Print this page
HDZ- ovce, za koga ćete sada glasovati kada svi znamo da su HDZ i SDP lukavo, u dvije boje, presložena Jugopartija?
  • Posted
  • Read 12242 times

HDZ- ovce, za koga ćete sada glasovati kada svi znamo da su HDZ i SDP lukavo, u dvije boje, presložena Jugopartija?

Najnovijeg HDZ-ovog vožda Andreja Plenkovića, HDZ-ovce gledaju pobožnije nego što su gledali u Sanadera, a to nije dobar znak. Koliko će Plenković trajati ne znamo, ali kako će završiti, obzirom na dosadašnja iskustva svih vođa HDZ-ovaca, nije teško za pretpostaviti.

Glupost je neuništiva i dovoljna samoj sebi? Ili nije? U Hrvatskoj se intenzivno nakon formiranja Vlade odvija svojevrsno svjetsko prvenstvo u poltronstvu, a glupost u tome participira kao ključni alat. 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer'. 'Vođe i sljedbenici' je najbolji mogući opis političke patologije u Hrvatskoj i onoga u što je evoluirao vladajući model partiokracije koja se lažno prikazuje kao nekakav demokratski doseg, netko je lijepo napisao.

Domoljubi će uvijek biti uz HDZ-ovce i to se pokazalo točnim jer već gotovo 28 godina idu za njima. Poznati talijanski književnik Pirandello napisao je 'Ako ste na visokom položaju, a netko vam laska, ili vas je prevario ili će vas prevariti'.

Izraz potiče od francuske riječi poltron ili talijanske poltrone, a kod nas se najviše koristi kao sinonim za ulizicu, dvoličnu osobu ili beskičmenjaka. Njihova meta su direktori, vlasnici državnih tvrtki i političari, predsjednici glavnih stranaka na vlasti ili pri vlasti, posebice premijeri i predsjednici.

Povijest uči da smjena ili svrgavanje s vlasti upravo dolazi od poltrona kako bi oni zavladali. To su najbolje osjetili tri naša 'junaka' na slici, Ivo Sanader, Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko, Kolinda i Plenković za sada 'plivaju' iako su i oni na tankoj niti, posebice Kolinda koja se pomalo gubi zahvaljujući hijenama na Pantovčaku.

Komplimenata i komplimenata naslušala se Jadranka Kosor, koja je od premijerke, kraljice, žene koja može i zna, dogurala do marginalne političarke koja nije ušla ni u obični sabor u koji danas ulazi svaka šuša. A uvela nas je čak i u Europu! Protuustavno, naravno! A kada je instalirana za premijerku, svoju veliku ''ljubav'' Ivu Sanadera dala je zatvoriti.  Ona je poltronstvo nagrađivala jer joj je godila laž umjesto istine zato je i nestala za političke scene, ali je svoju veleizdaju dobro naplatila. A još nije odgovarala.

Vratila bi se u stranku, ali je nitko ne želi. Sjetimo se samo Davorina Mlakara i legendarne fotke na kojoj kleči i ljubi ruke Jadranki Kosor da bi na kraju glasovao za njeno isključenje iz stranke. Dobro se prisjetiti i Seneke koji je rekao da 'komplimente i uvrede treba jednako primati, prve nek te vesele, a druge ne vrijeđaju'.

Jandroković, jedan od najvećih ulizica, dogurao i do predsjednika sabora, za razliku od mnogih uvijek na vlasti ili uz vlast, svojevremeno je izjavio da iznimno cijeni premijera Sanadera i smatra da je on najbolji političar kojeg Hrvatska ima i bio bi najbolji predsjednik kojeg Hrvatska može imati. Na kraju, nakon pokretanja sudskih postupaka i kad je završio iza rešetaka, se od njega potpuno distancirao. 

U dvoravanju predsjednici Kolindi sve je nadmašio vukovarski župan Božo Galić izjavom: 'Predsjednice, Vaš je dolazak obilježen suncem koje je jutros izašlo i obasjalo Vukovar'.

Zanimljiv je i udvornički komentar bivšeg Račanovog zamjenika Zdravka Tomca koji se preobrazio pa danas koristi svaku priliku da hvali HDZ-ovce, posebice predsjednicu za koju je rekao 'Kolinda treba u Banske dvore jer ona je naš novi ban''.

Najnovijeg vožda Andreja Plenkovića, HDZ-ovbce gledaju pobožnije, barem u početku, nego što su gledali u Sanadera, a to nije dobar znak što se i pokazalo. Koliko će Plenković trajati ne znamo, ali kako će završiti, obzirom na dosadašnja iskustva svih vođa HDZ-OVACA, nije teško za pretpostaviti.

No, bilo kako bilo na skorašnjim predsjedničkim izborima domoljubne HDZ-ovce opet će glasovati za svoju Kolindu Grabar Kitarović!

20180210 075319

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

(11 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved