person_outline
search
hrendeitpt

Newsflash

Newsflash

Katolička crkva danas slavi Tjelovo

Katolička crkva slavi blagdan Tjelovo, svetkovinu presvetog tijela i krvi Kristove.Vjernici u procesijama javno svjedoće svoju vjeru, a crkva na taj način prenosi oltarski sakrament.U mnogim krajevima Hrvatske vjernici izlaze na tjelovske procesije u narodnim nošnjama ili bijelim haljinama bacajući latice cvijeća.

Kolinda: Ne želim ulaziti u ocjene HDZ-a i HNS-a

Kolinda Grabar Kitarović, koju mi zovemo NATO kaubojka,izjavila je za Novi list da želi da se vlada usredotoči na egzinstencijalna pitanja i posveti krucijalnim temama hrvatske opstojnosti. Opstojnosti?

Među krucijalnim temama istaknula je demografiju, ostanak mladih, reformu obrazovanja (sigurno je mislila na Jokićev kurikulum), razvoj gospodarastva, privlačnje stranih investicija, privlačenje europskih fondova, fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju. Dodala je da se ne smije zaboraviti ni nacionalna sigurnost.... Vjerojatno je mislila na vojni rok.

Biskup Košić Plenkoviću: Vaše koaliranje ja nazivam političkom prostitucojom

Sisački biskup Vlado Košić u otvorenom pismu premijeru Plenkoviću poručio je da je koaliranjem sa HNS-om pokazao potpunu neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda. Smatra da tim kratkoročno produžava vladi život a dugotrajno gubi vjerodostojnost koju je stalno isticao u predizbornoj kampanji.

Košić je to nazvao političkom prostitucijom.

Tko su Židovi a tko cionisti?

Naše dvorište je Hrvatska, a naše najveće smeće je hrvatski sabor u kojem sjedi 151 zastupnik i odlučuje o našim životima, a kako su odlučivali svima nam je poznato.

Donirajte

Amount: