person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2919 times

Premijeru, je li IQ 70, i nešto sitno, glavni uvjet za mjesto ministra?

Pametni premijeri zapošljavaju osobe pametnije od sebe, a ne idiote za koje će na kraju morati raditi i polagati račune narodu.

Inteligencija je, kažu, mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja prethodnih znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno ponašanje ili sposobnost brzog i učinkovitog snalaženja u novim i nepoznatim situacijama.

Iako se definicije inteligencije razlikuju, teoretičari se slažu da je inteligencija potencijal, a ne potpuno razvijena sposobnost. Inteligencija se obično mjeri testovima inteligencije, tj. IQ testovima.

IQ ministra Olega Butkovića

Govoreći o restrukturiranju Hrvatskih autocesta ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u emisiji Hrvatskog radija predstavljao restrukturiranje HAC-a. Kaže da su se on i ministar financija Marić odlučili za financijsko i poslovno restrukturiranje jer je to jedini pravi put, naglasivši kako su posljednjih šest mjeseci radili na tome.

"Moram to reći: Bog je poslao Svjetsku banku ovdje u Hrvatsku", rekao je Butković i ostao živ. ( Njegov Bog je na našu žalost, Svjetsku banku u Hrvatsku poslao još 1993. godine sa kreditima preko 9 posto, a svaki kredit sa kamatom preko 4% vodi državu u bankrot).

Naime, ministar Butković je najavio da se nada kreditu od dvije milijarde od Svjetske banke. To je i potvrdio izjavivši da će Hrvatska dobiti (zadužiti se) dvije milijarde eura kojima će se dugoročno refinancirati postojeći krediti Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta.

''Postojeći krediti su nepovoljni, imamo nekih kredita koji su s 9 ili 9,5 posto kamata'', rekao je ministar. Pohvalio se kako se sa Svjetskom bankom već duže vrijeme vode teški pregovori o restrukturiranju HAC-a kojem na naplatu dolazi čak 9 milijardi kuna kredita. Po njegovim riječima trenutno se planira i novi sustav naplate. Dodao je kako će temeljem restrukturiranja doći do otpuštanja dijela zaposlenih ali ne i prevelikih otpuštanja.

Rekli smo da se inteligencija mjeri testovima inteligencije, tj. IQ testovima. Osnovnu definiciju IQ oblikovao je 1912. godine njemački psiholog William Stern koji je definirao mjeru inteligencije kao omjer između prividne 'mentalne starosti' i stvarne 'kalendarske' starosti: Prosječnim IQ smatra se IQ u rasponu od 90–110.

Ako su na primjer intelektualne sposobnosti desetogodišnjeg dječaka na nivou trinaestogodišneg dječaka, njegov IQ je ravan 130 (100x13/10). 

Oko 50 % populacije ima prosječan IQ (90–110). IQ od 110–139 ima oko 13% populacije, a među genijalce spada oko 1,5% žitelja planete.

Niskom inteligencijom smatra se rezultat između 80–89 %. Intelektualno stanje ljudi sa IQ ispod 70% označuje se (silazno): debilnost, imbecilnost i idiotizam. Debili se mogu obrazovati i odgojiti, imbecili samo odgojiti, dok se idioti ne mogu obrazovati niti odgojiti.

Koliki je IQ u Olega Butkovića koji kaže da je Bog poslao Svjetsku banku u Hrvatsku nije teško pogoditi? Po meni nije veći od 70 i nešto sitno!

Političare, kao što su Butković i slični njemu, možemo svrstati samo u ove dvije skupine:

- Zaslijepljena skupina (engl. groupthink) termin koji označava način donošenja odluka u maloj, kohezivnoj skupini. Zbog pretjerane želje za jedinstvenim mišljenjem, članovi skupine nisu u stanju realno procjenjivati sve raspoložive mogućnosti, pa raste vjerojatnost donošenja krivih odluka,

- Sluganska skupina, termin vezan za najgoru vrstu ljudi, poput prostitutki, spremnih u svakom trenutku prodati se bilo kome tko plati.

Premijeru, ovaj vaš ministar prometa i infrastrukture sa IQ 70 neće 'omanuti'. Bit će Vam vjeran do kraja Vašeg mandata. Samo morate znati, pametni premijeri zapošljavaju osobe pametnije od sebe, a ne idiote za koje će na kraju morati raditi i polagati račune narodu.

I na kraju pitanje za Vas premijeru: Zašto se ne zadužite po kamati od 1-2% u guvernera Vujčića, odnosno u ''našu'' središnju banku HNB? Vujčić se javno pohvalio da HNB ima viška novaca!

Naravno, da nećete, jer ne smijete.

Zar mislite da ne shvaćamo zašto ne smijete i koji je pravi razlog zaduživanja?

Vjerujte premijeru, prosječni IQ u građana mnogi je veći nego u Vašeg ministra Butkovića, a i mnogih zastupnika u saboru, koji verificiraju sve Vaše-vladine odluke!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: