person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 724
NATO NA GRANICAMA RUSIJE BRITANIJA NAKON BREXITA BRANI EUROPU
Ministar obrane Velike Britanije Michael Fallon

NATO NA GRANICAMA RUSIJE BRITANIJA NAKON BREXITA BRANI EUROPU

Prema riječima ministra obrane Britanije Michaela Feltona, odluka Velike Britanije da pošalje svoje vojne bataljune i teško naoružanje na granicu sa Rusijom je znak da se Britanija ne odriče od svojih obveza u obrani Europe

Odluka NATO o razmještaju vojnih snaga na granice sa Rusijom.

Odluka NATO da na granice sa Poljskom i pribaltičkim zemljama razmjesti vojne snage od tri bataljuna kako odgovorili na agresivno ponašanje Rusije i da bi umirili sjeverne susjede Europskih zemalja u uniji i to tenkovske jedinice i 800 vojnika. To je jedan od prvih koraka NATO pakta za zaštitu svojih granica.
Ministar obrane Velike Britanije Michael Fallon izjavio je da će se britanske vojne snage razmjestiti već na proljeće, a u Estoniji će se postaviti snage iz Finske i Danske. Vojna tehnika će sastavljati taktičke bespilotne letjelice, tenkove Challenger 2. kao i bojne transportere za pješadiju Warrior tracked vechicle.

Obrambena strategija razmještaja bataljuna.

Prema riječima ministra Fallona, bataljuni će imati čistu „obrambenu strategiju“ ali će biti u punoj ratnoj spremnosti. Tako da razmještaj kvalitetnog teškog i lakog naoružanja sjevernoatlantskih članica na granicama Ruske Federacije pokazuje našu spremnost stvarnog osiguranja obrane naših granica „Ovdje
je riječ o dvije strateške točke, prvo sigurnosti, a to se može postići samo, ako smo uvjerljivo prisutni u regiji i samo ako će naša prisutnost biti uvjerljivo radi suzdržavanja“

Članice sjevernoatlantskog saveza također su zahtijevali ponovni sastanak Vijeća Rusije i NATO, koje predstavlja glavno sredstvo komunikacije sa Moskvom. Ipak je potrebno napomenuti da je zapad prvi prekinuo komunikaciju sa Rusijom radi događaja u Ukrajini, a danas u Siriji.

Dijalog preko nišana.

Danas naprotiv sve članice NATO se trude uspostaviti dijalog sa Moskvom, rekao je Fallon, ali neke članice se vrlo skeptično odnose ka takvim odnosima sa Rusijom, „Nama je potrebno biti vrlo opreznim, ali smo suglasni da se održi sastanak Vijeća Rusija - NATO pod uvjetom da to ne bude regularni događaj“.
Prema riječima ministra obrane Britanije Michaela Fallon, odluka Velike Britanije da pošalje svoje vojne bataljune i teško naoružanje na granicu sa
Rusijom je znak da se Britanija ne odriče od svojih obveza u obrani Europe. „Bez obzira na to da smo napustili Europsku uniju, ali smo mi zadržali svoju obvezu da pratimo sigurnost u Europi. Ovo je naš vojni kontingent i mi ćemo produžiti raditi na njegovoj i sigurnosti Europe“.

Svi u NATU-u govore jedno a rade drugo u praksi zapad provocira sa svojim postupcima razvijanja Hladnog rata, a ponašanje Rusije je normalna reakcija na ponašanje NATO-a, pa je predsjednik Vladimir Putin o novom razmještanju vojnih snaga na granicama Rusije rekao da Rusija ima odgovor na takvo ponašanje.

NATO se neda smesti i nadalje provodi svoju doktrinu okruživanja Rusije i njezinih granica sa svojim vojnim snagama i novim članicama NATO saveza bivšim članicama Waršavskog pakta.

Last modified on Monday, 31 October 2016 00:27
(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: