person_outline
search
hrendeitpt
Povucite novac iz banaka, kupujte zlato!

Povucite novac iz banaka, kupujte zlato!

Kako banke sa vaših deponiranih 10.000 eura zarade 90.000 eura!?

To je moguće zbog bankarstva djelomične rezerve (multiplikacije kredita i depozita). Način na koji to funkcionira je takav da FED ili bilo koja druga središnja banka zakonski određuje količinu novca koju banke moraju imati kod sebe (rezervu). U Americi je to otprilike 10 % ( U Hrvatskoj 12 %).
A morala bi biti 100 %, onoliko koliko i klijenti polože depozita u banku ( 1:1)!

Kako 'majstori' rade?

Ako položite 10.000 dolara u banku, banka 10% stavlja sa strane (1000 dolara), a ostatak vašeg novca dalje posuđuje. Način na koji to funkcionira je takav da drugi klijent dođe u banku po kredit (na primjer za auto) u iznosu od 9.000 dolara. Tog trenutka banka posuđuje toj stranci vaših 9.000 dolara. Vaš deponirani novac koji je trebao stajati u banci nije više u banci. Osoba koja je uzela taj novac plaća prodavatelju auta 9.000 dolara, a prodavatelj odlazi položiti taj novac u tu ili svoju banku koja je dio istog sustava.

Tih 9.000 dolara tretira se ponovno kao (novi) depozit i proces se nastavlja. Opet se od 9.000 dolara 10% stavlja sa strane (900 dolara) a ostatak od 8.100 dolara posuđuje slijedećem klijentu sve dok se početni depozit od 10.000 dolara ne pretvori u 100.000 dolara.

Bankarski sustav tako je stvorio 90.000 dolara posuđujući vaš novac. Uz sve to zarađuju i na kamati danih kredita koja je mnogo veća od depozita na vaš novac posuđen banci koji nije ni dan 'odležao' u banci. Banke u prosjeku posuđuju 9 puta više novca nego ga imaju u banci kao pokriće, što znači da bi sve banke u istom trenutku bankrotirale kada bi svi ljudi podigli svoje depozite.

Uz sve to bankari su sebi dali za pravo da u slučaju da banka zapadne u financijske poteškoće, ista ima pravo zatvoriti vrata (proglasiti tzv.' bankarski blagdan'), zabraniti podizanja novca, konfiscirati ga i taj novac iskoristiti za krpanje vlastitih financijskih problema!

Dakle, pod krinkom brige za porezne obveznike bankarske elite i njima poslušni birokrati su odlučili kako se novac koji imamo u banci više ne smatra našim novcem nego je dio 'kapitalne strukture banaka'. Novac uplaćen u banku prestaje biti naš novac. Uplatom postaje bankarov novac!

Skupina G20, EU birokracija i bankarski lobiji su ovom igrom pretencioznih riječi de facto i de iure dali bankama pravo vlasništva nad našim depozitima.

Ovaj novi način pljačke su nazvali 'bail-in'. Toliko o bankama i bankarima.

Nadam se da ste shvatili tko su bankari, kako zakonski pljačkaju i zašto su im više milijunski godišnji bonusi. Podsjetiti ćemo vas i da je HNB otuđen prije osamostaljenja, a sve naše banke opljačkane.

Ustav RH kaže da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu ali hrvatski građani to jednostavno neće ili ne mogu shvatiti. 

Ugrađujte sefove i kupujte zlato, a banke zaobilazite u širokom luku.

Donirajte

Amount: