person_outline
search
hrendeitpt
Plenkoviću, prijašnje ''domoljubne'' HDZ-ove vlade nisu pronašle nestale Vukovarce, hoće li ih pronaći vaša vjerodostojna vlada?

Plenkoviću, prijašnje ''domoljubne'' HDZ-ove vlade nisu pronašle nestale Vukovarce, hoće li ih pronaći vaša vjerodostojna vlada?

Ne budimo naivni. Hrvatska nema političare. Ima samo sluge koji svoje sluganstvo naplaćuju, što od svojih gazda kojima služe, što od nas poreznih obveznika-budala.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja još uvijek traga za 1572 osobe, nestale tijekom Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj, od kojih je 931 osoba nestala 1991./92. godine u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, dok je 641 osoba nestala u vojno-redarstvenim operacijama 1995. godine. Nepoznato je i mjesto pokopa posmrtnih ostataka 420 poginulih osoba.

Ukupno su 1992 neriješena slučaja, što ovo pitanje čini najaktualnijim pitanjem ratnih posljedica u Hrvatskoj. Istodobno, Republika Srbija od Republike Hrvatske traži oko 150 svojih državljana (pripadnika vojnih formacija) nestalih na području naše zemlje.

Popis svih osoba nestalih na području Hrvatske objavljen je u 4. izdanju Knjige osoba nestalih na području RH, pripremljenom 2015. godine u suradnji Uprave za zatočene i nestale, Hrvatskog Crvenoga križa i Međunarodnog odbora Crvenoga križa, a u suglasnosti s nadležnim tijelima za traženje nestalih iz susjednih zemalja.

Hrvatska od 1995. traži dostavu informacija o nestalim osobama, primarnim masovnim i pojedinačnim grobnicama te "sekundarnim" grobnicama u koje su premješteni posmrtni ostaci žrtava iz primarnih grobnica. Traži se i povrat i dostava dokumentacije iz vukovarske bolnice, Borovo Commercea, identifikacijskih protokola i drugih te zahtijeva nastavak ekshumacija na području Srbije na registriranim grobnim mjestima kao i utvrđivanje i ekshumaciju na neregistriranim mjestima.

Poznato je da Republika Srbija raspolaže dokumentacijom o prisilnim nestancima tijekom 1991./92. godine, a na području Srbije prebivaju mnogi svjedoci tim nestancima. Stoga je, kaže, nužno u suradnji s drugim državnim i pravosudnim tijelima iskoristiti sve mogućnosti djelovanja na Srbiju da podijeli informacije o nestalim osobama i grobnim mjestima iz Domovinskoga rata.

Formirana još jedna 'domoljubna', vjerodostojna Plenkovićeva vlada - ne znamo koja po redu, koja je obećala sve i svašta, tako i pronaći kosti nestalih ili ubijenih, a napraviti će sve i ništa kao i sve prethodne 'domoljubne' vlade, odnosno 'domoljubni' zastupnici koji donose sve odluke, odnosno samo potvrđuje gremijeve što je priznao i sam Vladimir Šeks kada je bio u 'svom stanju'. A što čovjek pijan govori trijezan misli. Ipak, premijeru ćemo, zbog evidencije, postaviti pitanje: ''Plenkoviću, prijašnje ''domoljubne'' HDZ-ove vlade nisu pronašle nestale Vukovarce, hoće li ih pronaći vaša vjerodostojna vlada''?

a05812a6ea54f32db80b865f7cd66f25 L

Zanimljiv je i bio i posjet majstora pretvorbe i privatizacije, Gregurića, Mateše, Granića, Valentića... koji su se došli 'ispričati' Vukovarskim žrtvama. Toliko su bili uvjerljivi da su mnogima došle suze na oči. Ne vjerujem da će brzo umrijeti, a najbolji dokaz je Joža Manolić. 

Zato ne budimo naivni. Hrvatska nema političare. Ima samo sluge koji svoje sluganstvo naplaćuju, što od svojih gazda kojima služe, što od nas poreznih obveznika-budala. Što prije to shvatimo prije ćemo i poduzeti nešto konkretno.

Ako već nije kasno!?

Izvor: Igor Bošnjak

Donirajte

Amount: