• Objavljeno
  • Pročitano 2847 puta

PLENKOVIĆ VRIJEĐA NAŠU INTELIGENCIJU A UGROŽAVA EGZISTENCIJU GRAĐANA

Plenković će sa svojim stručnjacima, a koje je toliko nahvalio da su svi odlikaši, završiti u teškoj financijskoj negativi i nastaviti politiku rasprodaje narodne imovine i neustavnog zaduživanja naroda kod domaćih i svjetskih bankara.

Premijer Andrej Plenković u društvu ministrice Martine Dalić i ministra Zdravka Marića u Banskim je dvorima održao prvu konferenciju za tisak i medije obećavši u svojem mandatu rast BDP-a od 2,9%.
Izjava je bila puna zaraznog optimizma kojeg je očito „naslijedio“ od ekonomista Branka Grčića iz SDP-a koji je četiri godine pričao bajke o ekonomskom čudu Hrvatske.

Proračun koji predlaže nova Vlada premijera Plenkovića iznosi: rashodi 126,5 mlrd. kn, prihod 119,6 kn i negativa od 6,9 milrd. kn, a koji će ostati na razini prošle godine kao i prošle Vlade SDP-a te zalutalog iz Kanade premijera Oreškovića.

Ne vidimo u čemu je razlika njihove pozitive i napretka, na čemu se gradi njihov optimizam i zadovoljstvo kad je zapravo tu riječ o obmani, vrijeđanju naše inteligencije i ugrožavanju egzistencije građana Hrvatske.
Plenković je najavio smanjenje manjka u proračunu na 2,7% BDP-a kako bi kriteriji Europske Komisije od 3% bili zadovoljeni, a građani još više siromašni.

Porezna reforma svodi se na dugoročno tamburanje u Vladi i Saboru o poreznoj reformi, što je čisti financijski larpurlartizam, da ne nabrajamo gubitak novaca poreznih obveznika na njihove jalove pripreme i izmjene 16 novih zakona koje planiraju za 2017. i 2018. godinu. Na ovaj način se da zaključiti kako za građane Hrvatske neće biti nikakvog poboljšanja kako u naredne dvije godine, tako i u sve četiri godine njihova mandata.

Ukratko, da ne nabrajam silne brojke i stope prireza i poreza koje premijer obećava za državu, županije, lokalnu samoupravu i građane, svodim sve pod zajednički nazivnik i konstatiram da premijer Plenković obećava građane osloboditi poreza za 5%, a zatim opteretiti najsiromašnije kategorije s 12% poreza.

To je nastavak dosadašnje politike državotvorne Vlade i Sabora u pljačkanju naroda, bacanju mrvica sa svojeg bogatog stola oko kojih će se narod glodati igrajući njihove igre ustaša i partizana, a iza kulisa tih narodnih igara, oni mirno nastavljaju s pljačkom naroda do iznemoglosti. Zbog takve politike, kvalitetni radnici i omladina vide svoj spas ili perspektivu za napredovanjem samo u inozemstvu pa masovno napuštaju Hrvatsku.

SIROMAŠNO 2.736.000 HRVATSKIH GRAĐANA!

Prema statističkim podacima DZS-a, u Hrvatskoj živi 4.284.889 stanovnika. Plenković oslobađa poreza sve one s brutto primanjima ispod 3.800,00 kn, a takvih je 1.500.000 građana. Zatim imamo 1.236.000 umirovljenika sa prosječnom mirovinom od 2.200,00 kn, gdje je uključeno i 36.000 povlaštenih mirovina!

Dakle, u Hrvatskoj je 2/3 siromašnih građana, odn. 2.736.000 iskazano ukupnim brojem stanovništva. Prema podacima MMF-a i EU komisije radi se o kategoriji građana na granici totalnog siromaštva i rubu egzistencije.
Do ukupne brojke od 4,28 mil. stanovnika koliko je evidentirano u DZS-u preostaje 779.850 osoba mlađih od 18 godina, i 769.039 građana koji nigdje ne rade.

Minus u 2017. godini će iznositi 14 mlrd eura pa će nas zadužiti najmanje za toliki iznos.

Kako Plenkoviću nije neugodno da veliča poreznu reformu, kada će 1.500.000 građana dobiti od 40 do 50 kn, a 36.000 službenika državne birokracije od 1.000 do 2.000 kn. Premijer to smatra pozitivnim rezultatima?

O umirovljenicima u reformi nema ni slova. Naime, 1.236.000 umirovljenika plaća porez na mirovinu koju su pošteno zaradili nakon četrdeset godina rada plaćajući porez tijekom cijelog svojeg aktivnog radnog vijeka, a sada im se zaračunava porez na mirovinu iznad predviđene granice.

O praćenju troškova života i današnjih plaća nema govora, kao što ni sindikatima ne priznaju povećanje plaća prema Kolektivnom ugovoru ako je rast BDP-a veći od 2%.

Plenković zna da za mirovine nedostaje 19 mlrd kn, za autoceste stiže na naplatu 42 mlrd kn, za elektrane treba platiti 2 mlrd kn , a što će građani platiti povećanjem struje, zatim povećanje kamate 2017. godine 30 mlrd kn, da ne nabrajamo dalje koliko će oštetiti građane i lokalnu upravu, a imaju planski manjak u proračunu 6,9 mlrd kn.

Samo ovo što je nabrojeno iznosi 99,9 mlrd kn. Prema tome, od smanjenja duga i rasta BDP-a neće biti apsolutno ništa! Da je Victor Hugo živ, napisao bi novi roman „Hrvati-Jadnici“.

Iz svega navedenog dolazimo do zaključka da će premijer Plenković sa svojim stručnjacima, a koje je toliko nahvalio da su svi odlikaši, završiti u teškoj financijskoj negativi i nastaviti politiku rasprodaje narodne imovine i neustavnog zaduživanja naroda kod domaćih i svjetskih bankara.

Premijer Plenković i ministar financija Marić spas vide u povlačenju sredstava iz fondova EU kojoj plaćamo članarinu jednu milijardu eura. Iz fondova smo dobili 300 milijuna eura pa smo u minusu za EU davanja više od 700 milijuna eura!

SAME NEGATIVNE MJERE

Optimizam virusa koji se širio na konferenciji u Banskim dvorima, znači da se i nadalje nastavlja s nemilom pljačkom naroda od strane države i to slijedećim mjerama:

a) Rasprodaja narodne imovine, ali sada putem Ministarstva, a ne DUDIJA što je bitna kvalitetna razlika u nazivu institucije koja protuzakonito rasprodaje narodnu imovinu. Dobar gazda uvijek kupuje imovinu, a ne rasprodaje! 

b) Zaduživanje putem novih kredita u inozemstvu i kod domaćih banaka. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da nam je sam Bog poslao Svjetsku banku da nam da kredit po lihvarskim kamatama (i da nastavi pljačkati hrvatski narod). Ma jel to onaj dobar dečko što je stajao na Mostu i obećavao borbu za narod?

c) Rezanje troškova i subvencija, kontrola fiskalizacije, slanje inspektora, zatvaranje restorana i kioska. Carina u Hrvatskoj više nije na graničnim prijelazima, kako je bilo prije ulaska u EU, iako još nismo u Schengenu, pa hrvatski carinici izgubivši posao na granici sada kao prometni inspektori treniraju strogoću zaustavljajući vozila gdjegod stignu i kontrolirajući robni promet.

S druge strane, policija je propuštala sirijske izbjeglice bez putovnica preko hrvatske granice, nemaju nikakvu evidenciju koliko ih je ostalo u Hrvatskoj i koliki je broj migranata koji se šeću po Zagrebu i drugim našim gradovima.

d) Povećanje poreznih nameta građanima neminovno je povećanje troškova države, a koje oni sada ne vide dok im se ne vrati kao bumerang!

e) Premijer je u kampanji najavio zaposliti 180.000 radnika (takvo obećanje od 200.000 radnika je davala i SDP ministrica Vesna Pusić).

f) Povećanje PDV-a restoranima sa 13% na 25% izazvat će veliku štetu u gastronomiji i turizmu, što će izazvati povećanje cijena u restoranima, čije si usluge 2.700.000 siromašnih Hrvata ionako ne može priuštiti.

g) Od obećanog smanjenja PDV-a na 24% nema ni riječi!
h) Ukupan proračun će biti negativan za 99,9 mlrd kn pa se postavlja pitanje na koji će način Plenković nadoknaditi gubitak!

Ove negativne mjere nove Vlade znače smanjenje standarda građana, rasprodaja narodne imovine, dodatna zaduživanja i povećanje glavnice duga, a što će povećati kamate iznad 3 mlrd eura i vanjskog duga od 47 mlrd eura i tako unedogled.

Podsjećam vas na izjavu ekonomskog nobelovca Josepha Stiglitza koji je bio potpredsjednik Svjetske banke, a koji nam je lijepo opisao kako nam MMF i Svjetska banka mažnjavaju lovu. Radi se o nobelovcu koji je radio u Svjetskoj banci i koji je detaljno opisao korake porobljavanja država i njihovih građana.

Vidi „Četiri koraka do prokletstva“ Josepha Stiglitza: http://sdominko.tripod.com/aktualno_mmf.htm

HRT ( televizija svih hrvatskih građana) ima priliku, nakon ovoga teksta u kojem akademik Karino Hromin Sturm iznosi ekonomske pokazatelje direktno prozivajući premijera da vrijeđa zdravu pamet i obmanjuje građane, pozvati ih sve zajedno u emisiju pa da građani iz prve ruke čuju gdje se Hrvatska nalazi i kakva nam je budućnost!

Naš komentar

Premijer Plenković napao je ministra Orepića zbog izjave da treba promijeniti suce Ustavnog suda. Svi znamo da je Ustavni sud sastavljen od članova dvije partije, HDZ-a i SDP-a koje dogovorno postavljaju suce Ustavnog suda. Robert Podoljnjak je pokušao imenovati stručne i moralne suce ali su ga u tome spriječili vladimir Šeks i Peđa Grbin. Nažalost, posao ustavnih sudaca je da i dalje štiti njihove članove koji su učestvovali u nezapamčenoj pljački društvene-narodne imovine.

Svi znamo da se pretvorba izvršilka protuustavno što je utvrdila i državna revizorica. Više od 20 godina suci Ustavnog suda štite ovu pljačku i toleriraju daljnju eroziju države.  

Plenković je samo slijed jedne te iste politike zato moramo vjrerovati Karinu Hromin Sturmu kada kaže da premijer Plenković vrijeđa našu inteligenciju i ugrožava egzistenciju građana.

(21 glasova)

OGLAS