Print this page
UBIO POLICAJCA ZBOG KANTE SMEĆA!
  • Posted
  • Read 1222 times

UBIO POLICAJCA ZBOG KANTE SMEĆA!

Nakon što je karlovačka policija podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva te nakon što je Županijsko državno odvjetništvu u Karlovcu otvorilo istragu protiv 60-godišnjeg Zlatka Jurina iz Donjeg Mrzlog Polja, koji je u svom dvorištu prije tri dana ubio svog susjeda, 46-godišnjega graničnog policajca Miru Bežana, u javnost su izišli bizarni detalji koji su doveli do te tragedije. Naime, Jurin (na slici) je u svog susjeda iz poluautomatske puške marke crvena zastava M-59/66 PAP kalibra 7,62×39 mm, a koju je nedozvoljeno posjedovao, ispalio pet metaka, od čega je jedan metak pogodio policajca u glavu i usmrtio ga.

Kako su lokalnim medijima kazali stanovnici toga sela, do tragedije je došlo zbog kante smeća! Naime, tog dana oko 19.20 Miro Bežan, policajac i sudionik Domovinskog rata, mirno je kosio travu na livadi koja njegovo imanje spaja s cestom, a preko koje se nalazi Jurinova kuća. Tog jutra Jurin je zakasnio iznijeti smeće za odvoz, pa je ljutit kantu prepunu smeća s vrećicama okolo ostavio odmah uz cestu. Susjed Bežan je vidio kantu, pa susjedu došao reći da nije u redu da je ostavlja tako na cesti, vjerojatno pomislivši i kako dolazi produženi vikend pa će smeće tamo ostati sve do utorka. Kad je Bežan stigao u njegovo dvorište, pomahnitali Jurin je izvadio pušku i ispalio rafal. Koliko se zna, Jurin u trenutku ubojstva nije bio pijan, što je pokazao i nalaz krvi.
Zanimljivo je i da je tjedan dana prije zločina policija zbog pucnjave bila kod Jurina, no tada ilegalno oružje nije pronađeno.

Autor : V. Urukalo , foto Robert Fajt/ HANZA MEDIJA

(0 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved