person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2346 times

Plenkoviću, zašto ste nas zadužili u lihvarskoj banci, a imamo naš HNB?

Od 1991. g. i pozitive 500 mil. $ do 2011. g. uspjeli su naši političari Hrvatsku zadužiti na 47 mlrd. Eura. Danas je dug narastao trostruko! A možda i više!? Uz ovakvu ekonomsku politiku, zaduženje će se povećavati geometrijskom progresijom te već 2020-te možemo očekivati dug veći od 300 mlrd. eura, razmjerno Grčkom dugu!

Podsjetimo: Ministar prometa i veza Oleg Butković je u travnju 2016 najavio novo zaduženje od 1,8 milijardi eura za otplatu dijela duga HAC-a! Proslavio legendarnom izjavom: "Moram to reći: Bog je poslao Svjetsku banku ovdje u Hrvatsku"! I ostao živ. 

http://istinomprotivlazi.com/kolumne/ivica-luka-vrkic/880-premijeru-je-li-iq-70-i-nesto-sitno-glavni-uvjet-za-mjesto-ministra

U pravilu na isteku mandata vlada se najviše zadužuje da bi ih slijedeća mogla prozivati i kriviti. Tako je i „naš“ premijer Plenković zadužio hrvatski narod za novih 11 milijardi kuna, nešto manje od onog što je Butković najavio.

Potpuno je jasno da se novim kreditima otplaćuju samo skupe kamate, a ostatak novca kao i obično ide za mirovine i plaće u javnim službama i uhljebima kako bi se i dalje održavao lažni socijalni mir. A uhljebi glasači (ovce) bile na broju.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Zaduzili-smo-se-za-novih-11-milijardi-kuna.-Plenkovic-kaze-da-je-to-istinsko-postignuce

Skupi i protuustavni krediti će se uzimati dok HDZ-ova (prije SDP-ova vlada) ne rasproda preostale naše najvrjednije resurse, putne koridore, vode, šume, HEP, zemlju u Slavoniji za sadnju Monsantova sjemena zla s kojim se planira potrovati cijeli Balkan.

- Plenkoviću, odnosno ministre financija Mariću, zašto se ne zadužujete kod HNB-a po minimalnoj kamati (Vujčić je javno rekao da HNB ima novaca) nego se zadužujete po skupim kamatama u stranoj banci, vjerojatno u ZABA-i koja je zajednička hrvatsko-srpska banka!

- To je čisti veleizdajnički čin koji nas još dublje gura u dužničko ropstvo,

- Jeste li uopće normalni kad se zadužuje u lihvarskoj banci?

Jasno, Marić i svi prethodnici koji su vodili vladu i financije samo su mali kupljeni pikzibneri koji pokorno provode upute bankara, točnije gangstera sa Wall Streeta čije gazde kroje Novi svjetski poredak vršeći depopulaciju stanovništva za kojeg smatraju da su beskorisni potrošači resursa.

Primjer banke „Lehman Brothers " najbolje potvrđuje da fašistička oligarhija može raditi što ih je volja sve dok bude ovih malih kupljenih bjednika kao što su Vujčić, Marić, Rohatinski, Škreb, Škegro, Šuker, Dalić, Linić, Crkvenac, svi predsjednici i premijeri, naravno i klimavci zastupnici koji šute, od 2000-te kada je i počela rasprodaja i veleizdaja Hrvatske.

Što se dogodilo Lehman Brothers-u?

Kapital, kao ni energija, ne može nestati. Izuzetno moćna investicijska banka Lehman Brothers je otišla u stečaj. To se dogodilo mjesec dana nakon objave da će biti stečaj. Imala je kapital od 756 milijardi dolara, no on je nestao! Lehman Brothers banka je, dakle, otišla u stečaj, baš kao što je kod nas namjerno uništeno 25 banaka za vrijeme guvernera Škreba.

Ako banka ima tvornicu, s njezinom propašću propada i tvornica. Zamislite koliko je u Hrvatskoj bilo vrijednosti u tih 25 banaka! Banke su nestale, a s njima je nestao i kapital kojeg je netko preuzeo. No, o tome nitko ne želi ili ne smije govoriti".
Najodgovornije osobe za današnje stanje u državi su Rohatinski, Škegro, nekadašnji guverner Marko Škreb i naravno Gojko Šušak koji je odobrio, a ne Tuđman,  privatizaciju privatnog vlasništva hrvatskog naroda (per capitta). Kako se privatno može privatizirati!?

Nakon pljačke Škreb je nagrađen mjestom direktora MMF-a u Albaniji, a ništa lošije nije prošao ni Rohatinski i Škegro koji su za sitniš prodali naše zlatne rezerve.

Strane banke kontroliraju hrvatsko gospodarstvo od 2000-te godine dolaskom Mesića i Račana na vlast. Za godinu dana, strancima je prodano 44.2% ukupnog hrvatskog bankarstva, do kraja 2003. godine 90,4%"!

Rezime dužničkog ropstva:

-Jedna trećina: opljačkali i uništili privredu naši lopovi,
-Druga trećina: opljačkali su nas, opustošili i zagadili zemlju minama naši susjedi Srbi,
-Treća trećina je u bankama koje su bačene u stečaj i privatizirane opljačkanim novcima, odnosno našim novcima.

Mala, osiromašena ratom, Hrvatska s 4,2 mil. stanovnika za to je vrijeme uvezla (i platila) robe (smeća) iz EU u vrijednosti preko 360 mlrd. eura. To je 18% od ukupne štete koju smo imali u Hrvatskoj!

Dakle, od 1991. g. i pozitive 500 mil. $ do 2011. g. uspjeli su naši političari Hrvatsku zadužiti na 47 mlrd. Eura. Danas je dug narastao trostruko! A možda i više!? Uz ovakvu ekonomsku politiku, zaduženje će se povećavati geometrijskom progresijom te već 2020-te možemo očekivati dug veći od 300 mlrd. eura, razmjerno Grčkom dugu!

Tko će platiti dužničko ropstvo?

Danas siromašnog stanovništva ima 85%, srednjeg sloja 13%, dobro stojećeg i bogatog 2%. Na sudovima ovrhu čeka preko 300.000 građana kojima su blokirani računi plus još najmanje 300 tisuća građana uposlenih kod privatnih poduzeća i obrta koja su u blokadi. Svi ti građani su ostali bez posla, bez sredstava za život i ne mogu plaćati režije, komunalije, grijanje, hraniti svoju djecu ni pokrivati osnovne egzistencijalne ljudske i obiteljske potrebe.

To je, uz umirovljenike skoro 2 milijuna građana Hrvatske na rubu egzistencije dok se istovremeno političari i ostali usko povezani za politikom, a koji im služe, bezobrazno bogate!

Nemojmo zaboraviti da je pri kraju mandata Kosorićine vlade stupio na snagu Zakon o javnim ovršiteljima, NN 139/10., a njen ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u tajnosti imenovao prvih 20 ovršitelja. Po ovom zakonu ovršitelji imaju ovlasti veće nego Uskok i odvjetništvo. Mogu vam po noći upasti u stan, pretražiti vas i zaplijeniti stvari, novac i sve što smatraju za shodno.

Ovo su činjenice o kojima trebamo svi razmišljati, a ne da nam medijski servirana mišljenja postaju opća zato što još nismo formirali vlastita mišljenja zasnovana na vlastitom razmišljanju.

Mediji HRT, NOVA TV, RTL, Jutarnji, Večernji, Slobodna Dalmacija, Index. Hr... nisu hrvatski mediji, već režimski ili židobankarski mediji i treba ih izbjegavati. Barem kada su u pitanju političke teme.

Naš novinar Ivica Luka Vrkić ponudio je Plenkoviću rješenje za izlazak iz dužničkog ropstva, no to njega ne interesira, jer on, kao i prethodnici, poslušno provodi Agendu 21 i Agendu 2030!
http://istinomprotivlazi.com/component/k2/556-trazimo-rjesenje-a-ne-mane-premijeru-posaljite-100-000-uhljeba-na-zavod-za-zaposljavanje-uz-naknadu-od-3-000-kn-godisnje-cete-ustedjeti-14-4-milijarde-kn

Izvor: Karino Hromin Sturm

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: