person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 7202 times

Sudac Andrej Abramović pokazao da nisu svi suci Ustavnog suda korumpirani!

Kolakušić, Abramović... nadamo se da nisu jedini jer zasigurno ima još časnih i poštenih sudaca potpuno kompromitiranog Ustavnog suda i pravosuđa općenito. Zato je važno Abramovića, Kolakušića i sve druge osobe koje žele časno obavljati svoj državnički posao, dizati na pijedestal i dati im punu podršku u našim alternativnim medijima jer im mainstream mediji neće dati prostora.

”Dosta je pljačke!” sve je uvrježenija rečenica koju osim opljačkanog naroda u zadnje vrijeme koriste i poštene javne osobe, a nakon suca Kolakušića oglasio se još jedan hrabri sudac i to sudac Ustavnog suda Andrej Abramović. Izdvajamo najvažniji dio njegova izdvojenog mišljenja vezanog za prijedlog Udruge Blokiranih da se ustavno suspektne odredbe Općeg poreznog zakona proglase neustavnim:

Sudac Ustavnog suda Andrej Abramović: 'Ne slažem se s odlukom ustavnog suda. Ako osobe definirane u čl.38 Ustavnog zakona imaju pravo predložiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom, onda imaju pravo i od Ustavnog suda očekivati meritoran odgovor na svoje pitanje'.

Naime rješenjem Ustavnog suda U-I2659/2014 OD 07.02.2017. odbija se prijedlog Udruge Blokirani da se ustavno suspektne odredbe Općeg poreznog zakona proglase neustavnim. Rješenje zapravo znači da ustavni suci, još jednom u nizu odbijaju preuzeti odgovornu odluku nezavisnog autoriteta, te pomoći hrvatskim građanima, blokiranim obrtnicima, OPG-ovcima i ostalim malim poduzetnicima u borbi s korumpiranim političko -ovršno- korupcijskim djelom elite.

Podsjetimo da je Ustavni sud prethodno već odbio prijedlog Udruge u dijelu ocjene ustavnosti Ovršnog zakona, Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, a danas i u dijelu Općeg Poreznog zakona. Ostaje sačekati odgovor još u dijelu Zakona o obveznim odnosima no u negativni odgovor ne treba sumnjati. Ustavni sud RH neće protiv politike.
U Hrvatskoj ovršnoj praksi se gotovo nitko ne obazire na Ustav

Udruga Blokirani, na prijedlog predsjednice udruge Miriam Kervatin, podnijela je 26.svibnja,2014. zajednički prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom pojedinih odredaba Ovršnog zakona te određenih odredbi iz povezanih zakona što uključuje Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima; Zakon o obveznim odnosima i Općeg poreznog zakona, citati:

„Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Budući da su sva ljudska bića obdarena razumom i sviješću , a budući da se provedbom paketa ovršnih zakona u Hrvatskoj krši priznanje urođenog dostojanstva te jednakih i neotuđivih prava svih članova ljudske obitelji temelj slobode, pravde i mira. Nepoštivanje i zanemarivanje ljudskih prava rezultiralo barbarskim ovršnim postupcima koji vrijeđaju savjest čovječanstva.”

Svi ovršni predmeti trebali bi biti odbačeni kao neustavni

“Mi, ispred udruge Blokirani, smatramo da bi usaglašavanjem svih ovršnih predmeta s Ustavom RH, svi ovršni predmeti trebali biti odbačeni kao protuustavni. Suđenje na temelju Ustava je obveza svakog suda i svakog sudca, a u dnevnoj sudskoj ovršnoj praksi se gotovo nitko ne obazire na Ustav, što je neobjašnjivo i neprihvatljivo u svakom smislu i zato tražimo hitno očitovanje, mišljenje i ocjenu Ustavnog suda.

Ustav je sredstvo zaštite siromašnih i nemoćnih protiv bogatih i moćnih.

Ukoliko postignemo razumijevanje počevši od idejne vrijednosti da je Ustav sredstvo zaštite siromašnih, nezaštićenih i nemoćnih protiv bogatih, nemilosrdnih i moćnih onda je „paket“ hrvatskih ovršnih zakona savršena prilika da Ustavni sud potvrdi svoj osnovni zadatak promociju pravednosti“, poručio je koautor Ustava RH dr. B. Smerdel.

Izdvojeno mišljenje suca Abramovića: Smatram da nije zakonito odbaciti prijedlog Udruge Blokirani

“Žalim što se ne mogu složiti s mišljenjem većine da se u ustavnosudskom predmetu Udruge Blokirani, broj U-I-2659/2014 odbaci prijedlog Udruge Ustavnom sudu RH, za pokretanjem postupka ocjene suglasnosti s Ustavom članka 8. stavaka 7. i 12. Općeg poreznog zakona“, izjavio je Andrej Abramović, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske u Izdvojenom mišljenju uz Rješenje br. U-I-2659 od 07. veljače, 2017.

U situaciji, kada je podnesen prijedlog za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom, smatram da nije moguće niti zakonito - ako u međuvremenu osporavani propisa prestane važiti- odbacivati prijedlog. Ako osobe definirane u čl.38 Ustavnog zakona imaju pravo predložiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom, onda imaju pravo i od Ustavnog suda očekivati meritoran odgovor na svoje pitanje.

To tim više što propis koji je prestao važiti nije ujedno potpuno izbačen iz upotrebe, već se u sudskim i ostalim odgovarajućim postupcima mora primijeniti na pravne odnose nastale u vrijeme njegovog važenja.Odlukom o prijedlogu za ocjenu suglasnosti nekog propisa ili dijela propisa s Ustavom (i zakonom) Ustavni sud bi mogao direktno otkloniti brojne sudske i druge ( npr.upravne) postupke koji se vode u primjeni suspektne odredbe osporenog zakona ili propisa “- zaključio je sudac Abramović.

SuciUSRH16

Svatko iole pismen, i bez sudačkog ispita, može uvidjeti da i Porezni, a pogotovo Ovršni zakon, krše i Ustavna načela i osnovna ljudska prava. Svoju reputaciju nije htio prodati još jedan častan hrvatski sudac Andrej Abramović. Kolakušić, Abramović .... čekamo druge...veliki su korak za hrvatski narod i dokaz da nije sve crno u pravosuđu.

Učili su nam na pravu da je pravičnost osnov vladavine, a zakonitost temelj države. To zasigurno ne važi za suce Ustavnog suda: kompromitiranog Davorina Mlakara i Snježane Bagić... Ingrid Antičević i Mate Arlovića sa milijunskim računima (u eurima) na RBA računima... Josipa Leke, suca bez iskustva za koga slobodno može reći da su on i pravo dva pojma....

Oni ne mogu biti ničiji uzor i za njih pravičnost i zakonitost su samo mrtvo slovo na papiru. Pokazali su još jednom svoje pravo lice kojeg zapravo i nemaju!

Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: