person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 723
  • Posted
  • Read 2098 times

Skandal u Pentagonu!

Prema izvještaju u kolovozu jedan od IT stručnjaka FBI-ja Shany Joe Chun priznao je da je predavao kineskoj strani podatke o tehnologiji FBI biroa u resoru istraga i praćenja.

Prema informacijama od 28.10.2016.g. kako je potvrdio i Washington Free Beacon, Kineska tajna služba višekratno je upala u strukturu nacionalne sigurnosti SAD-a i došla do tajnih planova i podataka Pentagona o mogućem vojnom konfliktu sa Kinom kao i izvještaje sa komisije iz Kongresa SAD-a.

U projektu kako se navodi istaknuto je da su ciljevi kineskih agenata bili tajni planovi Zapovjedništva Tihooceanske vojne flote (USPACOM) i FBI.
Kompromitirajući materijali predstavljali su važne tajne informacije o vojnim planovima SAD-a i informacije o primjeni nuklearnog oružja, te dokumentaciju o bespilotnoj letjelici MQ-9 Reaper i tajne izvještaje o strategiji u odnosima sa Kinom.

Ljubavnica kineska špijunka

Predstavnici Pentagona su izjavili da je to jedan od najozbiljnijih špijunskih incidenata povezan sa jednim potpukovnikom u pričuvi kao i jednim suradnikom Tihooceanske flote Benjaminom Pierce Bishop koji je otkriven još u ožujku 2014. godine kada je službama osiguranja priznao da je predavao tajne informacije jednoj kineskoj građanki sa kojom je bio u bliskim prijateljskim odnosima.
Izvor navodi i podatke o drugim visoko pozicioniranim službenicima USPACOM-a koji su bili vrbovani od strane kineskih tajnih agenata iz Pekinga.

Prema izvještaju u kolovozu jedan od IT stručnjaka FBI-ja Shany Joe Chun priznao je da je predavao kineskoj strani podatke o tehnologiji FBI biroa u resoru istraga i praćenja.
Među predanim tajnim podacima bilo je oko 5,6 miliona otisaka između ostalog koji mogu biti iskorišteni za identifikaciju vladinih agenata SAD-a koji rade pod skrivenim kodnim imenima. Također postoji
mogućnost kopiranja biometrijskih materijala za dostup ka skrivenim tajnim materijalima sa tajnim podacima navodi se u otkrivenim informacijama o špijunskim dokumentima.

Kancelarka Merkel o Turskom problemu sa izbjeglicama

Kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Turska podnijela veliki teret u izbjegličkoj krizi te da je do sada potrošila preko 7,0 milijardi eura za uzdržavanje dva milijuna izbjeglica zbog rata u Siriji.
'Moramo stvoriti uvjete u Turskoj' kazala je Merkel da bi izbjeglice mogli normalno živjeti, zaposliti se raditi, a djeca da idu u školu. Njemačka će dati 3,0 milijarde eura za pomoć Turskoj.

Turska i dalje provodi čistku u vojsci

Državno odvjetništvo Turske 27.10.2016. g. u okvirima antiterorističkih istraga izdalo je nalog za uhićenje 73 vojna pilota od koji su većina u činu poručnika, koje se sumnjiči u suradnji sa zabranjenom islamskom organizacijom opozicijskog vođe Fetfullaha Gulena koji se još uvijek nalazi u SAD-u.

Gulen se okrivljuje za pokušaj vojnog puča od 16.srpnja 2016. g. kada je ubijeno 230 osoba, a više od 2.200 osoba je ranjeno. Nakon puča preko šezdeset tisuća osoba je uhićeno i zadržano zbog sumnje u prevratu. Za Gulena koji je u emigraciji u SAD-u zatraženo je izručenje, ali on izjavljuje da je nevin i da sa pučem nema ništa. SAD još nisu odobrili njegovo izručenje.
Također su u Istambulu jučer uhićena četiri visoko pozicionirana policijska službenika povezanih sa istom organizacijom.

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: