person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 15474 times

Dobro se podsjetiti / Kako Hrvatska može biti normalna država kad ovakva osoba vodi ministarstvo gospodarstva?

Ministrica Dalić svoje je pravo i jedino lice već pokazala u vladi Ive Sanadera kada, kao državna tajnica za financije, nije htjela odobriti sredstva za gotovi projekt Imunološkog zavoda.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić održala je, prisjetimo se, u Banskim dvorima konferenciju za medije na kojoj je spavajući i mucajući pokušala objasniti što vlada poduzima za spašavanje korporativnih poduzeća. Naravno, radi se o Todoriću koji se boji pokretanja stečajnog postupka i sudbine koju su doživjeli Višnja i Zdravko Pevec. Što je tada rekla ministrica Dalić?

U Vladi intenzivno radimo na izradi zakona čija je svrha zaštititi sigurnost hrvatskog gospodarstva upravo u situacijama kada se s poteškoćama susreću sistemski važne kompanije, a to nisu u stanju same riješiti. Novi zakon koji se priprema moći će se primijeniti na sve domaće firme koje imaju preko 8000 zaposlenih te koje imaju preko milijardu kuna duga. U ovom nacrtu koji je u pripremi stvara se procedura koja osigurava uvjete za transformaciju kompanije, pritom se stvaraju uvjeti da se u najkraćem mogućem roku stvore uvjeri za isplatu dobavljača, stvore uvjeti za normalno postojanje kompanije dok traje restrukturiranje.

Ovaj zakon ne pripremamo za Agrokor i Todorića, ali će se primijeniti i za njih ako bude potrebno. Moja osobna želja je da se ovaj zakon nikada ne primjeni ni na jednu hrvatsku kompaniju, međutim, naša je zadaća da brinemo o rizicima koji mogu imati na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo”

17496087 10202902068148175 1842886494 n

Kako Hrvatska može biti normalna država kada je ovakve i slične osobe vode

Potpuno je jasno da laže što se moglo lako otkriti na njenom licu ili očima koje su bile više zatvorene nego otvorene. Žalosno je da Martina Dalić vodi resor gospodarstva o kojem nema niti osnovno znanje, da ne govorimo o idejama za rješavanje gospodarskih problema. Tragično je i da se Todorić s jedne strane vodi kao najbogatiji čovjek na Balkanu, a s druge dužan je nekoliko desetaka milijardi, što dobavljačima što bankarima.

Agrokor treba blokirati i poslati u stečaj. Neka i veliki Todorić vidi što znači 'krpati' se i preživljavati dana za danom. Važno je napomenuti da je Todorić glavni financijer HDZ-a zato ga i pokušavaju spasiti, naravno na račun daljnjeg upropaštavanja hrvatskih građana odnosno poreznih obveznika.  

I veliki Pevec je otišao u stečaj. Pa se ništa posebno nije dogodilo. Nakon provedenog kvalitetnog stečaja radnici su nastavili sa radom pa može tako i Veliki Todorić svoje tvrtke prepustiti stečajnim upraviteljima koji će znati sačuvati radna mjesta i dogovoriti plaćanje Todorićevog duga dobavljačima. 

Ministrica Dalić je svoje pravo i jedino lice već pokazala kao ministrica financija u vladi Ive Sanadera kada kao državna tajnica za financije nije htjela odobriti sredstva za gotovi projekt Imunološkog zavoda. Zato svoje priče i pričice neka priča unukama i unucima s kojima može i rano zaspati jer se danas na izvanrednoj, ničim izazvanoj, press konferenciji na njenom licu vidjelo da je preumorna, što od pića, što od velike brige za Todorićem koji će mirno prošetati iz Hrvatsku u Britaniju kod svog zaštitnika princa Charlesa, najvećeg Monsantovog dioničara čiju je GMO hranu uvozio i prodavao u svojim konzumima, a zbog čega smo danas prvi u Europi po broju umrlih od malignih bolesti.

A mi, porezni obveznici, ćemo povećanim i novim izmišljenim porezima, prodajom Slavonije, Šuma i Voda, platiti sve njegove planski proizvedene (novci su oprani) dugove!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

(11 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: