person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3558 times

Postaje li Božo Petrov sve više hrvatski političar, a sve manje čovjek?

Vlaho Orepić nije otišao iz stranke ali zasigurno hoće ako MOST nepotrebnu konfliktnu politiku, za koju nema prostora ni vremena, ne zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom.

Netko je rekao: ''Nisu loša vremena nego ljudi'', a ja tvrdim ''Nisu loši ljudi nego hrvatski političari''. 

Sukobi, svađe ili ''sužavanje prostora i mehanizama za realizaciju ideja Mosta'', kako je napisao na svom profilu Vlaho Orepić zbog čega je napustio klub Mosta, izazvali su veliki potres u MOST-u. Most je stranka i lijevih i desnih, ''domoljuba i komunjara'' i zato sve više funkcionira kao raštimani klavir. Jer svatko nateže na svoju stranu i nema zajedničkog suglasja.

Već sam pisao da su Nikola Grmoja i Miro Bulj pobijedili Most, citiram:

''Most ima izuzetno kvalitetnih i moralnih ljudi, četiri ministra odlično su radili svoj posao. A raditi u interesu naroda nije preporučljivo i ne piše u Agendi 21 koju su potpisale HDZ-ova i SDP-ova vlada. U Agendi također piše da su hrvatski građani beskorisni potrošači resursa koje treba potpuno razvlastiti, osiromašiti i pretvoriti u beskućnike. Isto tako dozvoljeno ih je pljačkati, varati, trovati što i rade intenzivno i svaki dan.

Ući u klinč sa takvim paklenim igračima, a ne 'naoružati' se, unaprijed je izgubljen rat. I k tome na njih poslati dva politički potkapacitirana i neiskusna pit bulla, Grmoju i Bulja? Most ima odlične, poštene i kapacitirane političare koje javnost dobro prihvaća i percipira ali nisu bili u prvom planu''. Greška!''

3539bdf0dbd83b11f835

Petrov, Bulj i Grmoja 

To sam napisao ali očito predsjednik Mosta Božo Petrov nije pročitao ili ga nije briga što sam napisao.

"Nisu mi jasni motivi Vlahe Orepića, ako se igdje mogao ostvariti, onda je to Most. Žao mi je što Orepić to nije kazao sutra na Klubu zastupnika Mosta'', komentirao je Petrov Orepićevo napuštanje kluba.

Vlaho Orepić je uvijek bio konkretan: "Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliktna politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom".

Dakle, na vrijeme je upozorio predsjednika Petrova. I zato se Petrova izjava, kako mu nisu jasni Orepićevi motivi, može komentirati kao politička izjava, ne ljudska. A naši političari su, zasigurno ćete se složiti, obični lažovi. A poslovica kaže ''tko laže taj i krade''.

Podsjetimo se što je Vlaho Orepić, kao ministar policije u vladi HDZ-a, rekao za Ustavni sud: ''Ovaj sastav Ustavnog suda najveća je prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske'', poručivši i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću da je njegova stranka zaštitnica korupcije, na što je Plenković poludio na svog ministra.

Orepić je rješio Vukovar i prijepore oko uvođenja ćirilice jer u Vukovaru nisu postojali uvjeti za to (nije bilo 33% posto Srba kako su tvrdili SDP-ova i HDZ-ova vlada).

Vlaho Orepić javnosti je poznat po višegodišnjoj borbi protiv gradnje termoelektrane u Pločama. Aktivist je i predsjednik Udruge građana "Škanj", koja se godinama bori protiv izgradnje termoelektrane i iznimno je cijenjen u lokalnoj sredini na jugu Hrvatske. Posebno ponosan na svoj ratni put. Bio je prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama.

Vlaho Orepić uvijek kaže 'popu pop, a bobu bob' i na prvom mjestu mu je javno dobro i čovjek. Nije otišao iz stranke ali zasigurno hoće ako MOST, nepotrebnu konfliktnu politiku za koju nema prostora ni vremena, ne zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom.

A to znači biti čovjek, a ne hrvatski političar.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi


Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: