person_outline
search
hrendeitpt
Ova, Soros-SDP-ova zastupnica Romana Jerković, forsira ratificiranje Istanbulske konvencije iza koje se krije rodna ideologija!
Romana Jerković, Soros-SDP-ova zastupnica
  • Posted
  • Read 3552 times

Ova, Soros-SDP-ova zastupnica Romana Jerković, forsira ratificiranje Istanbulske konvencije iza koje se krije rodna ideologija!

„Smatram da se ni jedna stranka ne bi mogla nazivati demokršćanskom koja bi pristala na uvođenje pojma RODNA IDEOLOGIJA“, replicirala je zastupnica Bruna Esih Soros-SDP-ovoj zastupnici Romani Jerković

U saborskoj raspravi o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, saborski zastupnici upozorili su na trend rasta obiteljskog nasilja, te upozorili da društvo ne čini dovoljno u njegovu sprječavanju i zaštiti žrtava, posebno kada je riječ o ženama.

SDP-ova zastupnica Romana Jerković (na slici) ''objasnila'' je važnost potpisivanja Istanbulske konvencije koja bi zaštitila žene od nasilja. U srceparajućem izlaganju kod neupućenog bi se stekao dojam kako ova doktorica ima veliku empatiju prema žrtvama.

Što je između ostalog rekla? 

„Od 2003. godine od kad je SDP-ova vlada donijela ovaj zakon, zakon je do današnjeg dana doživio doista opsežne izmjene i značajne pozitivne pomake u pogledu zaštite od nasilja u obitelji. Tu intenciju da se problematika obiteljskog nasilja uredi na jedan sadržajniji, jasniji, učinkovitiji, transparentniji način mi načelno vidimo i u ovom prijedlogu zakona. Zakon donosi neke novine, dobre stvari, na primjer osniva se povjerenstvo za praćenje i unaprijeđenje sustava čija bi uloga trebala biti da monitorira učinkovitost sustava i uočava propuste, temeljem iskustva potiče i predlaže određene promjene i poboljšanja.

Druga novina koju vidimo jest da su definirana prava žrtava obiteljskog nasilja.  Tako je konačno zakonom predviđeno i pravo na smještaj u odgovarajućim ustanovama, odnosno u skloništima za žene. Vidimo i da je proširena kategorija obitelji, to pozdravljamo što je i logično pošto smo donijeli zakon o životnom partnerstvu i bilo je logično u članove obitelji dodati i neformalne životne partnere.

Međutim u zadnjih 10 godina u Hrvatskoj je ubijeno gotovo tri stotine žena i godišnje imamo veliku brojku prekršajnih i kaznenih djela nasilja u obitelji, u prijevodu to znači 12 tisuća pretučenih silovanih ugroženih i ubijenih žena.... 

....Državne institucije smatramo da se ne mogu nositi s ovim kao da je to privatan problem. Nasilnici i ubojice jesu krivci ali odgovornost države u ovakvoj situaciji je neupitna. Stoga bi u ime kluba iznijela nekoliko primjedbi i prijedloga.....prva primjedba jest ta da nas na neki način zabrinjava praksa neuvažavanja prijedloga struke koja iz neposrednog iskustva sugerira promjene kako bi jednostavno olakšali rad svima onima koji se ovom problematikom svakodnevno bave.

Druga načelna primjedba odnosi se na jednu nelogičnu praksu da potpisujemo međunarodne dokumente pri čemu se obvezujemo na njihovu primjenu i onda odugovlačimo sa njihovom implementacijom u vlastito zakonodavstvo.

Unatoč tom jednom trendu porasta nasilja Hrvatska još uvijek nije ratificirala Istanbulsku konvenciju....

''Dakle, šteta to smo propustili, ne samo ratificirati nego i implementirati dobre dijelove konvencije u Zakon'', zaključila je Soros-SDP-ova zastupnica Romana Jerković.

Replicirala je zastupnica Bruna Esih, citiramo:

„Ja sam Vas pozorno slušala zastupnice Jerković, nadam se da će te i Vi mene dobro čuti. Htjela bih samo uputiti na neke činjenice. I sama sam na odboru za ljudska prava povukla nekoliko pitanja, a vezani su uz ovaj prijedlog zakona, čak sam na kraju i bila suzdržana. Zašto?

20180108 171440

Bruna Esih

Radi se o nekoliko stvari, prvenstveno pitanja o neformalnom životnom partnerstvu i uvođenju tih pojmova u definiciju obitelji. Te kategorije nisu dio europske stečevine i prema direktivi iz vijeća Europe iz 2003. godine državama članicama prepuštena je sloboda odlučivanja o tome kako će tretirati životno partnerstvo. 

Zašto se ovaj prijedlog zakona ravna prema zakonu o Životnom partnerstvu donesenom za vrijeme vaše - SDP-ove vlade, a ne prema Obiteljskom zakonu koji takvu definiciju nema, meni zaista ostaje nejasno.

Drugo, što se tiče Istanbulske konvencije. Ovaj prijedlog zakona kao što smo čuli već je usklađen sa Istanbulskom konvencijom koju je Hrvatska potpisala, ali nije ratificirala i kao takva ona nije obvezujuća. Naime, ona je u mnogo čemu sporna ako ništa drugo barem zbog uvođenja termina ROD, odnosno RODNE IDEOLOGIJE.

Smatram da se ni jedna stranka ne bi mogla nazivati demokršćanskom koja bi pristala na uvođenje takvih definicija. Istambulska konvencija donosi i neke pozitivne stvar ali sve njih imamo već implementirane u našem nacionalnom zakonodavstvu i u drugim hrvatskim zakonima koji reguliraju ovu problematiku.

Nepotreban postupak prihvaćanja Istanbulske konvencije potaknut je za vrijeme Vaše vlade odnosno vlade Zorana Milanovića''……rekla je zastupnica Esih.

Što je odgovorila SDP-ova Zlica na repliku zastupnice Esih?

„Kolegice, ako sam dobro razumjela Vama smeta što je proširena kategorija obitelji i što sada imamo neformalne životne partnere. Moram konstatirati da ne idete u korak sa Zakonima koje donosimo.... zamuckivanje… donijeli smo zakon o životnom partnerstvu i ovo je logična posljedica toga, morali smo uskladiti taj zakon sa ovim zakonom…zamuckivanje… meni je žao što Vi…. u ovome ne prepoznajete nečija ljudska prava i što …. zamuckivanje... niste to jasno izgovorili, očigledno Vam to smeta“, rekla je i ostala živa Romana Jerković.

Što reći na kraju?

LGBT-ovci su sve agresivniji. Iako ulazak LGBT-ovih ''obrazovnih'' materijala u škole nije prošao procjenu Ministarstva znanosti i obrazovanja jer Ustav RH štiti pravo roditelja na odgoj svoje djece: „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.“ (čl. 64.), oni ga uvode?? 

Pješačke prijelaze ispred osnovnih škola obilježavaju duginim bojama što nije u skladu s propisima koji za horizontalnu signalizaciju umjesto dugina spektra, predviđaju samo dvije boje - bijelu i žutu. No, ni to Soroseve LGBT-ovce ne spriječava da ih obilježavaju o trošku hrvatskih poreznih obveznika. 

Zastupnici, nadamo se da imate dovoljno morala i poštenja i da nećete ratificirati Istanbulsku konvenciju jer ako je ratificirate, isti ste kao i oni. Prozvati ćemo svakoga ponaosob tko ratificira Istanbulsku konvenciju, čitaj Rodnu ideologiju. I ne zaboravite:

Ustav RH kaže: 'Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu'!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

(12 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: