person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2296 times

Oprez! Policija na bankomatu pronašla uređaj za očitavanje bankovnih kartica

 Radi se o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom čija je svrha očitavanje zaštićenih podataka bankovnih kartica

Uređaj za očitavanje bankovnih kartica, tzv. “skimmer”, pronađen je na bankomatu u povijesnoj jezgri Dubrovnika u utorak popodne nakon dojave građanina, a zasad nije utvrđeno da je postavljanjem uređaja počinjena materijalna šteta u smislu zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta, objavila je dubrovačka policija. 

Riječ je o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom koji očitava zaštićene podatke bankovnih kartica koji se na bankomat postavlja kako bi se, nakon što žrtva obavi transakciju, dobio pristup bankovnom računu žrtve. 

Policija je uređaj s bankomata uklonila te je u potrazi za osobama koje su ga postavile. Iz dubrovačke policije upozorili su građane Dubrovnika da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima kako bi izbjegli mogućnost zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta.

“Ukoliko uočite bilo kakve neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192”, ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Postavljanje “skimmera” proteklih je godina sve češća pojava na području Dubrovnika u vrijeme turističke sezone.

Autor: HINA Srijeda, 16.05.2018

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

 

 

 

(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: