person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 724
ASSAD JE POBIJEDIO NATO! KRIJU SE UVJETI PREDAJE!
Headline: Assad won over NATO. Conditions of surenden terrorists are hiden! On picture Assad with soldiers in the trench

ASSAD JE POBIJEDIO NATO! KRIJU SE UVJETI PREDAJE!

Pao je istočni dio Aleppa, dvije godine kontrolirano i najvećeg uporišta pobunjenika i terorista, sponzoriranih od Amerike i NATO saveznika. Kriju se uvjeti predaje!

Sirijski militanti izgubili su istočni Alepp najveće uporište u Siriji koje su dvije godine kontrolirali. Veliki uspjeh vladinih snaga prokomentirali su svi najveći svjetski mediji. U jednom se svi slažu — pobunjenici ne mogu srušiti Assada. Kriju se uvjeti predaje jer su sa pobunjenicima i visoki vojni dužnosnici NATO-a i saveznika!

BBC: „Što će biti nakon pada Aleppa?" Može se kazati da je sa padom Aleppa Assad dobio rat? U cjelini da, mada potpunog mira u Siriji neće biti. Pobunjenici će biti blokirani u izoliranim enklavama. Sada je nemoguće izbjeći zaključivanje mira sa Asadom. Faktički, on je pobijedio u ratu.“

New York Times: „Pobjeda u sirijskom ratu može stvoriti Assadu nove probleme"
„Imajući u vidu da su sirijske vlasti u ponedjeljak zauzele značajnu teritoriju u Aleppu, uništivši pobunjenike i tjerajući u bjekstvo tisuće ljudi koji su spašavali život, izgleda da predsjednik Assad može da preživi ustanak, čak i prema ocjenama njegovih najvećih protivnika.“

Euronews: „Alepp — najvažnija Assadova pobjeda“ „Zauzimanje istočnog Aleppa, jednog od glavnih utvrđenja naoružane opozicije, najvažnija je Assad-ova pobjeda na bojnom polju od 2012. godine.“

„Temps“: „Istočni Alepp pred padom“„Upravo je Zapad omogućio da situacija postane takva kakva jeste. Administracija Baraka Obame mogla je uraditi više za sprečavanje sirijskih užasa. Obama je sjedio skrštenih ruku. Danas u Aleppu, kao i u drugim mjestima, vlada uvjerenost da je svaka nada izgubljena. Još prije dolaska u Bijelu kuću Donald Trump je pobijedio u svom prvom ratu, zajedno sa Bašarom al Assadom i Vladimirom Putinom…“

Der Spiegel: „Rusija i Iran osvajaju Alepp — za Asada“
„Kada Assad u potpunosti vrati kontrolu nad Aleppom, on može upotrijebiti svoju vojsku protiv drugih teritorija pod kontrolom pobunjenika. U usporedbi s njima, on ima dvije prednosti. Prvu — mogućnost napada iz zraka uz pomoć ruskih i sirijskih zračnih snaga, drugu — praktično neiscrpne zalihe šiitskih plaćenika iz Libana, Iraka i Irana.
Pobunjenici jednostavno ne mogu pobijediti u tom ratu. Sirijske vlasti sad faktički kontroliraju pet najvećih gradova Sirije: Damask, Hamu, Homs, Latakiju i Alepp.

Erdogan povukao izjave: Mi nismo protiv Assada, nego protiv terorista!

Da se ‘pobunjenici’ nalaze u očajnom stanju, svjedoče i izjave turskog predsjednika koji negira da je u prethodnom periodu bio protiv Assada. Redžep Taip Erdogan je, povukavši svoje prethodne izjave o rušenju vlade Bašara Asada, istakao da su vojne operacije te zemlje na sjeveru Sirije uperene samo protiv terorističkih grupa.
Predsjednik Turske je istakao: “Cilj operacija Štit Eufrata nije niti jedna zemlja ili osoba, već terorističke organizacije. Niko ne treba sumnjati u to ili to iznositi na drugi način.”

Otkrivena lista međunarodnih sponzora DAESH-a

Međutim, mediji su se potrudili podsjetiti zaboravnog Erdogana, ali i cijelu javnost da se Turska, odnosno režim u Ankari nalaze na listi financijera terorizma. Naime, kanadski portal Global Research je u svom najnovijem izvještaju predstavio listu šest zemalja, uz izraelski režim, kao sponzore terorističke grupe DAIŠ u svijetu.
Listu je pripremio Tom Anderson, američki pisac i novinar, a opširnije o svemu javnost će moći čitati u njegovoj knjizi “Prljavi rat u Siriji” koja će se uskoro tiskati.

Saudijska Arabija
2006. godine Saudijska Arabija je od SAD-a primila direktnu naredbu za formiranje DAIŠ-a (u Iraku) s ciljem sprječavanja zbližavanja zemlje s Iranom.
2011. godine Saudijska Arabija je podržavala oružani ustanak u gradu Dera u Siriji, i pružila financijsku i oružanu podršku svim naoružanim elementima u Siriji, te ih jasno omeđila kako bi smanjila njihovu nezavisnost.

Turska
Vlada Turske osigurala je siguran prolaz naoružanim teroristima kako bi došli na sjever Sirije, te je, uz suradnju Saudijske Arabije, stvorila Front En-Nusra. Ova zemlja je zapovijedala naoružanom grupom Jaish al-Fata u operacijama napada na sjever Sirije 20015. godine, te je bila domaćin čelnicima naoružanih grupacija, a i organizirala je proces prodaje nafte koju je DAESH osvojio, te pružala ljekarske usluge DAESH-u.

Katar
U periodu između 2011. i 2013, Katar je dao milijarde dolara grupi Muslimansko bratstvo, povezanoj s naoružanim grupama poput Faruk FSI. Nakon 2013. godine, Katar je podržavao koaliciju Jaish al- Fatah na osovini Turska-Saudijska Arabija.

Izrael
Sve naoružane ratnike u Siriji pomagao je oružjem i pružanjem medicinskih usluga. DAESH i Front En-Nusra bile su neke od grupa koje su uživale podršku Izraela. Osim toga, koordinacioni centri na okupiranoj Golanskoj visoravni u Siriji stvoreni su zbog njih.

Velika Britanija
Ta zemlja pružala je pomoć u oružju naoružanim elementima u Siriji s ciljem bliske suradnje s jezgrama Al- Qaede i ta se pomoć spomenutim naoružanim grupama redovno nastavljala.

Francuska
Vlada Francuske slijedila je politiku Velike Britanije u pružanju redovne oružane pomoći naoružanim grupama u Siriji.

SAD
Uloga SAD-a u pružanju pomoći DAESH-u bila je kompletna, tako da je obuhvaćala vodstvo i koordinaciju svih aktivnosti zemalja i strana koje su sponzorirale DAESH, te je za taj cilj koristila vojne baze u Turskoj, Kataru, Jordanu, Iraku i Saudijskoj Arabiji.
Global Research je objavio: “SAD su DAESH udaljile iz kurdskih područja, te ih pustile da napadnu Siriju.” Prema riječima iračkih službenih osoba, SAD je direktno slao DAESH-u oružje zračnim putem.

Hoće li politički zločinci iz ovih zemalja i svi oni koji su im pomagali, ikada odgovarati za mrtve, porušene gradove, raseljene i uništene obitelji.

 

Izvor: Global CIR/Agencije/Global Research

Last modified on Monday, 05 December 2016 14:07
(9 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: