person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 21771 times

U samo godinu dana Hrvatska je uvezla preko 3 mlrd dolara smeća kojeg smo jeli!

Pseće meso, otrovne pastrve, jabuke, jaja, ulje, tjestenina, grah, dinja, patlidžan… Naši sluganski premijeri i predsjednici za velike provizije dozvolili su uvoz smeća pod hranu istovremeno uništavajući domaću proizvodnju! Koji još trebamo dokaz da nam mozak konačno prevali put od guzice do glave!?

Dok se nešto ne dogodi, ništa ne poduzimamo. No, mi smo narod koji nakon tri dana sve zaboravi i nakon toga uđe u svoju otužnu i žalosnu žabokrečinu dok se nešto novo ne dogodi. Između događaja nikada ne pomislimo da se sutra isto može dogoditi i našem djetetu. Jedno petogodišnje dijete je umrlo. Za njegovu majku umro je cijeli svijet. Njenu bol mogu shvatiti samo oni koji su je doživjeli.

Tko je kriv?

Poljska koja je prodala Hrvatskoj jaja, Kaufland koji je kupio jaja, naši inspektori koji nisu provjerili proizvod? NE! Krivi su svi naši sazivi Sabora, odnosno zastupnici koji potvrđuje sve vladine loše odluke, posebice odluke od 2000. godine. Zašto od 2000-te? Zato što do tada nije bilo ni NATO-a, ni EU-a, ni Monsanta, ni GMO smeća koji se za dobru proviziju uvozi bez kontrole u Hrvatsku.

Kakvu hranu konzumiramo pitanje je koje se uvijek iznova nameće kada našu zemlju potrese kakav ozbiljniji skandal, ali nakon nekoliko dana, kao što smo rekli, sve se zaboravi. Potpuno je jasno da su sve naše državne službe korumpirane, počevši od vrha prema dole ili obrnuto, svejedno. Nekoliko puta smo spomenuli da je Milanović ukinuo uredbu o obveznom označavanju GMO-a na proizvodima i nitko ništa. A što to znači? Znači da Todorić može nesmetano uvoziti jeftino Monsantovo, sutra Bayerovo kojemu su istekli svi rokovi i prodavati ga hrvatskim građanima koji će ga kupovati u besparici (na akciji).

Paralelno, EU uvodi zakone koji će zabranjivati proizvodnju vlastite hrane jer su licence na mnoge proizvode već dane Monsantu ili Bayeru (isto sranje samo drugo pakovanje). A mi? Šutimo kao pi*de, bez ljutnje. Slučaj sa trulim jajima građani su prijavili i prije, no nitko nije reagirao. I nitko nikada od političara i neće. Zato moramo mi. Nemamo pravo više šutjeti!

U eri ministra poljoprivrede SDP-ova Tihomira Jakovine u svega godinu dana Hrvatska je uvezla hrane za preko tri milijarde dolara, a na upozorenja eksperata kako se radi o naglom skoku, nitko nije reagirao. Uvozom hrane pogoduje se uvozničkim lobijima, a kako za sada stvari stoje, Hrvati bi vrlo skoro mogli jesti samo GMO hranu te ostale za zdravlje rizične namirnice jer i nova hrvatska vlada nastavlja utabanim stazama prethodnika, a to je potvrdio i sam novi ministar vanjskih poslova, mason Ivo Stier kada je izjavio da je Hrvatskoj TTIP sporazum velika šansa. Što reći, da je glup ili oprana mozga! Trojanski konj je nama velika šansa?

Izgubljeno 9.000 radnih mjesta u poljoprivredi

U posljednje dvije godine u Hrvatskoj je izgubljeno čak 9000 radnih mjesta u poljoprivredi, a najgore stanje je u mljekarstvu i stočarstvu jer Hrvatska danas proizvodi znatno manje proizvoda iz tih grana nego bilo koja druga članica EU. Uz to, uvozimo voće i povrće koje bi zapravo sami mogli proizvesti. Kako raste uvoz svih poljoprivrednih proizvoda, tako jasno raste i uvoz mliječnih proizvoda. Usporedno s tim, broj proizvođača mlijeka pao je ispod deset tisuća. S posljednjim podacima o proizvodnji mlijeka u javnost je istupio Državni zavod za statistiku.
Godinama nakon rata Hrvatska uvozi ribu, meso, masline, krumpir, salatu… grašak stiže iz Moldavije, tikvice iz Albanije, mrkva i češnjak iz Kine, grah iz Perua i Urugvaja, rajčice iz Jordana te brojno drugo voće i povrće.

U zakonskim regulativama zapisano da je zabranjeno uvoznu hranu prodavati kao domaću. No, papir trpi sve kako bi se kupce zavaralo, a uvozimo glavni GMO supstant. Primjera radi, tuna se uvozi iz Španjolske koju proizvodi Sardina d.o.o. iz Postira. Masline proizvodi Trenton iz Donjeg Muća, a dolaze iz Španjolske. Osim što se proizvodi pogrešno deklariraju, svako malo svjedočimo povlačenjima proizvoda s tržišta zbog toga što su u njima pronađeni nedopušteni sastojci. Na stranicama Ministarstva poljoprivrede objavljena je tako nedavno obavijest o povlačenju proizvoda Ledo pilećeg mesa jer je u njemu pronađena salmonela.

Svojedobno je Ministarstvo poljoprivrede u Narodnim novinama objavilo listu opasne hrane. Problematične su tada bile brojne namirnice od graha i dinja, do paprika i patlidžana, voća te nekih prehrambenih proizvoda porijeklom iz Azerbejdžana, Brazila, Gane, Indije, Južnoafričke Republike, Dominikanske Republike i Tajlanda. U većini njih ima pesticida, a u tjestenini iz Kine pronađen je aluminij. Svjedočili smo nedavno i slučaju otrovnih pastrva, koja se uz toleranciju države sasvim legalno prodaju na hrvatskim ribogojilištima.

Zataškala se i priča s ekstra djevičanskim maslinovim uljem čija etiketa nije odgovarala sadržaju u boci, jer Ministarstvo poljoprivrede nije željelo obznaniti o kojim proizvođačima se u ovom slučaju radi. Ulje se, naime, prodavalo pod etiketom ekstra djevičansko, ali analizama je utvrđeno da se iza velikog broja onih koja nose naziv "maslinovo" skrivaju slobodne masne kiseline nepogodne za ljudsku prehranu.

Pogledajmo se u ogledalo.  Za sve smo sami krivi!

Priča međutim ni tu ne staje, jer nije prošlo dugo otkako smo svjedočili skandalu s alfatoksinima pronađenim u mlijeku, a radilo i u ovom slučaju o raznim proizvođačima čija imena nikada nisu dospjela u javnost. Na europskom, a time i hrvatskom tržištu mogla se pronaći konjetina umjesto govedine i pseće meso umjesto janjetine, a krivo je deklarirana i riba.
Fileki ili kako ih zovu u Dalmaciji i Slavoniji – tripice, poslužuju se umjesto prženih lignji, tunu zamjenjuje jeftina riba opasna po zdravlje. U Hrvatskoj smo imali med koji pčele nije vidio, a nedavno smo svjedočili Pangasiusu u filetima koji se prodavao po vrlo skupoj cijeni kao zubatac.

Priči nije kraj. Priči će biti kraj kada izađemo iz EU u koju su nas na prijevaru utrpali naši sluganski političari. Priči će biti kraj kada izađemo iz NATO saveza jer ne postoje teroristi. Teroriste proizvodi NATO savez, a jedini svjetski teroristi su Velika Britanija, Amerika i Izrael. Priči će biti kraj kada potjeramo strane špijune CIA-u, MI6, MOSAD i Sorosove zaklade te zabranimo rad njihovim medijima i anketnim kućama koji nas od 2000-te varaju krojeći javno mišljenje.

Jeli smo najzdraviju hranu na svijetu i bili smo zdravi. Sada jedemo uvezeno jeftino smeće i mladi umiremo. Todorić uvozi to smeće, a na proizvodu piše Podravka  i svjesno nas truje. Uskoro ćemo jesti samo uvezeno smeće jer će nam zabraniti proizvoditi organsku hranu i sve će nas potrovati! U galeriji ćete lako razlikovati našu hranu i uvezeno smeće kao i Todorićevo smeće koje se prodaje pod imenom Podravka!

Trovanje će prestati kada se dobro pogledamo u ogledalo i shvatimo da smo za sve sami krivi!

Autor: Ivica Luka Vrkić / Izvor: I Delić

(20 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: