person_outline
search
hrendeitpt
Benjamin Netanyahu pod istragom zbog mita i korupcije!
Headline: benjamin netanyahu under the investigation because of bribery and corruption!
  • Posted
  • Read 941 times

Benjamin Netanyahu pod istragom zbog mita i korupcije!

To nije prvi put da je Netanyahu na udaru zbog sumnji na korupciju. Prošli mjesec Mandelblit je otvorio istragu o skandalu kupnje njemačkih podmornica.

Izraelska policija dobila je nove dokumente u tajnoj istrazi protiv premijera Benjamina Netanyahua, i provodi punu kaznenu istragu protiv političara zbog sumnje za primanje mita i prijevare, izvijestili su lokalni mediji.

Od otkrivanja datoteke, policija je zatražila od državnog odvjetnika Avichaia Mandelblita da dopusti punu istragu protiv Netanyahua, izvijestio je Channel 2 News, prema The Timesu Izrael.

Dokumenti su navodno dobiveni kao dio tajnog istraživanja protiv Netanyahua od strane posebne policijske postrojbe Lahav 433, koja je pokrenuta u lipnju. Sonda je dao zeleno svjetlo od strane šefa policije Roni Alsheicha koji je zahtijevao tajnost i da detalji istrage ne procure u medije.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu uzeo je mito 1.000.000 € (1.040.000 $) od Arnauda Mimrana, francuskog biznismena koji trenutno služi kaznu zatvora od osam godina zbog počinjenja porezne prijevare. Tijekom suđenja, Mimran je tvrdio da je donirao novac za Netanyahua tijekom njegove predizborne kampanje 2009-te godine.
Međutim, Netanyahu negira tu donaciju.

To nije prvi put da je Netanyahu na udaru zbog sumnji na korupciju. Prošli mjesec, Mandelblit je otvorio istragu o skandalu kupnje njemačkih podmornica, s Netanyahuov osobni prijatelj i odvjetnik osumnjičen je za sukob interesa. Očekuje se da će premijer biti ispitan u istrazi.

U srpnju 2015. tadašnji državni odvjetnik Yehuda Weinstein najavio je također kaznenu istragu zbog navodnog nedoličnog ponašanja na premijerskoj rezidenciji.

Netanyahu supruga Sara, također se našla u središtu pozornosti zbog navodne korupcije, optužena je za zlouporabu javnih sredstava.

Imamo i mi svoje Netanyahue.... Mesića, Josipovića, Pupovaca, Sanadera... koje vole ići (vjerojatno po 'savjete') u Izrael.

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: