person_outline
search
hrendeitpt

Uvjeti u migrantskim kampovima u Grčkoj idealni za izbijanje epidemije koronavirusa!

Liječnici bez granica (MSF) pozvali su na hitnu evakuaciju migrantskih kampova na grčkim otocima, tvrdeći da tamošnji uvjeti pružaju "savršenu oluju" za izbijanje COVID-19.

"Evakuacija kampova na grčkim otocima sada je hitnija nego ikad. Moramo biti realni: Bilo bi nemoguće obuzdati epidemiju u takvim uvjetima kampa. Vjerodostojan plan za slučaj nužde u slučaju izbijanja koronavirusa nitko nije vidio. A više od 40.000 azilanata živi u kampovima, na pet grčkih otoka. U nekim dijelovima kampa Moria postoji samo jedna slavina za vodu na svakih 1300 ljudi, a sapun nije dostupan", rekla je Hilde Vochten, medicinska koordinatorica organizacije u Grčkoj za Vice.com .

ookamp 

"Obitelji od pet ili šest osoba moraju spavati u površinama ne većim od tri četvorna metra. To znači da su preporučene mjere poput učestalog pranja ruku i društvenog distanciranja kako bi se spriječilo širenje virusa jednostavno nemoguće “, dodala je.

Agencije za pomoć rade sve što mogu kako bi se pripremile za epidemiju izbjeglica, a pomoćnici obučavaju osoblje i izdaju im zaštitnu opremu, opremu laboratorija za provođenje dijagnostičkih ispitivanja, izgradnju novih sanitarnih čvorova i perionica, te širenje svijesti o higijeni. 

Najnovija dramatična kretanja preko granice, od Eurosa do Kasteloriza, su ništa drugo no nova, eskalacija turske agresije:

1. Turska se pojavljuje kao glavni požar i glavni neprijatelj naroda u cijeloj regiji. Promiče svoje ekspanzionističke planove temeljene na stalnim ratovima i prijetnjama, okupaciji stranih teritorija i naselja, premještaju stanovništva, burnoj rasističkoj politici protiv čitavih etničkih skupina (Kurdi itd.). Ilegalna invazija Turske na Siriju i njezin plan za osvajanje teritorija ne ide im onako kako su zamislili pa je Erdogan ubrzao svoje planove za širenje skretanjem na zapad. U ovoj fazi otvoreno koristi migracijske i izbjegličke tokove kao oružje.

2. Erdogan ne ucjenjuje samo Europu. Stvara uvjete za promociju svojih ekspanzionističkih planova protiv Grčke koristeći migrante i izbjeglice kao "oružje", kao "oruđe" ugrađeno u logiku hibridnog rata protiv nje. Erdoganov režim proširuje Grčku na ekstremnu ekspanzijsku politiku koju već primjenjuje na Cipar. Tamo je, pored vojne okupacije i kolonizacije Ostrva, stvoren sustavnim kršenjem suverenih prava Cipra u ekonomskim ekonomskim zonama i teritorijalnim vodama. U našoj zemlji do jučer smo znali kontrolirani protok izbjeglica i imigranata. Danas je Erdoganov režim "otvorio granicu" i šalje tisuće i tisuće izbjeglica i imigranata na Evros i otoke.

rusvaj

3. Zapadni blok, predvođen SAD-om i EU-om, natječe se s Erdoganom zbog cinizma, još jednom žrtvujući Grčku kako bi izbacio Tursku i olakšao njezino odstupanje od Rusije. Istovremeno, zapadni savez besramno promovira plan ograničene suverenosti Grčke, kako bi je pretvorio u ogroman, stalni izbjeglički i imigracijski koncentracijski logor tako da žrtve zapadnog imperijalizma ne dođu na zapad.

4. Grčka mora zaštititi svoje granice od organiziranih i usmjerenih od strane Erdoganovih službi pokušaja masovne imigracije. Potrebno je zaštititi svoje granice duž cijele duljine (Evros i otoci) i zaustaviti Erdoganove planove za EU. i NATO. To politički znači otvoreno negiranje Erdogana i njegovih planova. Posvećenost planovima Ankare u regiji, pa čak i na štetu grčkog nacionalnog suvereniteta. Žalba EU-a i NATO koji čvrsto podržavaju Tursku. Turska nema razloga da bude ni na Indlibu ni na bilo kojem drugom sirijskom teritoriju. Nema pravo koristiti izbjeglice i imigrante kao geopolitičko oružje.

5. Grčka ima potencijal oduprijeti se pritiscima i planovima EU-a, NATO-a i Turske.

6. Grčka mora reći svakoj strani da je odlučna da ne postane žrtva. Mora staviti veto na svaku presudnu odluku i sve institucije EU i NATO, sve dok "zapadni saveznici" ne promijene svoj stav i nauče ga poštovati. Stav prema Rusiji i arapskom svijetu mora se promijeniti. Odmah zaustavite bilo kakvu uključenost u zapadno okruženje Rusije i "križarski rat" Zapada na Bliskom Istoku i preokrenite diplomatsku izolaciju.

7. Migracije postaju nacionalno pitanje. I zato što je osmišljen i implementiran kako bi se globaliziralo raspuštanje društava, a posebno zato što je "alat" za turski ekspanzionizam. Onaj tko nije razumio ili ne želi razumjeti, u biti promiče planove EU-a., NATO-a i Turske.

8. Grčka ima pravo na postojanje. Ali pravo se ne daje, već je osvojeno!

Svima treba biti jasno da bi, ako izbije epidemija coronavirusa, situacija vrlo brzo mogla postati katastrofalna.

A možda je to i cilj kreatora ovog kaosa!?

Izvori: https://koel.gr/  ; http://greece.greekreporter.com/

Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

Last modified on Sunday, 15 March 2020 17:01
(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: