person_outline
search
hrendeitpt
Riječka sutkinja Barbara Volf Volčanšek: 'Ne postoji govor mržnje već samo umjetnička sloboda'!
Headline:The speech of hate doesn't exist but the freedom of art:says judge Volcansek who discarded Criminal charges against Frljic!

Riječka sutkinja Barbara Volf Volčanšek: 'Ne postoji govor mržnje već samo umjetnička sloboda'!

Terminom 'umjetnička sloboda' sutkinja riječkog suda Barbara Volf Volčanšek oslobodila je daljeg progona Olivera Frljića nakon kaznene prijave za govor mržnje koju je protiv njega podnijela udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži'.

Svojevremeno Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić rekla je za N1 da će podnijeti Kaznenu prijavu za govor mržnje protiv generala Glasnovića koji ju je nazvao 'hodajućim dokazem zašto je Hrvatskoj nužno potrebna lustracija.' Valentić je Glasnoviću poručila je da ga drži osobno odgovornim za prijetnje koje je primila ili će tek primiti:

''Dragi generale, nema problema, moji zločini iz razdoblja Juge su golemi. Morala sam na misu svake nedjelju, onu u devet i po, pjevanu, nekad mi je bilo teško čitat sve one silne poslanice Korinćanima, nije mi se dalo, dvaput sam izostala s vjeronauka, u četvrtom srednje su me zvali u Partiju ali nisam htjela, na božiće sam ostajala doma i dobivala neopravdane. Ćaća mi je bio u zatvoru kao politički zatvorenik... tako da, što se mene tiče - može. Odmah! krenite od svojih redova...ima vas... i da, tužit ću vas za govor mržnje... vidimo se na sudu.

A za svaku buduću prijetnju, držat ću vas osobno odgovornim. i objašnjavat ćete vi meni, a ne ja vama. I zovem se Gabriela - bez j! (ovo j bi vuklo na jugu). I još - 45. je vaša generacija, ja sam ipak nešto mlađa...plus, pripazite malo na svoj fejsbuk zid i poruke u kojima se spominje moje pogubljenje. Nije vam ovo legija stranaca...''

''Ja ću njega kazneno prijaviti u ponedjeljak za govor mržnje i poticanje na nasilje, s obzirom na prijeteće pismo koje sam već zaprimila i hrpu komentara ispod njegovih statusa, koji pozivaju na to da me se ubije. Mislim da je cijela ta priča sa Odborom za medije pokazala otkud dolazi sve što se događa novinarima i stvarno očekujem da Vlada i premijer, ne Europa, netko ozbiljan nešto napravi. Sve je gore i gore, jer nitko ništa ne poduzima. Policija je sjedila na tom istom odboru gdje se predsjednika Hrvatskog novinarskog društva, Sašu Lekovića, kojemu su nedavno prepiljeni vijci na kotačima automobila, optuživalo da se služi miloševićevskim rječnikom. Na Odboru su davali izjavu o tome koliko su prijava novinara zaprimila - i nitko od njih nije trepnuo", napisala je..

No, malo je vjerojatno da će Glasnović, kojeg štiti saborski imunitet, zaista sudski odgovarati. Toga je svjesna i Gabriela Valentić, ali poručuje da će biti strpljiva: 'Ne mislim da imam bogznakakve šanse, ali završit će i saborski mandati. Sve to jednom završi.'

Gabriela Valentić, u Hrvatskoj ne postoji govor mržnje, postoji samo laž i istina. Laž koju koriste oni koji su i koji dalje pljačkaju Hrvatsku i Istina svih onih koji su opljačkani. Laž je i Vaš Leković na koga se pozivate  koji je prvo nazvao Index pa onda slučaj priavio policiji tako da ne drži vodu kao što neće držati vodu ni Vaša eventualna tužba. Lustracija je nužnost, jedini pravi lijek za ozdravljenje Hrvatske. 

A da ne postoji govor mržnje već samo umjetnička sloboda najbolje je ''objasnila'' sutkinja Barbara Volf Volčanšek koja je odbacila kaznenu prijavu protiv Olivera Frljića. Prijava ravnateljice HINA-e Gabrijele Valentić protiv generala Glasnovića u odnosu na kaznenu prijavu protiv Olivera Frljića, koju je uz sve relevantne dokaze i opravdanost navedenog podnijela Udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži', doima se više nego smiješnom kao što je i sve smješniji portal Index. hr otkad su ga preuzeli gremiji. Pročitajte njeno objašnjenje:

Donirajte

Amount: