person_outline
search
hrendeitpt
Rothschild, Rockefeller i J. P. Morgan organizirali su potapanje Titanika kako bi se riješili  Jacoba Astora IV, Isidora Straussa i Benjamina Guggenheima koji su se protivili osnivanju i privatizaciji FED-a!
Headline: sinking titanic was an act of jewish bankers!
  • Posted
  • Read 22334 times

Rothschild, Rockefeller i J. P. Morgan organizirali su potapanje Titanika kako bi se riješili Jacoba Astora IV, Isidora Straussa i Benjamina Guggenheima koji su se protivili osnivanju i privatizaciji FED-a!

Oni su bili trn u oku bankarskog kartela jer su se protivili privatizaciji Federalnih rezervi. Nakon preuzimanja federalnih rezervi Rotshschild i bankarska mafija (MMF) bjesomučno tiskaju novac bez pokrića kojim financiraju ratove, teroriste, lihvare i porobljavaju države.... 

Titanik, najpoznatiji putnički brod svih vremena, tragično je skončao u noći 15. travnja 1912.-te godine. Dugo se vjerovalo da je razlog potapanja broda bila prevara s osiguranjem kojeg je na koncu 'ubrala' tvrtka White Star Line, u čijem vlasništvu je bio brod.

Ali sve se više spominje jedna teza koja ide bok uz bok s onom o Novom svjetskom poretku. Srž ove teorije je osnivanje Federalnih rezervi, američke središnje banke koja je usko povezana s najčuvenijom pomorskom katastrofom.

Naime, na brodu su putovala tri najmoćnija čovjeka u Americi, od kojih je jedan bio John Jacob Astor IV, najbogatiji čovjek svoga vremena i prvobitni vlasnik Empire State Buildinga, odnosno zemljišta na kojem je izgrađen neboder. Druga dvojica bila su Isidor Strauss, vlasnik lanca robnih kuća Macy's, te Benjamin Guggenheim, nasljednik rudnika zlata, srebra i bakra. Ova tri moćnika bila su trn u oku bankarskog kartela jer su se protivili osnivanju Federalnih rezervi.

Bankarski kartel i osnivanje FED-a Vodeći bankari tog vremena - obitelji Rothschild, Rockefeller i J. P. Morgan, željeli su osnovati središnju američku banku koja bi bila u njihovom vlasništvu s ovlaštenjima savezne vlade. Tako bi mogli kontrolirati izdavanje novca bez pokrića u zlatu.

Eustace Mullins u svojoj knjizi "Tajne Federalnih rezervi" (Secrets of the Federal Reserve) piše kako su se sedmorica utjecajnih svjetskih bankara 1910. sastala na otoku Jekyll pored obale Georgije, kako bi razradili plan o osnivanju središnje banke koju su nazivali Banka Federalnih rezervi.

I doista, na Jekyllu je osnovan bankarski kartel koji je imao za cilj ostvariti monopol u izdavanju potvrda za deponirano zlato ili srebro u SAD-u. Takva potvrda vrijedila je kao novac i s njom se mogla vršiti robna razmjena. Izdavanjem potvrda bavile su se mnoge privatne banke u Americi, a 'papirnati dolari' zvali su se zlatni i srebrni dolari.

Zakon o zlatnom standardu iz 1900. obavezao je banke da za svaku izdanu potvrdu (obveznicu) moraju imati stvarno pokriće u zlatu ili srebru. Puno takvih obveznica potonulo je s Titanicom pa za njih nikad nije isplaćeno deponirano zlato, već je ono ostalo u državnom trezoru ili u privatnim bankama.

Bio je to odličan argument za "Skupinu s otoka Jekyll" da 1913., godinu dana nakon pomorske tragedije, ukažu američkim kongresnicima da bi se izdavanje novčanih certifikata trebalo koncentrirati samo na jednom mjestu - u Sustavu federalnih rezervi koji bi bio službena američka središnja banka.

Dakle, glavni cilj bankarskog kartela bila je - "elastična monetarna politika", odnosno izdavanje (štampanje) dolara bez pokrića u zlatu. To bi značilo da bankari mogu kreditirati špekulativnim novcem koji nema nikakvu stvarnu vrijednost.

Takav sustav već je bio proveden u Engleskoj 1694. osnivanjem Bank of England (osnovao ju je Škot William Paterson, no kasnije je kontrolu nad bankom preuzeo Nathan Rothschild). U osnivačkoj povelji stoji: "Banci pripada sva dobit od kamate na novac koji ona kreira iz ničeg" (The bank hath benefit on the interest on all monies which it creates out of nothing).

Tako je Engleska kao država počela uzimati kredite i zaduživati se s ogromnim kamatama, a u Bank of England je sve registrirano kao nacionalni dug. Taj dug zapravo su otplaćivali građani kroz poreze, a kada bi otplata državnog kredita kasnila država bi morala povećavati porez. Isti sustav pokušao je zaživjeti i u Americi u dva navrata.

Prvu je privatnu središnju banku osnovao Alexander Hamilton 1789., no ukinuta je 1811. kada je Kongres odbio obnoviti Zakon o bankama. Predsjednik James Madison je predložio drugu po redu privatnu središnju banku Sjedinjenih Američkih Država i ona je osnovana 1816. godine.

Zatvorio ju je predsjednik Andrew Jackson 1836. koji se žestoko protivio bankarskom kartelu nazivajući ih lihvarima. Jedna od njegovih najpoznatijih poruka bankarima je: "Vaše je leglo jazbina otrovnica i lopova. Namjeravam vas iskorijeniti, i Bog mi pomogao, ja ću vas iskorijeniti". Jackson je naglo umro iz nepoznatih razloga.

Mnogi biznismeni koji su stekli veliko bogatstvo i utjecaj u SAD-u nisu htjeli da država na taj način bude opljačkana. Protivili su se osnivanju FED-a, a u tom protivljenju najviše su se isticali upravo ova trojka koja se ukrcala na Titanik na prvu vožnju, Astor, Strauss i Guggenheim. Oni su smetali bankarskom kartelu u njihovom naumu i problem je trebao biti riješen.

Ideja za savršeni zločin mogla se roditi iz romana objavljenog 1898. godine autora američkog pisca Morgana Robertsona poznatog pod naslovom 'The Wreck of the Titan'(Olupina Titana). U svojoj knjizi, napisanoj 14 godina prije stvarne tragedije, Robertson opisuje najveći i najmoderniji "nepotopivi" brod koji sredinom travnja kreće na svoju prvu plovidbu preko Atlantika, želeći srušiti brzinski rekord.

Brod udara u santu leda i tone. Način i mjesto sudara, kapacitet, broj putnika, dimenzije broda, maksimalna brzina, tonaža, broj čamaca za spašavanje - sve se to sablasno podudara s još, tada, neizgrađenim Titanicom. Da podudarnost bude veća Robertsonov fiktivni brod zvao se - Titan!

Ovakav scenarij savršeno je odgovarao bankarskom kartelu jer su ga mogli lako realizirati. Trebalo je samo sagraditi brod, ukrcati 'žrtve' na prvo putovanje i izrežirati nesreću pomoću svojih ljudi. Ništa od toga nije bio problem jer je J.P. Morgan bio vlasnik kompanije White Star Line, koja je 1909. u Belfastu počela graditi najveći i najmoderniji brod svog vremena - Titanic.

Veza s Jezuitima Družbu Isusovu (Isusovce ili Jezuite) osnovao je 1540. godine Ignacije Loyola u okviru Rimokatoličke crkve. Rotschildi su stoljećima glavni bankari Katoličke crkve i najzaslužniji su za ogromno bogatstvo koje je Crkva akumulirala dobrim investicijama i burzovnim špekulacijama.

Dakle, njihove veze bile su čvrste i preko tih veza odabran je kapetan koji će povesti Titanic u smrt. Bio je to Edward John Smith, najiskusniji i najplaćeniji kapetan White Star Linea koji je ujedno bio i Isusovac. Smithu je prva plovidba Titanica trebala biti posljednje putovanje prije mirovine, nakon 46 godina službe.

U službenoj verziji o tragediji navodi se kako je Smith dobio čak osam upozorenja da smanji brzinu i bude oprezan zbog santa leda u moru. Do danas ostaje neodgovoreno pitanje kako je čovjek s 46 godina iskustva, koji je tko zna koliko puta plovio istom rutom, ignorirao sva ta upozorenja.

I sam Morgan najavljivao je kako će putovati Titanicom do New Yorka da bi otkazao putovanje zadnji dan i to zbog 'bolesti'. Poslije je pronađen u dobrom zdravstvenom stanju s ljubavnicom, kad mu je obznanjena vijest o tragediji.

Početak Novog svjetskog poretka Nakon potonuća Titanica tvrtki White Star Line otišla je odšteta od milijun funti (danas oko 100 milijuna eura), koja je godinu dana poslije isplaćena dioničarima, a veći dio Morgan je spremio u džep. To je bila najuspješnija poslovna godina za White Star Line u povijesti ovog koncerna. U prosincu 1913. u američkom Kongresu prošao je zakon o formiranju Federalnih rezervi (FED).

Danas svi znamo kako židovski bankari preko gangsterskog MMF-a lihvare zemlje upravo sa FED-ovim novcem bez pokrića, a izvlače iz tih zemalja zdrav novac pretvarajući narode u dužničko ropstvo. Preko 95% dolara u opticaju špekulativno, a vrijednost mu određuje potražnja na tržištu nafte.

FED, u vlasništvu židovskih cionista, jedna je od najmoćnijih institucija u svijetu, a datum njezinog osnivanja smatra se početkom Novog svjetskog poretka.

Srećom zahvaljujući društvenim mrežama i hrabrim pojedincima danas znamo da cionisti (židovski nacisti) stoje iza svih ubojstva predsjednika država, rušenja blizanaca, potapanja Titanika, terorističkih akcija po cijelom svijetu, Prvog i Drugog svjetskog rata, agresorskih ratova i ubojstva milijuna nevinih žrtava.

Oni su isplanirali i Treći svjetski nuklearni rat (podzemni gradovi za normalan život najmanje 100 godina već su napravljeni).

Krajnji cilj ovih poganih nacista i psihopata je stvaranje Velikog Izraela sa, kako oni kažu, održivih, 500 milijuna ljudi što su i napisali na 6 metarski visokim pločama u Georgiji!

Izvor: 24 sata

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

(30 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: