person_outline
search
hrendeitpt

Genocid prema Palestincima se nastavlja! Izraelske vlasti srušile vrtiće i školu za palestinsku djecu tjedan dana prije početka školske godine!

Prema NRC-u, oko 55 škola na okupiranoj Zapadnoj obali izraelske vlasti planiraju srušiti ili zaustaviti radove, iako su mnogi objekti izgrađeni financiranjem iz država Europske unije i drugih donatora.

Tijekom proteklog tjedna, izraelske vlasti srušile su tri školska objekta za palestinsku djecu – doniranih novaca od država Europske unije i nevladinih organizacija. Opravdanje za rušenje je bilo ''da su ih gradili bez dopuštenja''. Srušeni objekti su dječji vrtići za zajednicu beduina Jabal Al Baba, kao i osnovna škola u selu Jubbet al-Dhib u središnjoj zapadnoj obali.

U suvislom priopćenju glasnogovornika cionističke tvorevine EU stoji: "Svako dijete ima pravo na siguran pristup obrazovanju, a države imaju obvezu zaštititi, poštivati i ispuniti to pravo, osiguravajući da škole budu siguran prostor za djecu".

"Rušenje škole, koja je završena noć prije početka godine, opisuje administrativnu okrutnost i sustavno maltetretiranje Palestinaca kako bi ih se potjeralo sa njihove zemlje", stoji u priopćenju B'Tselema. Norveški NRC također je objavio sličnu izjavu, osuđujući izraelsku bešćutnu vlast, nazivajući rušenje škole "širim napadom na obrazovanje u Palestini".

Također su objavili da je "bilo je srceparajuće vidjeti djecu i njihove učitelje kako prvi dan nastave provode pod suncem, bez učionica ili bilo gdje da potraže zaklon ili hlad, dok se u neposrednoj blizini Izraelci nezakonito šire i rade objekte na Palestinskoj zemlji''.

Prema NRC-u, oko 55 škola na okupiranoj Zapadnoj obali izraelske vlasti planiraju srušiti ili zaustaviti radove, iako su mnogi objekti izgrađeni financiranjem iz država Europske unije i drugih donatora.

26. kolovoza 2017 Edmondo Burr Srednji Istok, Vijesti 1

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Friday, 22 September 2017 18:17
(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: