person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 546 times

Razvojačeni branitelj ubio liječnika, pucao na policiju, zatvorio se i na kraju raznio bombom!

Prema posljednjim informacijama policija je nakon višesatnog nagovaranja ubojice da se mirno preda u kuću u koju se ubojica zabarikadirao bacila suzavac. Tako je ubojica pronađen mrtav....

Na Barbatu na Rabu danas, u nedjelju razvojačeni branitelj Srđan Smojever upucao je uglednog liječnika  Psihijatrijske bolnice Rab, Sinišu Rakića. Spašavajući vlastiti život, supruga ubijenog skočila je kroz balkon i pretrpjela teške ozljede. Skočila je s prvog kata, a dolje su kamene ploče. Slomila je obje noge i prevežena je u bolnicu. Policija je dala nalog svima u susjedstvu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuća. Ubojica je tijekom cijelog dana zatvoren u kući s oružjem. Specijalci su okružili kuću i onemogućili pristup tom dijelu Barbata.

Pregovori oko njegova izlaska iz kuće su išli jako teško. Nije prihvaćao ni sugestije svog prijatelja da se mirno preda. U jednom trenutku čak je zapucao prema policiji. Jedino je dozvolio policiji da ukloni tijelo ubijenog Siniše Rakića. Ubojstvo se navodno dogodilo zbog sukoba oko zemljišta, iako se tek treba utvrditi pravi razlog.

– Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem i prijeti da će sve raznijeti bombom– kazao je stanar iz iste ulice.

Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stanu prizemlju. Po pričanju mještana ubojica je iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga.

Pregovori nisu uspjeli i ubojica je sam sebi presudio. Raznio se bombom! Uviđaj je u tijeku.

Izvor: Dnevno.hr /  Foto: Martina Starčević / 24 sata

(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: