person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 723
  • Posted
  • Read 2791 times

Der Spiegle svjesno objavio laž da je Savezni sud zabranio rad ultranacionalističkoj stranci NPD!

Njemački magazin 'Der spiegel' poznat po svom profinjenog ukusu, tonu i točnosti bio je prisiljen ispričati se nakon netočno objavljene odluke njemačkog Vrhovnog suda o zabrani rada krajnje desne neonacističke Nacionalne demokratske stranke (NPD).

Njemački Vrhovni sud - po drugi put - presudio je da NPD ne može biti zabranjen, unatoč pokušajima federalne vlade da sugerira kako ta stranka sa svojim ultranacionalističkim pogledima promiče rasizam i antisemitizam. Savezni sud je odluku obrazložio da NPD svojim djelovanjem ne predstavljati prijetnju njemačkom parlamentu.

Zabrana se može izreći kada je njemački demokratski poredak pod prijetnjom stranke koja prijeđe prag od 5 posto koji je postavljen kao prag za ulazak u parlament.

No, časopis 'Der Spiegel' je objavio da je NPD zabranjen. Naravno, odmah su nastojali ispraviti svjesno objavljenu vijest: "Danas smo lažno objavili da je Savezni ustavni sud zabranio NPD. Objasniti ćemo vam kako je došlo do pogreške.

Kada je predsjednik Drugog senata, Andreas Vosskuhle, počeo govoriti, (citirao je prvi zahtjev za zabranu NPD) aplikacija je pogrešno shvatila presudu. Gaf s naslovom "Savezni sud zabranio NPD" su prenijeli i drugi mediji, mnogi garđani Njemačke su pročitali vijest i šteta je napravljena. Naravno to je bio i cilj nekad velikog 'Der Spiegela'!

Komentari na društvenim mrežama su bili da je vjerojatno i za ovo kriv Kremlj i Putin.

Kako će reagirati NPD nije poznato, ali je poznato da je 'Der Spiegel' režimski medij, a najbolji pokazatelj je taj što nisu (jer ne smiju) prenijeli vijest o ubojstvu novinara, kolege i bivšeg urednika njemačkih novina 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', dr. Uda Ulfkottea, koji je upravo i planirao u svojoj knjizi detaljno opisati kako u Njemačkoj i svim EU članicama mediji lažu i varaju svoje građane.

 

 

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: