person_outline
search
hrendeitpt
Duško Velkovski Duško Velkovski
  • Posted
  • Read 1112 times

Udarac Monsantu i čitavom zapadu: Putin naredio uništavanje 7.500 tona GMO hrane

Dok Balkan gladuje Putin naredio uništavanje 7.500 tona GMO hrane. Pošto zemlje Europe ne mogu više računati na tržište Rusije svi GMO proizvodi biti će preusmjereni na zemlje trećeg svijeta i Balkana. Tamo gdje ne postoji adekvatna fitosanitarna inspekcija i kontrola ispravnosti hrane i namirnica. Tamo gdje se zbog bijede mogu plasirati proizvodi neispravni za ljudsku i stočnu ishranu.

Uništavanje hrane je provedeno nakon što je Kremlj uveo zabranu uvoza hrane iz zemalja Europske Unije u kolovozu prošle godine, a dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Putin obećao da će zabraniti SVE GMO proizvode u Rusiji.

Gotovo sva hrana koja je uništena bila je neispravna za ljudsku upotrebu a radi se o 7.282 tona hrane biljnog porijekla i 228,6 tona proizvoda životinjskog porijekla. Uništavanje zabranjenih prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja naredio je osobno sam predsjednik Vladimir Putin još 2015. godine. Mjera je došla prije godinu nakon što je Rusija uvela zabranu uvoza GMO hrane iz Europske unije, SAD-a, Norveške, Australije i Kanade. Sve to nakon što je utvrđeno da proizvodi koji sadrže GMO sastojke prouzrokuju trajna i teška oštećenja i opasnost po zdravlje i život ljudi.

Utvrđeno je da se mnogi proizvodi ne mogu upotrebljavati za ljudsku ali ni za stočnu ishranu. Prošle godine, Rusija je dodala na ovaj popis i Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu. Uveden je embargo na dalji uvoz hrane iz ovih zemalja. Putin je potpisao dekret koji produžava ovu zabranu do kraja 2017. godine ali je već sada u najavi da će se taj rok produžiti do kraja 2018. godine.

ZDRAVA I NEZDRAVA HRANA

Podsjetimo se da je Rusija sa svoje granice u više navrata vratila Srbiji velike količine voća i mesnih proizvoda a gdje su te namirnice završile možemo samo pretpostaviti kada se zna da u gotovo svakom prodajnom objektu a naročito velikih trgovinski lanaca postoje mali odjeljci gde piše ZDRAVA HRANA. Šta je onda u onih 99,5% marketa? Zašto se ti proizvodi koji se vraćaju iz Rusije jasno ne obilježe kao NEZDRAVA HRANA tako da svaki potrošać ima prava da bira šta će raditi sa svojim životom.Ako je donesen Zakon o obaveznom cijepljenju cijepivima zapadnih farmaceutskih kuća na veoma lošem glasu zašto ne postoji i Zakon koji bi eksplicitno regulirao ovu materiju vezanu za ishranu od koje zavisi zdravlje ljudi, žena, djece, beba, cjelokupnog stanovništva.

INDUSTRIJA MESA MATIJEVIĆ?

Kako kontroliraju hranu u Srbiji tako isto kontroliraju i lijekove i cjepiva. Ovo vi jedete. Prijatno svima.Industrija Mesa Matijević.

Svi Facebook korisnici koji su zatražili objašnjenje od strane Matijevića su blokirani sa svih net resursa pa i sa Facebook stranice naravno. Matijević je jači od države? Kada smo zvali Gradske Inspekcijske službe (u tijeku radnog vremena oko 12.00, radni dan) nismo uspjeli dobiti nikoga. Iz prostog razloga što se nitko nije javljao na telefone. U pitanju je preko 20 različitih brojeva telefona.Jedino tko se javio je BeoINFO servis. Kažu da je Matijević zaštićen. Da mu niko ništa ne može. Da ne odgovara nikome.

Naša opaska: Imamo i mi svog Matijevića - Todorića.

Autor: Duško Velkovski  

https://www.facebook.com/industrijamesamatijevic/

(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: