Newsflash

Newsflash

Katolička crkva danas slavi Tjelovo

Katolička crkva slavi blagdan Tjelovo, svetkovinu presvetog tijela i krvi Kristove.Vjernici u procesijama javno svjedoće svoju vjeru, a crkva na taj način prenosi oltarski sakrament.U mnogim krajevima Hrvatske vjernici izlaze na tjelovske procesije u narodnim nošnjama ili bijelim haljinama bacajući latice cvijeća.

Kolinda: Ne želim ulaziti u ocjene HDZ-a i HNS-a

Kolinda Grabar Kitarović, koju mi zovemo NATO kaubojka,izjavila je za Novi list da želi da se vlada usredotoči na egzinstencijalna pitanja i posveti krucijalnim temama hrvatske opstojnosti. Opstojnosti?

Među krucijalnim temama istaknula je demografiju, ostanak mladih, reformu obrazovanja (sigurno je mislila na Jokićev kurikulum), razvoj gospodarastva, privlačnje stranih investicija, privlačenje europskih fondova, fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju. Dodala je da se ne smije zaboraviti ni nacionalna sigurnost.... Vjerojatno je mislila na vojni rok.

Biskup Košić Plenkoviću: Vaše koaliranje ja nazivam političkom prostitucojom

Sisački biskup Vlado Košić u otvorenom pismu premijeru Plenkoviću poručio je da je koaliranjem sa HNS-om pokazao potpunu neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda. Smatra da tim kratkoročno produžava vladi život a dugotrajno gubi vjerodostojnost koju je stalno isticao u predizbornoj kampanji.

Košić je to nazvao političkom prostitucijom.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 12.06.2017

Pretežno sunčano te vrlo toplo ili vruće. Vjetar većinom slab, a na Jadranu povremeno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 32 °C.

Zadnja izmjena 11.06.2017 u 17 sati

Agrokor duguje više od 40 milijardi kn i poručuje vjerovnicima da se Ovrhe ne smiju pokretati!

Agrokor d.d. ovime želi upozoriti vjerovnike na činjenicu da zbog moratorija određenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopušteno poduzimanje bilo kakvih ovršnih radnji.

Nad nama, sukladno drugom, cionističkom zakonu, mogu se pokretati ovrhe i za dug od jedne kune.

Smiješne države još smješnijih državnika i najsmješnijih sudaca Ustavnog suda koji štite kriminalce po drugom, Talmudovom zakonu.

Emanuel Macron izabran je za novog predsjednika Francuske,

Pobijedio je uvjerljivo Marine Le Pen, desnu političarku koja je obećala izvući Francusku iz Europske unije. Ona je čestitala pobjedniku kratko i srdačno. Novi francuski predsjednik Macron dao je službenu izjavu:

"Ovo je velika čast i velika odgovornost. Želim vam zahvaliti iz dubine svog srca. Radit ću na obnovi veza između Europe i njezinih građana", rekao je Macron. Moja je dužnost ublažiti strahove i vratiti optimizam. Branit ću Francusku i njezine vitalne interese, njezinu sliku i njezinu poruku.

Danas počinje nova stranica u našoj povijesti. Želio bih da ona bude puna nade i novog povjerenja".
Andrej Plenković je izjavio da je to dobro za Hrvatsku i Europu, a to znači da nije dobro i da će Macron nastaviti cionističku politiku prethodnika.

Ako je još istina da je na drogama, da ga financira Rothschild i da je gay onda nije dobro!

Dapače i nažalost sve je jasno

Plenković: O neformalnim inicijativama ne moramo trošiti riječi

Premijer Plenković komentirao je najavu donošenja Deklaracije o zajedničkom jeziku u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, koja bi sutra trebala biti predstavljena u Sarajevu.'Hrvatski jezik je jezik Republike Hrvatske definiran Ustavom i jedan je od jezika Europske unije i za mene je to jedino bitno.

O nekim neformalnim inicijativama mislim da uopće ne moramo trošiti riječi. Kako bih to podržao, tko to može podržati u hrvatskoj, rekao je novinarima. 

OGLAS