person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 7634 times

Ustavni sud, u kojem uglavnom sjede gremijevi suci, potvrdio bolesnom Merčepu kaznu od 7 godina jer je branio Hrvatsku!

Ovoliko godina maltretirati bolesnog čovjeka koji je branio Hrvatsku može samo hrvatski sud u kojem ne sjede hrvatski suci nego agresorski-gremijevi suci kojima nije cilj pravda nego nepravda

Tomislav Merčep izgubio je i posljednju bitku na hrvatskim sudovima da dokaže svoju nedužnost za zločine počinjene tijekom Domovinskog rata u Pakračkoj Poljani. (op.a. protiv koga?) Naime, Ustavni sud Republike Hrvatske odbio je njegovu tužbu u kojoj je tvrdio da postupak što je protiv njega vođen nije bio pravedan, da je osuđen na osnovu nezakonitih dokaza, te da je proglašen krivim i prije nego što mu je izrečena presuda. Sada pravdu Merčep može tražiti još jedino na Europskom sudu za ljudska prava u Strasborugu, što će, kako neslužbeno doznajemo, i učiniti.

Sporni intervju, nezakonite ekshumacije
“Moju navodnu krivnju sud je utvrdio na osnovu novinskih napisa i intervjua. Ti intervjui nisu bili autorizirani i ne mogu biti relevantni dokazi”, naglasio je u ustavnoj tužbi Merčep aludirajući na intervju Mire Bajramovića, jednog od pripadnika njegovih postojbi, što ga je dao Feral Tribuneu. Zamjerio je istražiteljima i što su protiv njega kao dokaze priložili dokumente o ekshumaciji tijela u Pakračkoj Poljani.

A-HSP iskazao potporu Tomislavu Merčepu

“Ta ekshumacija provedena je nezakonito i suprotno pravilima medicinske struke. Tijela su najprije ekshumirali pripadnici Agrentinskog bataljuna pri UN-u 1993. godine, a nakon obdukcije su ponovno zakopana. Još jednom su ekshumirana 1995. godine, te ponovno zakopana. Posljednja ekshumacija bila je 2010. godine i tada je rađena nova obdukcija, iako su tijela u tom iskapanju bila teško oštećena. Ostalo je nerazjašnjeno i na kojoj su lokaciji nađena tim više što je u sudskom nalogu za ekshumaciju bilo navedeno da se pretraži područje na kojem je djelovala vojna policija. Dakle taj nalog se nije donosio na mene”, naveo je Merčep ističući kako je u Parkačkoj Poljani u tom periodu, krajem 1991. godine, boravio tek dva dana. U vrijeme ubojstva obitelji Zec, tvrdi, nije bio u Zagrebu.

Ipak, na osnovu svih dokaza pravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora, a Ustavni sud sada kaže kako nikakvih povreda njegovih ustavnih prava nije bilo. Prema pravomoćnoj presudi Merčep nije spriječio ubijanja i mučenja građana Hrvatske srpske nacionalnosti koja su bila iznimno brutalna i bezobzirna.
Vrhovni sud: ‘To nije bila obrana od agresora’

“To je učinjeno u vrijeme nejžešćih borbi hrvatskih branitelja protiv agresora, bivše JNA, te naoružanih vojnih i paravojnih formacija pobunjenog srpskog stanovništva potpomognutih dragovoljcima iz ostatka bivše Jugoslavije. No, ovakva kršenja međunarodnih ratnih pravila nisu mogla biti u funkciji obrane od agresora već upravo suprotno”, navedeno je među argumentima kojima je Vrhovnog suda kaznu od prvotnih pet i pol godina zatvora povisio na konačnih sedam.

Iako je Ustavni sud priznao kako je u postupku protiv Merčepa bilo propusta, posebno u korištenju spornih dokumenata o ekshumaciji, no to, zaključuju ustavni suci, nije utjecalo na ishod procesa u kojem mu je na teret stavljena zapovjedna odgovornost. Merčep je zbog sumnji u povezanost s ratnim zločinom u Pakračkoj Poljani bio uhićen u procincu 2010. godine, a 2011. je protiv njega podignuta optužnica. Pravomoćna presuda izrečena mu je u veljači ove godine, a u zatvoru je proveo već tri godine i tri mjeseca.

Izvor autor: Ana Raić-Knežević

A što mi mislimo o svemu ovome?
Ovoliko godina maltretirati čovjeka koji je branio Hrvatsku može samo hrvatski sud u kojem ne sjede hrvatski suci nego agresorski suci kojima nije cilj pravda nego nepravda. Mesić je abolirao sve srpske plaćenike koji su ubijali po Hrvatskoj. Sudi se samo hrvatskim braniteljima. Po čijem nalogu? Naravno gremijevom. Jer oni vladaju Hrvatskom, što je javno izjavio  sam Šeks. A tko su gremiji?

Židokonvertiti (Josipović, Milanović, Kosor, Mesić, Pupovac, Jakovčić….a najviše ih u sudstvu, hrvatskom saboru i glavnim medijima). Usklađeno djeluju protiv hrvatskih branitelja i generala koji su njihovim gazdama-gremijima poremetili planove. Sude im jer su obranili Slavoniju, Vukovar i Hrvatsku. A nisu smijeli jer je karta Hrvatske drugačije dogovorena i podijeljena. Slavonija je prodata prije nego i započeo njihov dogovoreni rat. Zato Slavonce i Slavoniju iseljavaju i prazne. Za Monsanto!

Ustavni i Vrhovni sud su najobičnije koruptivne močvare koje treba što prije isušuti. Isto tako i hrvatski sabor u kojem sjede gremijevi pomagači. Zahvaljujući izbornim prijevarama, a ne glasovima birača. Jer nitko normalan ne bi glasovao za mnoge od njih koji tamo godinama sjede i donose protuhrvatske zakone.

Oni bi trebali za veleizdaju ležati u zatvoru, a NE bolesni Merčep i drugi koji su branili i obranili Hrvatsku. Oni su zapravo hrvatski heroji koje trebamo slaviti i s njima se ponositi!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: