne institucije i izvikivale: "sram vas bilo", "ništa vam nije sveto" i "lopovi".

Svjedoci navode da je policija mnoge žene hvatala za vrat, pišu Vijesti.One su u jednom trenutku probile policijski kordon i došle do vrata suda, a onda je stigla policijska jedinica opremljena za razbijanje demonstracija i potisnula ih od vrata. Više stotina žena je, kako se navodi, krenulo u protestnu šetnju, skandirajući "Ostavke, ostavke". Majke su saopćile da njihovom predstavniku nije dozvoljeno da prisustvuje raspravi Ustavnog suda.

Predstavnica majki, Željka Savković, saopćila je da to što im nisu dozvolili da prisustvuju raspravi predstavlja uvredu za sve majke. "Majke su izašle na ulicu da odbrane svoje pravo, a nisu znale da će morati da brane Ustav Crne Gore. Misle li oni da nemamo obitelji? Misle li oni da smo rođene ne znam gdje? Da dovodimo djecu da se biju sa vama, da se svađaju sa vama, to nećemo. Ovaj protest nije zakazan da bi se bilo što rušilo. Sram vas bilo", rekla je Savković.

Jedna od žena na protestu, Aleksandra Čepić, kazala je da je pravosudni sistem u totalnom kolapsu. "Poslali su ove pse koji su nas čupali", a Rosanda Peković, izjavila je novinarima da se danas određuje sudbina 21.600 obitelji.
"Vidjeti ćemo je li im cilj ostaviti obitelji bez ičega, ili će nas zaštititi. Hoćemo da vratimo status pravne države. Naš zadatak je da tražimo odgovornost od onih koji su opljačkali fabrike i ostavili nas bez posla", kazala je Peković.

Potpuno je jasno da jedna te ista mafija upravlja Hrvatskom, Srbijom, BiH i Crnom Gorom. Vidimo da kompletno političko vodstvo ovih država radi po istim napucima i direktivama Židova cionista ili gremija. Nijedan medij u Hrvatskoj nije prenio ovu vijest jer je važno da se ne razmjenjuju informacije.

Nažalost, ova odluka ustavnog suda Crne Gore, a slične ili iste odluke donose i ustavni suci u svim navedenim državama, još je jedna potvrda da će ulica morati riješiti iste probleme ovih četiriju država.

foto printscreen vijesti.me/Filip Roganović

NAPOMENA: Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena.
Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: