person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 721

ADMIRAL KUZNETSOV VRAĆA SE KUĆI U SEVEROMORSK!

Ruska mornarica vraća nosač zrakoplova Admiral Kuznetsov iz Sredozemnog mora natrag u Rusiju, javlja rusko Ministarstvo obrane. Rusija počinje smanjivati svoju vojnu nazočnost u Siriji.

Kuznetsov će se vratiti u svoju bazu u Severomorsk, izjavio je danas predsjednik ruskog Glavnog stožera, general armije Valery Gerasimov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je djelomično povlačenje vojnih snaga iz Sirije nakon pregovara o prekidu vatre s Iranom i Turskom. On je rekao da je ponudio priliku da prekine šestogodišnji oružani sukob u bliskoistočnoj zemlji.

'Kuznetsov je bio angažiran u Sirij sredinom listopada 2016. godine, u pratnji trojice ratnih brodova. Osim pomoći svojoj borbenoj zrakoplovnoj jedinici ciljao je i militantne snage' izjavio je general pukovnik Andrej Kartapolov, zapovjednik ruskih snaga u Siriji.

'To je uključivalo interakciju s borbenim zrakoplovima razmještenim na Khmeimima blizu Latakie.
Sve borbene zadaće koje su im dodijeljene uspješno su izvršili", rekao je Kartapolov.

Nakon povlačenja većeg dijela ruske vojske iz Sirije, Damask je ponovio svoju zahvalnost za pomoć Rusiji.

'Podrška ruskog ratnog zrakoplovstva bila je presudna za naše pobjede, utrla je put za prekid vatre i stvorila uvjete za pokretanje političkog rješenja sirijske krize', izjavio je zapovjednik generalštaba sirijskih oružanih snaga Ali Abdullah Ayyoub, izvijestila je RIA Novosti.

 https://www.rt.com/news/372804-syria-military-russia-kuznetsov/

 

 

 

 

Last modified on Friday, 06 January 2017 20:05
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: